Sociální sítě
Nahoru

Srdce Vinohrad tluče pro MÁNESKU

O některých restauracích můžeme s klidem v duši říct, že je to to pravé místo, kam bychom pozvali nejen naše nejbližší, ale i pro nás zatím neznámé. Jak už samotný název Máneska napovídá, přesně takovou restauraci najdete co by kamenem dohodil od náměstí Jiřího z Poděbrad ve vyhlášené vinohradské ulici Mánesova.

Hřejivý interiér této masné restaurace, stylizovaný do tlumených barev, i neomítnuté cihly zdiva ve vás okamžitě vyvolají pocit příjemného zázemí, kde se můžete posadit, smát a strávit zde hodiny. Máneska rozhodně není to pravé místo na společenský small talk, jakmile totiž před vás postaví vyhlášené signature dish steak oyster blade z loupané plece, svět kolem vás jednoduše zmrzne. Lehce mramorované šťavnaté maso z podlopatkového svalu plemene Angus se doslova rozplývá na jazyku.
1g

Máte pocit, že „flák masa“ je spíše mužskou záležitostí? Vedle exkluzivních mas a hamburgerů či jídel z grilu zde najdete i poměrně široký výběr vegetariánských pokrmů. Dokonale spárovaný vinný lístek je pak samozřejmostí. Navíc na vás nově čekají i vinné novinky, které si Máneska připravila pro sezonu podzim/zima. Ať už se rozhodnete pro plnější chuť s elegantním dotekem kdoulí, meruněk, manga a ananasu ryzlinku rýnského, nebo naopak pro perfektně harmonické svěží růžové Zweigeltrebe, rozhodně nešlápnete vedle.

Zeptali jsme se majitele Lukáše Otyse:

Žánrových restaurací najdeme v Praze mnoho, těch výjimečných už o poznání méně. Jaký byl důvod, že jste vsadili svou kartu na kvalitní dobře, zpracované maso plemene Angus?

Naším cílem bylo vytvořit takové místo, kde se každé sousto vašeho jídla stane gurmánským zážitkem a zároveň se budete cítit jako v pohodlí domova s rodinou a přáteli. Jihoamerické plemeno krav Angus má ty nejlepší podmínky pro chov, ať už mluvíme o poloze, podnebí, kvalitní stravě i následném zpracovaní masa, je tedy jasné, že jsme chtěli pro naše zákázníky jen to nejlepší.

Jedinečná a neocenitelná služba je párování vína s jídlem…
Ano, to máte pravdu. Často po nás zákazníci chtějí doporučit, co by si k vybranému jídlu měli objednat. O vinný lístek se nám v Mánesce stará opravdový znalec, sommelier Přemysl Sova z Arte Vini. Od konce září jsme dokonce vinný lístek rozšířili i o další skvělé druhy vín právě z tohoto vinařství. Nově tak můžete ochutnat například dokonale zlato-žlutý Ryzlink rýnský VOC 2013 nebo jemné růžové víno Zweigeltrebe rosé Pink 2013.
1a 10.10.33
Jaká překvapení můžeme očekávat v zimní sezoně?
Horkou novinkou jsou rozhodně naše tematicky vložené jídelní lístky dle sezonality, které se budou často měnit. Proto pokaždé, když nás navštívíte, očekávejte, že vás důvěrně známé, oblíbené prostředí překvapí i něčím novým, co budete moci ochutnat.

Kontakt: Mánesova 59, Praha 2, Tel.: +420 222 212 052

Více z rubriky Gastro

  • Valentýn s obsahem alkoholu

    Valentýn je známý jako svátek lásky již celá staletí. Pro její oslavy existuje spousta symbolů, ale jedním z hlavních jsou bezpochyby jahody....

    Marek Zelený9.1.2018
  • Designová perla Karlových Varů

    Jeden z nejlepších hotelů v Karlových Varech se může pochlubit skvělou kombinací špičkových služeb a designového prostředí. Hotel St. Joseph Royal...

    Marek Zelený8.1.2018
  • Týden vína v Praze

    V týdnu od 22. do 28. ledna 2018 se Praha stane dějištěm jubilejního desátého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2018....

    Jan Pešek8.1.2018
  • Podlehněte pokušení luxusních sýrů

    Nejen v období Vánoc toužíme, pokud jsme milovníky vybraných lahůdek, potěšit chuťové pohárky noblesní specialitou, jež, pokud jde o kvalitu a chuť,...

    Alena Dušková20.12.2017
  • Menu v Bageterii Boulevard sestavené vyhlášeným guru české gastronomie

    Od včerejšího dne si do oblíbené Bageterie Boulevard je možné zajít na něco opravdu výjimečného. Zimní nabídku totiž rozšiřuje nové CHEF...

    Marek Zelený20.12.2017
  • Čech Jan Teska se stal mistrem světa v míchání koktejlů

    Na mistrovství světa v Kodani zářil český barman Jan Teska. Na světovém koktejlovém šampionátu Mezinárodní barmanské asociace zvítězil s koktejlem, který...

    Jan Pešek19.12.2017
  • Naučte se rozumět vínu – z pohodlí svého domova

    Milovat víno je skvělé, naučit se ho dobře znát je ještě lepší. Přední český sommelier Jakub Přibyl vložil své mnohaleté zkušenosti...

    Marek Zelený18.12.2017
  • Nola: láska ze sídliště

    Že láska prochází žaludkem, to ví snad každý. V restauraci Nola na pražském Pankráci tak už v předvánočním stresu začali myslet...

    Jan Pešek16.12.2017
  • Emirates ve svátečním období nabízí vánoční menu

    Letecká společnost Emirates v prosinci přináší vánoční atmosféru do všech cestovních tříd. Zákazníci Emirates si budou moci jak v jejích letištních...

    Jan Pešek12.12.2017
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.