Sociální sítě
Nahoru

Autentická novinka na českém trhu: bylinný Altfernet z jihočeské Blatné

Altfernet, tak zní název nové značky autentického fernetu, který na tuzemský trh uvádí distribuční společnost Premier Wines & Spirits (PWS) ve spolupráci se Zámeckým lihovarem v Blatné. Za jeho vznikem stojí mistr destilatér Václav Šitner, jenž spolu s Johanem Hildprandtem vlastní právě blatenský lihovar. Po ovocných destilátech Baron Hildprandt se tak jedná o další vlastní značku společnosti PWS. „Na trh současně uvádíme dva produkty: Altfernet a Altfernet Spiced. V prvním roce se budeme soustředit hlavně na budování značky a kvalitní gastro distribuci, tedy na bary a restaurace. Momentálně jsou již produkty k dostání na našem e-shopu,“ říká marketingový ředitel firmy Alexander Suja. Cena litrové lahve se bude prodávat za 399 Kč a mělo by se v prvním roce prodat 20 000 litrů obou produktů.

Altfernet_Original_01„Altfernet je ryze přírodním fernetem plné chuti a vzniká macerací 18 druhů bylin v obilném lihu. Jde o vakcínu proti neustálému zrychlování dnešní doby, která se snaží navrátit schopnost vychutnat si radosti života,“ vysvětluje mistr Šitner. Originální receptura nového fernetu vychází z celoživotních zkušenosti Václava Šitnera a zakládá si hlavně na kvalitě a dostatku času pro všechny složky produktu.

Altfernet cílí především na dospělé muže a milovníky bylinných prémiových nápojů. Kromě hořké plné chuti zaujme sytě tmavou barvou. „Chtěli jsme stvořit produkt, který trochu zpomalí uspěchané 21. století. Zpomalit totiž ve většině případů znamená zažít toho víc. Chceme aby si na Altfernet našli lidé čas a aby si užili vše, co mají rádi,“ dodává mistr destilatér. Václav Šitner při tvorbě fernetu rozhoduje o patřičných ingrediencích a sám určuje přesnou dobu postupů při přípravě. Vybrané byliny, nechává dále macerovat v obilném lihu po jím určenou domu. Až na závěr se všechny ingredience smíchají a zrodí se tak harmonická hořká chuť Altfernetu s obsahem alkoholu, který činí 40 %.

Altfernet_Spiced_01Bylinný likér Altfernet Spiced vyrábí Šitner rovnou z 30 bylin včetně vanilky z Jamajky. „Dlouhou macerací, větším množstvím bylinek a díky vanilce dostává produkt nasládlou kořeněnou chuť, ale i výrazný dlouhý finiš,“ míní Václav Šitner. Oba druhy Altfernetu zaujmou samostatně, na ledu nebo ve spojení například s ochucenými limonádami a toniky. Originální Altfernet doporučují baroví specialisté PWS kombinovat se sladkou limonádou Thomas Henry s příchutí manga, Altfernet Spiced pak například s nahořklou grapefruitovou limonádou téže značky.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.