Sociální sítě
Nahoru

Srdce Vinohrad tluče pro MÁNESKU

O některých restauracích můžeme s klidem v duši říct, že je to to pravé místo, kam bychom pozvali nejen naše nejbližší, ale i pro nás zatím neznámé. Jak už samotný název Máneska napovídá, přesně takovou restauraci najdete co by kamenem dohodil od náměstí Jiřího z Poděbrad ve vyhlášené vinohradské ulici Mánesova.

Hřejivý interiér této masné restaurace, stylizovaný do tlumených barev, i neomítnuté cihly zdiva ve vás okamžitě vyvolají pocit příjemného zázemí, kde se můžete posadit, smát a strávit zde hodiny. Máneska rozhodně není to pravé místo na společenský small talk, jakmile totiž před vás postaví vyhlášené signature dish steak oyster blade z loupané plece, svět kolem vás jednoduše zmrzne. Lehce mramorované šťavnaté maso z podlopatkového svalu plemene Angus se doslova rozplývá na jazyku.

1g

Máte pocit, že „flák masa“ je spíše mužskou záležitostí? Vedle exkluzivních mas a hamburgerů či jídel z grilu zde najdete i poměrně široký výběr vegetariánských pokrmů. Dokonale spárovaný vinný lístek je pak samozřejmostí. Navíc na vás nově čekají i vinné novinky, které si Máneska připravila pro sezonu podzim/zima. Ať už se rozhodnete pro plnější chuť s elegantním dotekem kdoulí, meruněk, manga a ananasu ryzlinku rýnského, nebo naopak pro perfektně harmonické svěží růžové Zweigeltrebe, rozhodně nešlápnete vedle.

Zeptali jsme se majitele Lukáše Otyse:

Žánrových restaurací najdeme v Praze mnoho, těch výjimečných už o poznání méně. Jaký byl důvod, že jste vsadili svou kartu na kvalitní dobře, zpracované maso plemene Angus?

Naším cílem bylo vytvořit takové místo, kde se každé sousto vašeho jídla stane gurmánským zážitkem a zároveň se budete cítit jako v pohodlí domova s rodinou a přáteli. Jihoamerické plemeno krav Angus má ty nejlepší podmínky pro chov, ať už mluvíme o poloze, podnebí, kvalitní stravě i následném zpracovaní masa, je tedy jasné, že jsme chtěli pro naše zákázníky jen to nejlepší.

Jedinečná a neocenitelná služba je párování vína s jídlem…

Ano, to máte pravdu. Často po nás zákazníci chtějí doporučit, co by si k vybranému jídlu měli objednat. O vinný lístek se nám v Mánesce stará opravdový znalec, sommelier Přemysl Sova z Arte Vini. Od konce září jsme dokonce vinný lístek rozšířili i o další skvělé druhy vín právě z tohoto vinařství. Nově tak můžete ochutnat například dokonale zlato-žlutý Ryzlink rýnský VOC 2013 nebo jemné růžové víno Zweigeltrebe rosé Pink 2013.

1a 10.10.33

Jaká překvapení můžeme očekávat v zimní sezoně?

Horkou novinkou jsou rozhodně naše tematicky vložené jídelní lístky dle sezonality, které se budou často měnit. Proto pokaždé, když nás navštívíte, očekávejte, že vás důvěrně známé, oblíbené prostředí překvapí i něčím novým, co budete moci ochutnat.

Kontakt: Mánesova 59, Praha 2, Tel.: +420 222 212 052

Více z rubriky Gastro

  • Vánoční edice Hennessy Very Special

    Značka prémiového koňaku Hennessy odhaluje u příležitosti blížících se svátků limitovanou edici legendárního koňaku Hennessy Very Special ve speciálním dárkovém balení....

    Jan Pešek21.10.2020
  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.