Sociální sítě
Nahoru

Mistr z nejpovolanějších – Andy Tan, nový šéfkuchař v SaSaZu

SaSaZu vítá nového šéfkuchaře, Mistra z nejpovolanějších, Andyho Tana. Andy je jeden z nejrespektovanějších expertů na jihoasijskou kuchyni, který si svou kariéru vytvořil zejména v Amsterdamu.
_DSC0534Mistr Andy je ten, který učil předešlého šéfkuchaře a ten, který stojí za inspirací těch nejoblíbenějších pokrmů v SaSaZu jako jsou SaSa křupavé rolky (SaSa Crispy Roll), Hanojské krevety, Papaya salát či Coconat tiramisu. Andy Tan (celým jménem Eng Gie Tan) se narodil v indonéské Javě. Vaření pro něj bylo již od mala vášní. Svá studia začal v indonéském Solu a po té pokračoval v Holandsku. Tam se naučil technikám francouzské kuchyně, které nejprve využil ve francouzské restauraci Les Pieds Dan L’eau v Haagu. Andyho praxe dále pokračovala v restauraci hotelu Mandarin Oriental, Onze Buren, It rains Fishes či Zenzi v Indii a vyvrcholila tím, že 13 let vedl legendární restauraci Vakzuid v Amsterdamu.
ad14Andy Tan je velmi kreativní a flexibilní, o čemž se můžete v SaSaZu přesvědčit z novinek, které Andy již nyní v SaSaZu nabízí jako „specials“ v rámci denní nabídky. Přijďte do SaSazu ochutnat Andyho Sima Duck salad, Singa Lamb Chomps, Bangkok Beef salad, Bali Bali Lemongrass Fish Satay, Unagi Kabaiaki Roll, Black Ninja Scalops, Black Bean Oyesters, Papasan či SaSaZu Grand dezert a indonéský dezert Spekok. V dohledné době se Andy chystá změnit i jídelní lístek. „Připravujeme autentickou pekingskou kachnu a pestrou nabídku rainbow dim-sum, dále nové asijské dezerty založené na starých receptech, které si předáváme již sedm generací. Máte se na co těšit, “ říká nový šéfkuchař SaSaZu Andy, jehož specialitou je fúzování západní a východní kuchyně. Mezi jeho hobby patří jídlo a muzika, nabídky řídit restauraci SaSaZu byl nadšený a bere to jako novou výzvu a životní etapu.

Více z rubriky Gastro

  • Valentýn s obsahem alkoholu

    Valentýn je známý jako svátek lásky již celá staletí. Pro její oslavy existuje spousta symbolů, ale jedním z hlavních jsou bezpochyby jahody....

    Marek Zelený9.1.2018
  • Designová perla Karlových Varů

    Jeden z nejlepších hotelů v Karlových Varech se může pochlubit skvělou kombinací špičkových služeb a designového prostředí. Hotel St. Joseph Royal...

    Marek Zelený8.1.2018
  • Týden vína v Praze

    V týdnu od 22. do 28. ledna 2018 se Praha stane dějištěm jubilejního desátého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2018....

    Jan Pešek8.1.2018
  • Podlehněte pokušení luxusních sýrů

    Nejen v období Vánoc toužíme, pokud jsme milovníky vybraných lahůdek, potěšit chuťové pohárky noblesní specialitou, jež, pokud jde o kvalitu a chuť,...

    Alena Dušková20.12.2017
  • Menu v Bageterii Boulevard sestavené vyhlášeným guru české gastronomie

    Od včerejšího dne si do oblíbené Bageterie Boulevard je možné zajít na něco opravdu výjimečného. Zimní nabídku totiž rozšiřuje nové CHEF...

    Marek Zelený20.12.2017
  • Čech Jan Teska se stal mistrem světa v míchání koktejlů

    Na mistrovství světa v Kodani zářil český barman Jan Teska. Na světovém koktejlovém šampionátu Mezinárodní barmanské asociace zvítězil s koktejlem, který...

    Jan Pešek19.12.2017
  • Naučte se rozumět vínu – z pohodlí svého domova

    Milovat víno je skvělé, naučit se ho dobře znát je ještě lepší. Přední český sommelier Jakub Přibyl vložil své mnohaleté zkušenosti...

    Marek Zelený18.12.2017
  • Nola: láska ze sídliště

    Že láska prochází žaludkem, to ví snad každý. V restauraci Nola na pražském Pankráci tak už v předvánočním stresu začali myslet...

    Jan Pešek16.12.2017
  • Emirates ve svátečním období nabízí vánoční menu

    Letecká společnost Emirates v prosinci přináší vánoční atmosféru do všech cestovních tříd. Zákazníci Emirates si budou moci jak v jejích letištních...

    Jan Pešek12.12.2017
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.