Algiardino patří do skupiny restaurací s počátečními písmeny „AL“ v názvu a přináší atmosféru italského venkova i mimo rušné centrum Prahy. Dvoupatrový interiér je vzdušný díky vysokému otevřenému prostoru, útulnost a patřičná rustikálnost sálá z neustále hořícího kamenného krbu, který tvoří srdce prostoru, ale i části kuchyně. Z druhé strany je totiž upraven na pravou kamennou pec sloužící k přípravě neodmyslitelné legendy – italské pizzy, její autentičnost a špičkovou úpravu zaručuje rodilý Ital.
Vedle jednoduché pizzy si tu ale můžete vychutnat i speciality italské kuchyně jako krémová risotta s plody moře či s dýní a salsicciou, domácí těstoviny a saláty. Nezapomínají však ani na nejrůznější úpravy masa, zdejší ossobuco alla milanese se šafránovým rizotem potěší plnou a vyváženou chutí, z rybích mas je vynikající grilovaný platýs s kapary, cherry rajčaty a listovým špenátem na másle. Šéfkuchař Pavel Tomíšek dává důraz na čerstvost veškerých surovin, přičemž bylinky přidávané do většiny pokrmů si pěstuje přímo na přilehlé zahradě.
Dezerty jsou zastoupeny tradičním italským tiramisu, které je nadýchané a jemné jako samet, pokud volíte lehčí sladkou tečku, na výběr jsou různé druhy domácí italské zmrzliny, případně osvěžující kokosová panna cotta s karamelem.
Adresa: Na Ladech 414, Květnice
Více informací: Algiardino