Sociální sítě
Nahoru

Mistr z nejpovolanějších – Andy Tan, nový šéfkuchař v SaSaZu

SaSaZu vítá nového šéfkuchaře, Mistra z nejpovolanějších, Andyho Tana. Andy je jeden z nejrespektovanějších expertů na jihoasijskou kuchyni, který si svou kariéru vytvořil zejména v Amsterdamu.

_DSC0534Mistr Andy je ten, který učil předešlého šéfkuchaře a ten, který stojí za inspirací těch nejoblíbenějších pokrmů v SaSaZu jako jsou SaSa křupavé rolky (SaSa Crispy Roll), Hanojské krevety, Papaya salát či Coconat tiramisu. Andy Tan (celým jménem Eng Gie Tan) se narodil v indonéské Javě. Vaření pro něj bylo již od mala vášní. Svá studia začal v indonéském Solu a po té pokračoval v Holandsku. Tam se naučil technikám francouzské kuchyně, které nejprve využil ve francouzské restauraci Les Pieds Dan L’eau v Haagu. Andyho praxe dále pokračovala v restauraci hotelu Mandarin Oriental, Onze Buren, It rains Fishes či Zenzi v Indii a vyvrcholila tím, že 13 let vedl legendární restauraci Vakzuid v Amsterdamu.

ad14Andy Tan je velmi kreativní a flexibilní, o čemž se můžete v SaSaZu přesvědčit z novinek, které Andy již nyní v SaSaZu nabízí jako „specials“ v rámci denní nabídky. Přijďte do SaSazu ochutnat Andyho Sima Duck salad, Singa Lamb Chomps, Bangkok Beef salad, Bali Bali Lemongrass Fish Satay, Unagi Kabaiaki Roll, Black Ninja Scalops, Black Bean Oyesters, Papasan či SaSaZu Grand dezert a indonéský dezert Spekok. V dohledné době se Andy chystá změnit i jídelní lístek. „Připravujeme autentickou pekingskou kachnu a pestrou nabídku rainbow dim-sum, dále nové asijské dezerty založené na starých receptech, které si předáváme již sedm generací. Máte se na co těšit, “ říká nový šéfkuchař SaSaZu Andy, jehož specialitou je fúzování západní a východní kuchyně. Mezi jeho hobby patří jídlo a muzika, nabídky řídit restauraci SaSaZu byl nadšený a bere to jako novou výzvu a životní etapu.

Více z rubriky Gastro

  • Fantastické mušle

    Mušle svatého Jakuba jsou skvostným mořským plodem. Jejich chuť je báječná a nabízí tvůrčí prostor při jejich přípravě. Tohoto úkolu se...

    Marek Zelený9.8.2022
  • Tapas na grilu?

    The Bistro v pražské Londýnské ulici je jedním z nejvíce kosmopolitních míst v celé České republice. Nikdo nebyl tady doma víc...

    Marek Zelený8.8.2022
  • Ledové drinky pro horké dny

    Léto je v plném proudu a francouzské pekařství PAUL pro své zákazníky připravilo skvělé ochlazení. Ledové kávy a lahodné limonády osvěží...

    Marek Zelený2.8.2022
  • Benjamin: fine dining ve Vršovicích slaví 4 roky

    Za projektem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec, vynikající kuchař, gastrovizionář, a majitel restaurace Café Buddha a restaurace PRU 58 v...

    Jan Pešek28.7.2022
  • Nejlepší čeká a moravská vína roku 2022 vyhlášena

    Odborná porota složená ze špičkových sommelierů, vinařů a enologů vyhlásila minulý týden v Praze výsledky vinařské soutěže Král vín v celkem...

    Marek Zelený28.7.2022
  • Dokonalé Pad Thai v Café Budha

    Nejznámější a nejslavnější thajské nudle, které lze ochutnat po celém světě, i když pokaždé chutnají trochu jinak. To je na nich...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Giny Malfy vystihují pravou chuť Itálie

    Většina Italů si užívá výhled na moře s ginem a tonikem s přidáním plátku čerstvě utrženého citronu. Super-prémiové giny Malfy jsou...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Francouzské léto v lahvi

    Tradiční postupy, prvotřídní kvalita jalovcových bobulí a co nejpřirozenější výrobní proces. V tom tkví kouzlo vůbec prvního francouzského ginu, který se...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Osmdesátky v kurzu

    Podnik v centru Prahy Cafe 80’s je ikonickým místem, kde se schází milovníci 80. let. Kdo rád vzpomíná na plísňáče, žvýkačky...

    Jan Pešek26.7.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.