Sociální sítě
Nahoru

Mistr z nejpovolanějších – Andy Tan, nový šéfkuchař v SaSaZu

SaSaZu vítá nového šéfkuchaře, Mistra z nejpovolanějších, Andyho Tana. Andy je jeden z nejrespektovanějších expertů na jihoasijskou kuchyni, který si svou kariéru vytvořil zejména v Amsterdamu.

_DSC0534Mistr Andy je ten, který učil předešlého šéfkuchaře a ten, který stojí za inspirací těch nejoblíbenějších pokrmů v SaSaZu jako jsou SaSa křupavé rolky (SaSa Crispy Roll), Hanojské krevety, Papaya salát či Coconat tiramisu. Andy Tan (celým jménem Eng Gie Tan) se narodil v indonéské Javě. Vaření pro něj bylo již od mala vášní. Svá studia začal v indonéském Solu a po té pokračoval v Holandsku. Tam se naučil technikám francouzské kuchyně, které nejprve využil ve francouzské restauraci Les Pieds Dan L’eau v Haagu. Andyho praxe dále pokračovala v restauraci hotelu Mandarin Oriental, Onze Buren, It rains Fishes či Zenzi v Indii a vyvrcholila tím, že 13 let vedl legendární restauraci Vakzuid v Amsterdamu.

ad14Andy Tan je velmi kreativní a flexibilní, o čemž se můžete v SaSaZu přesvědčit z novinek, které Andy již nyní v SaSaZu nabízí jako „specials“ v rámci denní nabídky. Přijďte do SaSazu ochutnat Andyho Sima Duck salad, Singa Lamb Chomps, Bangkok Beef salad, Bali Bali Lemongrass Fish Satay, Unagi Kabaiaki Roll, Black Ninja Scalops, Black Bean Oyesters, Papasan či SaSaZu Grand dezert a indonéský dezert Spekok. V dohledné době se Andy chystá změnit i jídelní lístek. „Připravujeme autentickou pekingskou kachnu a pestrou nabídku rainbow dim-sum, dále nové asijské dezerty založené na starých receptech, které si předáváme již sedm generací. Máte se na co těšit, “ říká nový šéfkuchař SaSaZu Andy, jehož specialitou je fúzování západní a východní kuchyně. Mezi jeho hobby patří jídlo a muzika, nabídky řídit restauraci SaSaZu byl nadšený a bere to jako novou výzvu a životní etapu.

Více z rubriky Gastro

  • Jaro volá po návštěvě hlavního města

    Na jarní Praze je něco čarovného. Nejen, že se venku konečně otepluje, od dubna otevírají brány všechny památky, kvůli kterým stojí...

    Jan Pešek23.1.2023
  • Babičky specialita

    Vyhlášená restaurace na okraji Prahy Babiččina zahrada je ikonickým místem, kam se sjíždějí lidé z širokého okolí, aby si užili prvotřídní...

    Marek Zelený23.1.2023
  • Islandský rybí večer

    Večer ve znamení islandských chutí se uskuteční 31.1.2023 od 18:00 v restauraci PRU58. Hosté se mohou těšit na degustaci a informace...

    Marek Zelený19.1.2023
  • Limitovaná edice Absolut Spirit of Togetherness

    Absolut představuje novinku ze své každoroční limitované edice lahví. Sběratelský kousek Absolut Spirit of Togetherness se svým proplétaným vzhledem je oslavou...

    Jan Pešek17.1.2023
  • Nové tasting menu v restauraci La Veranda

    Restaurace La Veranda již dvacet let vítá hosty z celého světa. Česká klientela se opakovaně vrací a přiváží s sebou své...

    Marek Zelený17.1.2023
  • Valentýn v kubánském stylu

    La Bodeguita del Medio je restaurace, bar a klub, kde to žije. Kubánský styl je zřejmý na první pohled i ochutnání....

    Jan Pešek13.1.2023
  • Hody v Babiččině zahradě

    V restauraci Babiččina zahrada se něco začátkem února chystá. Kdo tuší zabijačku, tak má pravdu. Hody vypuknou 3.2.2023 a skončí 5.2.2023...

    Marek Zelený11.1.2023
  • Nová restaurace Talíř na Václavském náměstí

    Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i...

    Jan Pešek10.1.2023
  • Jižní Čechy mají svou vlastní kontušovku a letos ve sběratelské lahvi

    Spolek Jíme Jih propojuje nejen putování Švejka po jižních Čechách, ale také snaha pracovat s lokálními produkty. I tak vznikla tato...

    Marek Zelený10.1.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.