Gastro | 10.2.2016 | Adéla Rusňáková

Algiardino, italský venkov za Prahou

Algiardino patří do skupiny restaurací s počátečními písmeny „AL“ v názvu a přináší atmosféru italského venkova i mimo rušné centrum Prahy. Dvoupatrový interiér je vzdušný díky vysokému otevřenému prostoru, útulnost a patřičná rustikálnost sálá z neustále hořícího kamenného krbu, který tvoří srdce prostoru, ale i části kuchyně. Z druhé strany je totiž upraven na pravou kamennou pec sloužící k přípravě neodmyslitelné legendy – italské pizzy, její autentičnost a špičkovou úpravu zaručuje rodilý Ital.

interierVedle jednoduché pizzy si tu ale můžete vychutnat i speciality italské kuchyně jako krémová risotta s plody moře či s dýní a salsicciou, domácí těstoviny a saláty. Nezapomínají však ani na nejrůznější úpravy masa, zdejší ossobuco alla milanese se šafránovým rizotem potěší plnou a vyváženou chutí, z rybích mas je vynikající grilovaný platýs s kapary, cherry rajčaty a listovým špenátem na másle. Šéfkuchař Pavel Tomíšek dává důraz na čerstvost veškerých surovin, přičemž bylinky přidávané do většiny pokrmů si pěstuje přímo na přilehlé zahradě.

Algiardino_SIE_3775Dezerty jsou zastoupeny tradičním italským tiramisu, které je nadýchané a jemné jako samet, pokud volíte lehčí sladkou tečku, na výběr jsou různé druhy domácí italské zmrzliny, případně osvěžující kokosová panna cotta s karamelem.

tirAdresa: Na Ladech 414, Květnice

Více informací: Algiardino

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz