Sociální sítě
Nahoru

Pole position F1 na horách? I díky sněhovým řetězům pewag!

Vidět monopost formule 1, s hrdým partnerem TAG Heuer žádající o pozornost, na sjezdovce je rarita. 3 500 návštěvníků velkolepé akce Red Bull Showrun v Kitzbühlu bylo svědky této unikátní podívané, kdy vítězný vůz světového šampionátu 2011, vybavený sněhovými řetězy značky pewag, svištěl po zasněženém svahu. Pilot Max Verstappen na to opravdu šlápl, když sebejistě brázdil sjezdovku. Sněhové řetězy pewag hrály při akci a trakci monopostu důležitou roli, protože byly vyrobeny přímo na unikátní velikost pneu monopostu formule 1 a pro podmínky zasněžené sjezdovky.Společnost pewag si organizátoři vybrali za partnera této neobvyklé události, protože byla jako jediná schopna ve velice krátkém čase dodat výjimečnou kvalitu a design pro extrémní podmínky. „Síly, které na řetěz díky velké akceleraci a vysokému výkonu motoru působí, jsou jen těžce srovnatelné se standardními podmínkami, na které jsou sněhové řetězy vyvíjeny,” vysvětluje Johann Berghold, vývojový inženýr společnosti pewag.

VenueV zimě dochází díky vysokým výkonům motorů a kluzkým vozovkám během řízení k nebezpečným situacím. Sněhové řetězy společnosti pewag proto zajišťují nejvyšší možnou trakci a bezpečí i vzhledem k trendu stále se zvyšujících výkonů a sportovnějších vlastností vozů. Což ostatně potvrdily i testy sněhových řetězů.

Max VerstappenPříkladem jsou sněhové řetězy pewag servo sport, které byly vyvinuty s cílem poskytnout lepší trakci pro automobily s vysokým výkonem motoru, krouticím momentem a stísněným prostorem v podběhu. Tyto inovativní sněhové řetězy zabírají pouze 7 mm v podběhu a poskytují výbornou trakci a bezpečnost, stejně jako další benefity technologie servo – rychlou montáž, automatické dopínání a jednoduchou.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.