Sociální sítě
Nahoru

Módní dům Blažek nenechává nic náhodě – představuje kolekci jaro/léto 2016

Pánský módní dům Blažek směle vstupuje do nové sezony jaro/léto 2016. Hlavním posláním nové kolekce je zprostředkovat mužům prvotřídně zpracované oděvy z těch nejkvalitnějších materiálů s promyšlenými detaily. Inspiraci při její tvorbě designéři čerpali v temperamentní a prosluněné jižní Itálii. Následně se ve svých kreativních myšlenkách přesunuli do Středomoří a na Azurové pobřeží, odkud do své umělecké dílny přinesli kolekci svěžest, eleganci a široké spektrum barev a vzorů symbolizujících jarní a letní období.

Blazek_image foto_05Pánská oděvní značka i nadále zůstává u vyštíhlených a přiléhavých linií se zkrácenými délkami, které podtrhují siluetu muže. Barvy hrají ve všech odstínech modré, od azurové až po navy, ale nechybí ani odstíny béžové a burgundy. Dominují geometrické vzory, kára a puntíky. Mezi předními výrobci tkanin použitých na výrobu kolekce se objevují zvučná jména jako Cerruti, Loro Piana, Vitale Barberis či Marzotto.

Blazek_image foto_07Na tuto kolekci jsme mimořádně hrdí. Exkluzivní materiály, atraktivní design, nadčasové kousky s notnou dávkou osobitosti, originality a precizního zpracování. Na to vše a mnohem více se mohou letos muži těšit,“ říká šéfdesigner módního domu Blažek Roman Humlíček. „Muž, který se obléká u Blažka, má sebevědomí, smysl pro eleganci a nadčasovost, rozhodně však nechce splynout v davu. Je nezávislý, proto sází na jemnou výstřednost, kterou dokáže držet pevně na uzdě,“ uzavírá Roman Humlíček. Nové trendy v pánské módě představí i pro tuto sezonu známý milovník módy Leoš Mareš.

Formální kolekce

Navy is the new black

K formální módě neodmyslitelně patří dokonale padnoucí oblek, který se svým zpracováním nápadně přibližuje obleku šitému na míru. Tým designerů značky Blažek věnuje formálním oděvům neobyčejnou pozornost a péči. Oblek patří mezi nedílnou součást šatníku každého muže a dokáže leccos napovědět o samotném nositeli i jeho postavení ve společnosti. Od uplynulých let obleky postupně prošly viditelnou proměnou. Ušlechtilost a zpracování materiálů zůstaly neposkvrněny, avšak délky kalhot i sak se výrazně zkrátily kvůli optickému prodloužení siluety muže. Novinkou u obleků je také jejich barevnost. Klasickou černou směle nahradila barva navy neboli „námořnická“ modrá. Z materiálů dominuje 100% merino vlna.

Blazek_image foto_09Pomyslný punc exkluzivity si zasluhují košile s francouzským límcem, které jsou vyrobeny ze 100% egyptské bavlny té nejvyšší kvality. Materiál na výrobu košil pochází z dílen značek Thomas Mason, Albini a Canclini.

Blazek_image foto_12Kravaty jsou samozřejmou součástí každého obleku a vévodí jim dlouhý, úzký a jednoduchý uzel. Na jejich výrobu používá Blažek materiály od výrobce Tessitura A. Bottinelli. Nezbytné doplňky  jako například kožené opasky či peněženky jsou charakteristické svou jednoduchou a minimalistickou zdobností a dotváří formální vzhled celkového outfitu.

Promyšleno do puntíku

Je obecně známo, že úspěch nejednoho muže tkví především ve vytrvalosti, píli a schopnosti umět předvídat každou situaci. Proto je dobré být prozíravý i při oblékání a oděv volit nejenom vzhledem k dané příležitosti, ale i podle toho, zda se v něm cítíte pohodlně. Tzv. „travel suit“ z čisté vlny a bavlněná „travel shirt“ jsou tím pravým ořechovým pro muže, kteří tráví většinu svého času na cestách. Jedinečnost těchto oděvů spočívá ve vysoké schopnosti nemačkat se a vracet se do původního tvaru.

Blazek_image foto_15Obdobný směr udává módní dům Blažek i u obuvi. Většina mužů vnímá koženou formální obuv jako nepohodlnou a nepoddajnou. Značka Blažek ale staví na zcela jiných principech a využívá k tomu systém Blake construction s koženou podešví. Díky této inovaci již nebudou muži nikdy muset zažívat pocit tvrdé a nepohodlné obuvi. Blake construction zajistí lehkost, ohebnost a poddajnost obuvi.

V nové sezoně nechybí ani kožené aktovky, které muži s oblibou nosí do práce i na důležitá obchodní jednání. A protože aktovky patří mezi velmi namáhaný kousek, je na jejich výrobu používána unikátní kůže safián s vysokou odolností proti poškrábání.

Neformální kolekce

Nedbalá elegance

Móda z neformální kolekce je ideální volbou pro volnočasové aktivity a neformální příležitosti. Výběr neformálního oblečení do práce i pro jiné příležitosti již pro muže nepředstavuje velkou neznámou. Moderní muž si je vědom, že smysl a cit pro módu lze vyjádřit i kombinováním různých materiálů, barev a vzorů. Dominantní část informálních oděvů představují košile, jejichž vzhled byl inspirován 70. lety. Výrazný dezén a vzory například v podobě puntíků probudí v muži tu správnou rebelii a nadhled. Kromě košil začínají významnou roli hrát i kravaty, jejichž úkolem je outfit doplňovat.

Blazek_image foto_13V teplých letních dnech muži ocení polokošile s límečkem, které důstojně nahradí klasickou košili. Chladnější jarní rána i večery jsou naopak ideální příležitostí, kdy obléknout pohodlný svetr. Na svetr můžete obléct ještě bundu nebo sako, a pokud má výrazný vzor, nechte ho vyniknout samostatně. Zbrusu novým trendem jsou bundy se vzory inspirovanými u vlněných látek. Pokud zrovna nemáte náladu obléknout sako, můžete jej bez váhání nahradit právě bundou. Chcete-li působit neformálním dojmem, nebojte se popustit uzdu fantazii v kombinování jednotlivých barev. Barvou letošní sezony je modrá v kontrastu s béžovou a také burgundy či petrol.

Nepostradatelným doplňkem se staly kapesníčky do sak a ponožky s decentně nápaditými vzory. Divili byste se, kolik toho dokáží prozradit o momentálním rozpoložení nositele. Pravidlo je jednoduché, čím nápaditější vzor má muž na ponožkách či kapesníčku, tím větším optimismem hýří. Velký návrat zažívají také dvouřadá saka námořnického stylu inspirovaná uniformou. Skvěle vypadají v kombinaci s modrými nebo bílými jeansy, oblíbenou košilí a oxfordkami.

Blazek_image foto 18A jak outfitu nejlépe dodat šmrnc a nespoutanost v jednom? Oblékněte nestárnoucí klasiku v podobě kvalitních jeansů. Blažek si na nich velmi zakládá a na jejich výrobu používá výhradně prémiový denim značky Candiani. V letošní kolekci se jeansy objeví jak v jednobarevné variantě, tak s opráním nebo výraznějšími proševy.

Nezapomeňte také na pohodlnou obuv a koženou tašku. Bodují semišové mokasíny, zdobná obuv typu brogue a tašky ve světle hnědých barvách s hladkou i proplétanou kůží. Co však nikdy nevyjde z módy, je pohodlí. Proto informální kolekci obuvi dominuje unikátní systém steptronic s  podešví z přírodního kaučuku. Jedná se o integrovaný flex systém umožňující obuvi, aby se prohnula o 90 stupňů. Na závěr váš outfit doveďte k dokonalosti pomocí šály, hodí se na sako i bundu.

Blazek_image foto 17Čistě pánská záležitost

V minulosti byly pánské klobouky vyjádřením svobody a společenského postavení. S grácií sobě vlastní je nosil Napoleon, Winston Churchill, Harry Truman nebo třeba Paul Newman. Přestože druhů klobouků existuje nespočet, do světa módy se nejvýrazněji zapsal ekvádorský klobouk, známý také jako „panama hat“. Nosilo jej mnoho významných mužů, ale zřejmě už navždy bude spjat s americkým prezidentem Theodorem Rooseveltem. Tento elegantní klobouk zdobil jeho hlavu při slavnostním otevření Panamského průplavu, kde také získal svůj pověstný název „panama hat“. Značka Blažek soustřeďuje svou pozornost i na doplňky, proto se v letošní kolekci objeví i ručně vyráběné klobouky ve stylu panama v několika barevných provedeních. Nebojte se svůj outfit okořenit ikonickými doplňky, které z módy.

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.