Sociální sítě
Nahoru

Mistr z nejpovolanějších – Andy Tan, nový šéfkuchař v SaSaZu

SaSaZu vítá nového šéfkuchaře, Mistra z nejpovolanějších, Andyho Tana. Andy je jeden z nejrespektovanějších expertů na jihoasijskou kuchyni, který si svou kariéru vytvořil zejména v Amsterdamu.

_DSC0534Mistr Andy je ten, který učil předešlého šéfkuchaře a ten, který stojí za inspirací těch nejoblíbenějších pokrmů v SaSaZu jako jsou SaSa křupavé rolky (SaSa Crispy Roll), Hanojské krevety, Papaya salát či Coconat tiramisu. Andy Tan (celým jménem Eng Gie Tan) se narodil v indonéské Javě. Vaření pro něj bylo již od mala vášní. Svá studia začal v indonéském Solu a po té pokračoval v Holandsku. Tam se naučil technikám francouzské kuchyně, které nejprve využil ve francouzské restauraci Les Pieds Dan L’eau v Haagu. Andyho praxe dále pokračovala v restauraci hotelu Mandarin Oriental, Onze Buren, It rains Fishes či Zenzi v Indii a vyvrcholila tím, že 13 let vedl legendární restauraci Vakzuid v Amsterdamu.

ad14Andy Tan je velmi kreativní a flexibilní, o čemž se můžete v SaSaZu přesvědčit z novinek, které Andy již nyní v SaSaZu nabízí jako „specials“ v rámci denní nabídky. Přijďte do SaSazu ochutnat Andyho Sima Duck salad, Singa Lamb Chomps, Bangkok Beef salad, Bali Bali Lemongrass Fish Satay, Unagi Kabaiaki Roll, Black Ninja Scalops, Black Bean Oyesters, Papasan či SaSaZu Grand dezert a indonéský dezert Spekok. V dohledné době se Andy chystá změnit i jídelní lístek. „Připravujeme autentickou pekingskou kachnu a pestrou nabídku rainbow dim-sum, dále nové asijské dezerty založené na starých receptech, které si předáváme již sedm generací. Máte se na co těšit, “ říká nový šéfkuchař SaSaZu Andy, jehož specialitou je fúzování západní a východní kuchyně. Mezi jeho hobby patří jídlo a muzika, nabídky řídit restauraci SaSaZu byl nadšený a bere to jako novou výzvu a životní etapu.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.