Sociální sítě
Nahoru

DUBLINSKÉ MOSTY OZDOBILY ETIKETU JAMESON WHISKEY – SVATÝ PATRIK MŮŽE PŘIJÍT!

Na 17. březen, tedy  Den sv. Patrika, nejdůležitější Irský svátek, se už pátým rokem těší nejen všichni vlastenečtí Irové, ale také sběratelé a fanoušci whiskey Jameson – jak už se stalo zvykem, vychází totiž každý rok touto dobou nová limitovaná edice lahví Jameson whiskey original, která potěší doslova všechny smysly. Její etiketa je skutečným uměleckým zážitkem. Značka Jameson totiž dobře vybírá autora, který musí splňovat speciální podmínku – musí to být umělec tělem i duší spjatý s Dublinem, tak aby mohl celému světu na malé etiketě lahve ukázat, jaké je rodné město nejprodávanější irské whiskey současnosti.

James Earley_LEB_JamesonVytvoření letošní speciální etikety se ujal streetartový umělec James Early, jehož velkoplošná díla můžete vidět na těch nejznámějších místech Dublinu. Několik generací jeho předků se zabývalo barvením skla, on se ale rozhodl jít svou vlastní uměleckou cestou. S etiketou lahve Jameson si mladý umělec poradil s nápaditostí sobě vlastní. Inspiroval se těmi nejkrásnějšími dublinskými mosty a některé jejich detaily přenesl na etiketu limitované edice, která pro rok 2016 nese název „Spojení“. Dominantou etikety jsou bezesporu vzepjatí koně stojící proti sobě, nápadně podobní těm, kteří zdobí lucernu na mostu Grattan bridge, lampa, která je mezi koňmi na etiketě je ale ve skutečnosti už z jiného mostu – turisticky jednoho z nejznámějších- Ha’penny bridge, který  se obloukovitě klene přes řeku Liffey. Pokud budete pozorní, najdete jen na hlavní etiketě detaily dalších dvou mostů: Sean O’Casey bridge a Samuel Beckett bridge, na malé etiketě kolem hrdla lahve jsou pak hlavy soch dominujících dalším dvou známým dublinským mostům.

Etiketa vydaná k svátku Sv. Patrika oslavuje Dublin už tradičně: značka Jameson se tak rozhodla každoročně vzdát hold městu, které před více než 230ti lety inspirovalo Johna Jamesona ke stvoření jeho kultovní whiskey. Limitované edice se také už tradičně těší obrovskému zájmu zákazníků, kteří mají pouze několik dní v roce možnost pořídit si cenný sběratelský kousek.

Oslavte letos i Vy zelený irský svátek stylově a připijte si na Sv. Patrika pravou irskou whiskey Jameson.  Možná, že při přípitku s přáteli vznikne plán na dobrodružnou cestu po dublinských mostech – inspiraci hledejte na etiketě!

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.