Sociální sítě
Nahoru

Polský Chronos24 vyhlašoval hodinky roku – Top Class nechyběl

Už se stalo tradicí, že si jednotlivé změně volí své nejoblíbenější hodinky sami. Po boku nejdůležitější soutěže, kterou je bezpochyby ženevská Grand Prix de Horology, se tak o slovo hlásí další lokální akce, které se snaží ohodnotit snažení hodinářských manufaktur a značek zcela po svém.

zr15_gala_mainA zatímco letošní ročník českých hodinek roku byl trapným klišé, které se pro svou neodbornost, chaotickou organizaci a nedbalé nominované hodinky stal spíše terčem posměchu, jiné země neustále dokazují svou vystavovatelskou a organizační vyspělost – alespoň, co se hodinek týče. A tak, než se někdo opravdu uchopí otěže zodpovědnosti u nás, je potřeba sledovat aktivity zemích okolních.

zr15_gala_awards_aNejaktuálnější soutěží, jejíž slavnostní vyhlášení proběhlo ve čtvrtek 5. listopadu, je Zagarek Roku 2015 pořádaný polským on-line portálem Chronos24.pl. Slavnostního večera v paláci Sobanski ve Varšavě se zúčastnila téměř stovka významných hostí, mezi kterými nechyběli ani zástupci vyhlašovaných manufaktur (ano – toho jsme se u nás opravdu nedočkali). Co víc? Zvučné jméno přilákalo také významné partnery, a tak se svět luxusních hodinek propojil se značkou kosmetiky Kiehl´s, švýcarskými nožíky Victorinox a nebo uznávaným koňakem Martell.

zr15_gala_martell1Mezinárodní porotu vybranou organizátory Tomaszem Kiltekou a Lukaszem Doskoczem, tvořili zástupci médií zaměřených na hodinky a luxus. Reprezentovala je tak zvučná jména oboru, jakými jsou Elizabeth Doerr, Kristian Haagen, Miguel Sorba, Frank Geelen nebo Jan Lidmaňský zastupující magazín Top Class. Samozřejmostí byli organizátoři Tomasz Kiełtyka a Łukasz Doskocz z portálu Chronos24.pl a prezident polského hodinářského klubu sběratelů Dariusz Chlastawa.

zr15_gala_mood15Hodinky roku 2015 dle Chronos24.pl:

Klasické hodinky: Vacheron Constantin Harmony Chronograph

Sportovní hodinky: Rolex Yacht-Master

Komplikované hodinky: A.Lange & Söhne Zeitwerk Minute Repeater

Dámské hodinky: Richard Mille RM 19-02 Tourbillon Fleur

Inovace roku: Audemars Piguet RO Acoustic Research

Dostupné hodinky do 10 000 zlotých: Oris Divers Sixty-Five

Velká cena hodinek roku Grand Prix: Vacheron Constantin Harmony Chronograph

zr15_gala_mood16

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.