Sociální sítě
Nahoru

Vegetariánské gurmánství v Etnosvětě

Unikátní třípatrový multikulturní prostor vegetariánská restaurace Etnosvět a Centrum kultury Ethnomir byl otevřený v Praze jen pár kroků od stanice I. P. Pavlova na adrese Legerova 40. Delikátní speciality ze všech koutů světa tak nyní můžete ochutnat v nové vegetariánské restauraci, ale i ve veganském bistru sídlícím hned vedle restaurace. Velkou předností je každodenní tematický program pro děti pod vedením zkušené lektorky.

Etnosvět_food (2)

Jedná se o jedinečný koncept, ve kterém se snoubí mezinárodní vegetariánská gastronomie s poznáváním různorodých kultur celého světa. Myšlenka vychází z etnického města Ethnomir, které je ve východní Evropě již oblíbeným kulturně-vzdělávacím centrem.

Etnosvět_food (15)

„Co se gastronomie týče, tak je pro nás významným vzorem dle Guinessovy knihy rekordů nejstarší vegetariánská restaurace na světě – Hiltl v Curychu. Rozhodli jsme se lidem ukázat, že vegetariánské jídlo může být skutečným gastronomickým zážitkem. Ve spojení s kvalitním výběrem vín a destilátů z celého světa jde o opravdový fine dining! Přejeme si, aby zákazníci odcházeli s dobrým pocitem,“ říká manažer projektu Andrej Zaitsev.

Etnosvět_food (1)

Přes den je v nabídce pestrý vegetariánský buffet s obsluhou, který se obměňuje každý den. Od 17 hodin si pak hosté mohou vychutnat pokrmy à la carte. „Velkou inspirací pro sestavení menu byla skutečnost, že se jedná o mezinárodní koncept. Jsme schopni hostům naservírovat nepřeberné množství chutí z celého světa a to vše na jednom místě. Nemusí navštívit deset různých restaurací, aby prozkoumali nové netradiční pokrmy,“ doplňuje koncepci kuchyně šéfkuchař Clayton Powell, který má dlouholeté zkušenosti z gastronomického světa. Působil například jako šéfkuchař v pětihvězdičkovém hotelu Hilton v Kodani.

Etnosvet_restaurace (1)

Zajímavostí podniku je již zmíněné veganské bistro, které se nachází jen pár kroků od restaurace. Nabízí chutné a zdravé jídlo bez živočišných produktů. Vše je samozřejmě založeno na čerstvých a kvalitních surovinách. V kamenné peci se připravuje domácí pečivo, zajímavostí je bezpochyby veganská pizza.  Nechybí ani speciální sortiment na vaření veganských pokrmů.

Etnosvet_Veganske bistro

Součástí restaurace je Centrum kultury Ethnomir, jež si klade za cíl seznamovat lidi s tradicemi jednotlivých národů světa. Pestrý program zaujme jak děti, tak dospělé formou workshopů, cestovatelských večerů, výstav, koncertů živé hudby, či etnických festivalů. Ve spolupráci s celou řadou partnerů již proběhly akce věnované Africe a Latinské Americe. K dispozici je samozřejmě i celá řada zajímavých hraček a her pro děti. Třípatrový prostor je vhodný pro pořádání tiskových konferencí, seminářů, oslav, kulturních akcí či prezentací.

Všechny informace včetně menu s bohatou galerií najdete na www.etnosvet.cz.

Více z rubriky Gastro

  • Nejlepší čeká a moravská vína roku 2022 vyhlášena

    Odborná porota složená ze špičkových sommelierů, vinařů a enologů vyhlásila minulý týden v Praze výsledky vinařské soutěže Král vín v celkem...

    Marek Zelený28.7.2022
  • Dokonalé Pad Thai v Café Budha

    Nejznámější a nejslavnější thajské nudle, které lze ochutnat po celém světě, i když pokaždé chutnají trochu jinak. To je na nich...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Giny Malfy vystihují pravou chuť Itálie

    Většina Italů si užívá výhled na moře s ginem a tonikem s přidáním plátku čerstvě utrženého citronu. Super-prémiové giny Malfy jsou...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Francouzské léto v lahvi

    Tradiční postupy, prvotřídní kvalita jalovcových bobulí a co nejpřirozenější výrobní proces. V tom tkví kouzlo vůbec prvního francouzského ginu, který se...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Osmdesátky v kurzu

    Podnik v centru Prahy Cafe 80’s je ikonickým místem, kde se schází milovníci 80. let. Kdo rád vzpomíná na plísňáče, žvýkačky...

    Jan Pešek26.7.2022
  • Pavlova z Lagarta

    Anna Pavlova byla baletkou, která vzbuzovala zájem, kamkoliv přišla. Nechodila, jen se nesla jako pírko, které se vznáší vzduchem elegantně a...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Zkušený šéfkuchař Radek David posílil kuchařský tým Aramarku

    Velká změna se odehrála v českém kuchařském světě. Jeden z nejzkušenějších šéfkuchařů v republice mění po dlouhých dvaceti letech dres. Nemíří...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Aby byl váš Gin & Tonic dokonalý po všech stránkách

    Světově populární drink Gin & Tonic, známý také jako „G&T“, je stálicí většiny barů a je velice snadné připravit si ho...

    Marek Zelený20.7.2022
  • Zlonínský Dvůr přes léto bistrem

    Zlonínský Dvůr se po pár měsících po otevření stal gastronomickou ikonou Středočeského kraje. Jen pár kilometrů za Prahou v malé vesnici...

    Marek Zelený20.7.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.