Sociální sítě
Nahoru

Vegetariánské gurmánství v Etnosvětě

Unikátní třípatrový multikulturní prostor vegetariánská restaurace Etnosvět a Centrum kultury Ethnomir byl otevřený v Praze jen pár kroků od stanice I. P. Pavlova na adrese Legerova 40. Delikátní speciality ze všech koutů světa tak nyní můžete ochutnat v nové vegetariánské restauraci, ale i ve veganském bistru sídlícím hned vedle restaurace. Velkou předností je každodenní tematický program pro děti pod vedením zkušené lektorky.

Etnosvět_food (2)

Jedná se o jedinečný koncept, ve kterém se snoubí mezinárodní vegetariánská gastronomie s poznáváním různorodých kultur celého světa. Myšlenka vychází z etnického města Ethnomir, které je ve východní Evropě již oblíbeným kulturně-vzdělávacím centrem.

Etnosvět_food (15)

„Co se gastronomie týče, tak je pro nás významným vzorem dle Guinessovy knihy rekordů nejstarší vegetariánská restaurace na světě – Hiltl v Curychu. Rozhodli jsme se lidem ukázat, že vegetariánské jídlo může být skutečným gastronomickým zážitkem. Ve spojení s kvalitním výběrem vín a destilátů z celého světa jde o opravdový fine dining! Přejeme si, aby zákazníci odcházeli s dobrým pocitem,“ říká manažer projektu Andrej Zaitsev.

Etnosvět_food (1)

Přes den je v nabídce pestrý vegetariánský buffet s obsluhou, který se obměňuje každý den. Od 17 hodin si pak hosté mohou vychutnat pokrmy à la carte. „Velkou inspirací pro sestavení menu byla skutečnost, že se jedná o mezinárodní koncept. Jsme schopni hostům naservírovat nepřeberné množství chutí z celého světa a to vše na jednom místě. Nemusí navštívit deset různých restaurací, aby prozkoumali nové netradiční pokrmy,“ doplňuje koncepci kuchyně šéfkuchař Clayton Powell, který má dlouholeté zkušenosti z gastronomického světa. Působil například jako šéfkuchař v pětihvězdičkovém hotelu Hilton v Kodani.

Etnosvet_restaurace (1)

Zajímavostí podniku je již zmíněné veganské bistro, které se nachází jen pár kroků od restaurace. Nabízí chutné a zdravé jídlo bez živočišných produktů. Vše je samozřejmě založeno na čerstvých a kvalitních surovinách. V kamenné peci se připravuje domácí pečivo, zajímavostí je bezpochyby veganská pizza.  Nechybí ani speciální sortiment na vaření veganských pokrmů.

Etnosvet_Veganske bistro

Součástí restaurace je Centrum kultury Ethnomir, jež si klade za cíl seznamovat lidi s tradicemi jednotlivých národů světa. Pestrý program zaujme jak děti, tak dospělé formou workshopů, cestovatelských večerů, výstav, koncertů živé hudby, či etnických festivalů. Ve spolupráci s celou řadou partnerů již proběhly akce věnované Africe a Latinské Americe. K dispozici je samozřejmě i celá řada zajímavých hraček a her pro děti. Třípatrový prostor je vhodný pro pořádání tiskových konferencí, seminářů, oslav, kulturních akcí či prezentací.

Všechny informace včetně menu s bohatou galerií najdete na www.etnosvet.cz.

Více z rubriky Gastro

  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
  • Do Špindlerova Mlýna přiletěla Soyka

    Sázka na kvalitu, špičkový design a parádní kuchyni. Takové jsou hlavní přednosti nového hotelu Soyka, který byl na začátku září otevřen...

    Marek Zelený29.9.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.