Sociální sítě
Nahoru

Vegetariánské gurmánství v Etnosvětě

Unikátní třípatrový multikulturní prostor vegetariánská restaurace Etnosvět a Centrum kultury Ethnomir byl otevřený v Praze jen pár kroků od stanice I. P. Pavlova na adrese Legerova 40. Delikátní speciality ze všech koutů světa tak nyní můžete ochutnat v nové vegetariánské restauraci, ale i ve veganském bistru sídlícím hned vedle restaurace. Velkou předností je každodenní tematický program pro děti pod vedením zkušené lektorky.

Etnosvět_food (2)

Jedná se o jedinečný koncept, ve kterém se snoubí mezinárodní vegetariánská gastronomie s poznáváním různorodých kultur celého světa. Myšlenka vychází z etnického města Ethnomir, které je ve východní Evropě již oblíbeným kulturně-vzdělávacím centrem.

Etnosvět_food (15)

„Co se gastronomie týče, tak je pro nás významným vzorem dle Guinessovy knihy rekordů nejstarší vegetariánská restaurace na světě – Hiltl v Curychu. Rozhodli jsme se lidem ukázat, že vegetariánské jídlo může být skutečným gastronomickým zážitkem. Ve spojení s kvalitním výběrem vín a destilátů z celého světa jde o opravdový fine dining! Přejeme si, aby zákazníci odcházeli s dobrým pocitem,“ říká manažer projektu Andrej Zaitsev.

Etnosvět_food (1)

Přes den je v nabídce pestrý vegetariánský buffet s obsluhou, který se obměňuje každý den. Od 17 hodin si pak hosté mohou vychutnat pokrmy à la carte. „Velkou inspirací pro sestavení menu byla skutečnost, že se jedná o mezinárodní koncept. Jsme schopni hostům naservírovat nepřeberné množství chutí z celého světa a to vše na jednom místě. Nemusí navštívit deset různých restaurací, aby prozkoumali nové netradiční pokrmy,“ doplňuje koncepci kuchyně šéfkuchař Clayton Powell, který má dlouholeté zkušenosti z gastronomického světa. Působil například jako šéfkuchař v pětihvězdičkovém hotelu Hilton v Kodani.

Etnosvet_restaurace (1)

Zajímavostí podniku je již zmíněné veganské bistro, které se nachází jen pár kroků od restaurace. Nabízí chutné a zdravé jídlo bez živočišných produktů. Vše je samozřejmě založeno na čerstvých a kvalitních surovinách. V kamenné peci se připravuje domácí pečivo, zajímavostí je bezpochyby veganská pizza.  Nechybí ani speciální sortiment na vaření veganských pokrmů.

Etnosvet_Veganske bistro

Součástí restaurace je Centrum kultury Ethnomir, jež si klade za cíl seznamovat lidi s tradicemi jednotlivých národů světa. Pestrý program zaujme jak děti, tak dospělé formou workshopů, cestovatelských večerů, výstav, koncertů živé hudby, či etnických festivalů. Ve spolupráci s celou řadou partnerů již proběhly akce věnované Africe a Latinské Americe. K dispozici je samozřejmě i celá řada zajímavých hraček a her pro děti. Třípatrový prostor je vhodný pro pořádání tiskových konferencí, seminářů, oslav, kulturních akcí či prezentací.

Všechny informace včetně menu s bohatou galerií najdete na www.etnosvet.cz.

Více z rubriky Gastro

  • Valentýn s obsahem alkoholu

    Valentýn je známý jako svátek lásky již celá staletí. Pro její oslavy existuje spousta symbolů, ale jedním z hlavních jsou bezpochyby jahody....

    Marek Zelený9.1.2018
  • Designová perla Karlových Varů

    Jeden z nejlepších hotelů v Karlových Varech se může pochlubit skvělou kombinací špičkových služeb a designového prostředí. Hotel St. Joseph Royal...

    Marek Zelený8.1.2018
  • Týden vína v Praze

    V týdnu od 22. do 28. ledna 2018 se Praha stane dějištěm jubilejního desátého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2018....

    Jan Pešek8.1.2018
  • Podlehněte pokušení luxusních sýrů

    Nejen v období Vánoc toužíme, pokud jsme milovníky vybraných lahůdek, potěšit chuťové pohárky noblesní specialitou, jež, pokud jde o kvalitu a chuť,...

    Alena Dušková20.12.2017
  • Menu v Bageterii Boulevard sestavené vyhlášeným guru české gastronomie

    Od včerejšího dne si do oblíbené Bageterie Boulevard je možné zajít na něco opravdu výjimečného. Zimní nabídku totiž rozšiřuje nové CHEF...

    Marek Zelený20.12.2017
  • Čech Jan Teska se stal mistrem světa v míchání koktejlů

    Na mistrovství světa v Kodani zářil český barman Jan Teska. Na světovém koktejlovém šampionátu Mezinárodní barmanské asociace zvítězil s koktejlem, který...

    Jan Pešek19.12.2017
  • Naučte se rozumět vínu – z pohodlí svého domova

    Milovat víno je skvělé, naučit se ho dobře znát je ještě lepší. Přední český sommelier Jakub Přibyl vložil své mnohaleté zkušenosti...

    Marek Zelený18.12.2017
  • Nola: láska ze sídliště

    Že láska prochází žaludkem, to ví snad každý. V restauraci Nola na pražském Pankráci tak už v předvánočním stresu začali myslet...

    Jan Pešek16.12.2017
  • Emirates ve svátečním období nabízí vánoční menu

    Letecká společnost Emirates v prosinci přináší vánoční atmosféru do všech cestovních tříd. Zákazníci Emirates si budou moci jak v jejích letištních...

    Jan Pešek12.12.2017
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.