Sociální sítě
Nahoru

Buchererova cena v oboru hodinářství 2015: Horologické chytré hodinky Frederique Constant

Švýcarský výrobce hodinek Frederique Constant získal Buchererovu cenu v oboru hodinářství za rok 2015, a to se svými horologickými chytrými hodinkami. Soutěž organizuje společnost Maison Bucherer ve svém pařížském hodinářském butiku, který je nejrozsáhlejším obchodem na světě zabývajícím se prodejem výjimečných modelů hodinek. Cena se vždy udílí nejreprezentativnějšímu modelu hodinek v daném roce za provedené know-how a výjimečné zpracování.

Laure¦üat Bucherer Watch Award 2015_6Amatéři a hodinářští nadšenci měli k dispozici tři týdny, kdy mohli hlasovat pro nejvíce inovativní, technicky provedený a elegantní model hodinek. Vybírat mohli z 32 kusů hodinek, které zvolila porota složená z hodinářských profesionálů a významných sběratelů.

„Jsem velmi šťastný a hrdý, že společnost Frederique Constant získala Buchererovu hodinářskou cenu,“ prohlásil Jean-Jacques Weber, výhradní prodejce hodinek značky Frederique Constant ve Francii: „Toto vítězství posvětilo vizi společnosti Frederique Constant. Horologické chytré hodinky s platformou MotionX společnosti Frederique Constant jsou prvními švýcarskými hodinkami schopnými komunikovat s chytrými zařízeními, které byly uvedeny na trh.  A tyto hodinky jsou dodnes jedinými, které lze doručit zákazníkovi. Stejně jako se společnost Frederique Constant od roku 2004 věnuje vývoji svých vlastních hodinových strojků, rozhodla se tato značka investovat čas a prostředky do vývoje nových modelů v segmentu chytrých hodinek.“

Laureat Bucherer Watch Award 2015_3Tím, že se švýcarský výrobce hodinek Frederique Constant rozhodl uvést na trh model horologických chytrých hodinek, pomáhá dláždit cestu v rozvoji švýcarského hodinářského průmyslu v oblasti chytrých hodinek, které jsou schopny komunikovat s dalším elektronickým zařízením. Hodinky ztělesňují pravou symbiózu klasického modelu hodinek s technologickými inovacemi, jsou oděny do nejjemnějšího hávu horologické tradice, ale přitom v sobě skrývají mnoho vrstev chytrých funkcí.

Horologické chytré hodinky jsou vybaveny strojkem MMT-285 a disponují technologickou platformou MotionX společnosti Fullpower. Baterie zajistí plný provoz hodinek až po dobu dvou a půl let bez nutnosti dobíjení.

Díky spojení technologických inovací s hodinářskou tradicí povýšila společnost Frederique Constant luxus a jednoduchost horologických chytrých hodinek na novou úroveň. Kromě tradičních ukazatelů hodin, minut a data nabízejí chytré funkce hodinek přesné měření vašich aktivit a spánkových vzorců. Malý číselník na pozici 6 hodin na číselníku zobrazuje procento vaší aktivity nebo spánku v reálném čase oproti nastaveným cílům. Údaje lze zobrazit v atraktivní aplikaci MotionX-365 v operačních systémech iOS a Android. Tato aplikace nabízí jednoduchou a srozumitelnou grafiku, pomocí níž dokáže zobrazit grafický průběh aktivity a spánku za den, týden a měsíc. Vysoce přesná koncová platforma MotionX, která obsahuje firmware, aplikace a cloudovou infrastrukturu, zahrnuje více než 110 patentů a koncentrovaný extrakt 7 let výzkumu a vývoje vedoucího technologického hráče v Silicon Valley.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.