Sociální sítě
Nahoru

Předání výtěžku z LYMFOM HELP CUP by Klára Spilková

Po posledním turnaji na Golf Resortu Karlštejn, který se uskutečnil na konci srpna, se opět sešli všichni organizátoři a partneři charitativního projektu Lymfom Help Golf Tour by Klára Spilková, aby 12. listopadu slavnostně předali šek občanskému sdružení Lymfom Help. Vybraná částka půjde na podporu ozdravných pobytů v podobě dvou rehabilitačních víkendů pro pacienty s maligním lymfomem. Předání proběhlo v krásném prostředí Castle Residence Praha za přítomnosti Klárky Spilkové a všech organizátorů i partnerů celé série golfových turnajů. Večer tak byl příjemnou tečkou za rokem 2015 a slavnostním komorním ukončením Lymfom Help Golf Tour by Klára Spilková 2015.

Klára Spilková, po boku Lída šimáčková a Monika Poulová z Lymfom Help a po stranách organizátoři z Bestalent Golf

Úspěšná mladá a krásná golfistka patronkou Golf Tour

Klára Spilková patří ve svých 20 letech mezi světovou čtyřicítku nejlepších golfistek. Vždy si přitom najde čas na dobročinnost a po celou dobu letošního jara a léta se věnovala nejen hraní golfu, ale i charitě. Klára byla patronkou celé série turnajů s názvem Lymfom Help Golf Tour By Klára Spilková mající za cíl podpořit občanské sdružení Lymfom Help a především pak pacienty trpící maligním (zhoubným) lymfatickým nádorem. „Letošní ročník byl velmi povedený, skvělá, příjemná atmosféra, a to hlavně díky organizátorovi Martinu Beštovi. Také účastníci se zasloužili o moc. Všichni to jsou milovníci golfu a zároveň lidi, co mají velké srdce a přišli pomoci těm, co to potřebují. Možná už to zaznělo, ale takovou atmosféru jako na této tour moc nikde nezažijete,“ říká s hrdostí Klára Spilková. Jsem ráda, že můžu pomáhat ostatním tím, že dělám to, co miluji. Příští rok se budu s velkou pravděpodobností účastnit Olympijských her v Riu de Janeiru, takže můj program bude dost nabitý a nevím, jestli se budu moci zúčastnit v rámci tour 2016 všech naplánovaných turnajů. Budu se ale snažit. Je to moje srdcová záležitost,“ přislíbila už dnes Klára.

Klára Spilková a organizátorky tour za PR

Bestalent Golf pro Lymfom Help Golf tour by Klára Spilková

Jednalo se o první rok, kdy si celou tour vzala pod svá organizátorská křídla golfová agentura Bestalent Golf.  „Všech pět turnajů se povedlo na jedničku. Celkem se celé akce zúčastnilo 350 hráčů a pro příští rok věříme, že se tohle číslo jenom zvýší, “ zhodnotil letošní ročník organizátor akce, Martin Bešta, a zároveň tím poděkoval Kláře za její nadšení pro pomoc dobré věci. „Už teď začínáme domlouvat turnaje na příští ročník, nicméně jsme limitováni programem Kláry, který bude jasný až na začátku příštího roku. Taky už začínáme pomalu řešit partnerství, abychom pro příští ročník vybrali ještě více finančních prostředků pro dobrou věc,“ zmiňuje Martin Bešta.

Klára Spilková s partnery tour SwissLife

Velký dík patří i účastníkům a partnerům, kteří doprovázeli celou tour. Za letošní ročník se jimi stali LeasePlan, AXA Assistance, Slunečné terasy, Canon, Volvo, SwissLife, Biooo.cz, Svět Bedýnek, Mattoni, Birell, NannyHoops, ImuRegen, Driving range Divoká Šárka, Z Herbáře, Golf club ERPET Praha, Kiteforce, Photo&Graphic a samozřejmě partnerská hřiště. Finančními prostředky a zároveň doprovodným programem přispělo například i Vinařství Pfeffer.

Klára Spilková s hlavním partnerem tour Slunečné terasy, jednatelem Ing. Zbyňkem Šoulákem s chotí Marií Šouláková

Klára Spilková s šéfredaktorkou Lucií Rohlíkovou za mediálního partnera časopis Top Class

Partneři tour Zbyněk Šoulák a Marie Šouláková za Slunečné terasy s organizátory z Bestalent Golf

A proč si vlastně občanské sdružení Lymfom Help vybralo právě golf?

 „Při golfu se nejedná o boj mezi jednotlivými hráči, ale o boj mezi hráčem a hřištěm. Stejně tak to platí i pro neonkologické pacienty. Můžete mít sice výbornou podporu ze strany rodiny a přátel, ale nakonec je ten boj jen mezi vámi a nemocí,“ uvedla Lída Šimáčková za sdružení Lymfom Help.

Občanské sdružení Lymfom Help bylo v roce 2005 založeno pacienty, kteří se rozhodli pomáhat nemocným se stejnou onkologickou diagnózou. V České republice totiž žije v současnosti více než 10 000 nemocných s tímto druhem hematoonkologického onemocnění. Sdružení poskytuje pacientům především informační servis, neboť pro nemocného je velmi důležité, aby pochopil, jaké změny se v jeho organismu odehrávají, jakým způsobem probíhají diagnostická vyšetření a jak může co nejvíce napomoci léčbě, aby byla co nejvíce efektivní. Sdružení vydává různé informační příručky, pořádá edukační přednáškové akce a zprostředkovává kontakt mezi pacienty v různých stádiích léčby.

Sdružení své služby poskytuje zcela zdarma – ať už se jedná o poskytování informačních materiálů, dále účasti na akcích sdružení, konzultace s lékaři týkající se například navrženého postupu léčby nebo konzultace s psychologem. Cílem aktivit sdružení je jak osvěta veřejnosti v problematice maligního lymfomu, vysvětlování zažitých nepravdivých tvrzení a mýtů spojených s onkologickým onemocněním, tak i podpora a pomoc nemocným. „Usilujeme o to, abychom nemocného provedli celým procesem léčby tak, aby se co nejdříve a nejsnáze mohl vrátit do běžného života,“ uvádí Monika Poulová z Lymfom Help. Sdružení svojí podpůrnou činností navazuje na práci lékařů a dalších zdravotnických pracovníků.

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.