Sociální sítě
Nahoru

Srdce Vinohrad tluče pro MÁNESKU

O některých restauracích můžeme s klidem v duši říct, že je to to pravé místo, kam bychom pozvali nejen naše nejbližší, ale i pro nás zatím neznámé. Jak už samotný název Máneska napovídá, přesně takovou restauraci najdete co by kamenem dohodil od náměstí Jiřího z Poděbrad ve vyhlášené vinohradské ulici Mánesova.

Hřejivý interiér této masné restaurace, stylizovaný do tlumených barev, i neomítnuté cihly zdiva ve vás okamžitě vyvolají pocit příjemného zázemí, kde se můžete posadit, smát a strávit zde hodiny. Máneska rozhodně není to pravé místo na společenský small talk, jakmile totiž před vás postaví vyhlášené signature dish steak oyster blade z loupané plece, svět kolem vás jednoduše zmrzne. Lehce mramorované šťavnaté maso z podlopatkového svalu plemene Angus se doslova rozplývá na jazyku.

1g

Máte pocit, že „flák masa“ je spíše mužskou záležitostí? Vedle exkluzivních mas a hamburgerů či jídel z grilu zde najdete i poměrně široký výběr vegetariánských pokrmů. Dokonale spárovaný vinný lístek je pak samozřejmostí. Navíc na vás nově čekají i vinné novinky, které si Máneska připravila pro sezonu podzim/zima. Ať už se rozhodnete pro plnější chuť s elegantním dotekem kdoulí, meruněk, manga a ananasu ryzlinku rýnského, nebo naopak pro perfektně harmonické svěží růžové Zweigeltrebe, rozhodně nešlápnete vedle.

Zeptali jsme se majitele Lukáše Otyse:

Žánrových restaurací najdeme v Praze mnoho, těch výjimečných už o poznání méně. Jaký byl důvod, že jste vsadili svou kartu na kvalitní dobře, zpracované maso plemene Angus?

Naším cílem bylo vytvořit takové místo, kde se každé sousto vašeho jídla stane gurmánským zážitkem a zároveň se budete cítit jako v pohodlí domova s rodinou a přáteli. Jihoamerické plemeno krav Angus má ty nejlepší podmínky pro chov, ať už mluvíme o poloze, podnebí, kvalitní stravě i následném zpracovaní masa, je tedy jasné, že jsme chtěli pro naše zákázníky jen to nejlepší.

Jedinečná a neocenitelná služba je párování vína s jídlem…

Ano, to máte pravdu. Často po nás zákazníci chtějí doporučit, co by si k vybranému jídlu měli objednat. O vinný lístek se nám v Mánesce stará opravdový znalec, sommelier Přemysl Sova z Arte Vini. Od konce září jsme dokonce vinný lístek rozšířili i o další skvělé druhy vín právě z tohoto vinařství. Nově tak můžete ochutnat například dokonale zlato-žlutý Ryzlink rýnský VOC 2013 nebo jemné růžové víno Zweigeltrebe rosé Pink 2013.

1a 10.10.33

Jaká překvapení můžeme očekávat v zimní sezoně?

Horkou novinkou jsou rozhodně naše tematicky vložené jídelní lístky dle sezonality, které se budou často měnit. Proto pokaždé, když nás navštívíte, očekávejte, že vás důvěrně známé, oblíbené prostředí překvapí i něčím novým, co budete moci ochutnat.

Kontakt: Mánesova 59, Praha 2, Tel.: +420 222 212 052

Více z rubriky Gastro

  • Jaro volá po návštěvě hlavního města

    Na jarní Praze je něco čarovného. Nejen, že se venku konečně otepluje, od dubna otevírají brány všechny památky, kvůli kterým stojí...

    Jan Pešek23.1.2023
  • Babičky specialita

    Vyhlášená restaurace na okraji Prahy Babiččina zahrada je ikonickým místem, kam se sjíždějí lidé z širokého okolí, aby si užili prvotřídní...

    Marek Zelený23.1.2023
  • Islandský rybí večer

    Večer ve znamení islandských chutí se uskuteční 31.1.2023 od 18:00 v restauraci PRU58. Hosté se mohou těšit na degustaci a informace...

    Marek Zelený19.1.2023
  • Limitovaná edice Absolut Spirit of Togetherness

    Absolut představuje novinku ze své každoroční limitované edice lahví. Sběratelský kousek Absolut Spirit of Togetherness se svým proplétaným vzhledem je oslavou...

    Jan Pešek17.1.2023
  • Nové tasting menu v restauraci La Veranda

    Restaurace La Veranda již dvacet let vítá hosty z celého světa. Česká klientela se opakovaně vrací a přiváží s sebou své...

    Marek Zelený17.1.2023
  • Valentýn v kubánském stylu

    La Bodeguita del Medio je restaurace, bar a klub, kde to žije. Kubánský styl je zřejmý na první pohled i ochutnání....

    Jan Pešek13.1.2023
  • Hody v Babiččině zahradě

    V restauraci Babiččina zahrada se něco začátkem února chystá. Kdo tuší zabijačku, tak má pravdu. Hody vypuknou 3.2.2023 a skončí 5.2.2023...

    Marek Zelený11.1.2023
  • Nová restaurace Talíř na Václavském náměstí

    Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i...

    Jan Pešek10.1.2023
  • Jižní Čechy mají svou vlastní kontušovku a letos ve sběratelské lahvi

    Spolek Jíme Jih propojuje nejen putování Švejka po jižních Čechách, ale také snaha pracovat s lokálními produkty. I tak vznikla tato...

    Marek Zelený10.1.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.