Sociální sítě
Nahoru

Algiardino, italský venkov za Prahou

Algiardino patří do skupiny restaurací s počátečními písmeny „AL“ v názvu a přináší atmosféru italského venkova i mimo rušné centrum Prahy. Dvoupatrový interiér je vzdušný díky vysokému otevřenému prostoru, útulnost a patřičná rustikálnost sálá z neustále hořícího kamenného krbu, který tvoří srdce prostoru, ale i části kuchyně. Z druhé strany je totiž upraven na pravou kamennou pec sloužící k přípravě neodmyslitelné legendy – italské pizzy, její autentičnost a špičkovou úpravu zaručuje rodilý Ital.

interierVedle jednoduché pizzy si tu ale můžete vychutnat i speciality italské kuchyně jako krémová risotta s plody moře či s dýní a salsicciou, domácí těstoviny a saláty. Nezapomínají však ani na nejrůznější úpravy masa, zdejší ossobuco alla milanese se šafránovým rizotem potěší plnou a vyváženou chutí, z rybích mas je vynikající grilovaný platýs s kapary, cherry rajčaty a listovým špenátem na másle. Šéfkuchař Pavel Tomíšek dává důraz na čerstvost veškerých surovin, přičemž bylinky přidávané do většiny pokrmů si pěstuje přímo na přilehlé zahradě.

Algiardino_SIE_3775Dezerty jsou zastoupeny tradičním italským tiramisu, které je nadýchané a jemné jako samet, pokud volíte lehčí sladkou tečku, na výběr jsou různé druhy domácí italské zmrzliny, případně osvěžující kokosová panna cotta s karamelem.

tirAdresa: Na Ladech 414, Květnice

Více informací: Algiardino

Více z rubriky Gastro

  • Nejsou bublinky, jako bublinky

    Chystáte se na velkou oslavu Silvestra, nebo jen chcete komorně přivítat příchod nového roku s nejbližšími přáteli a rodinou? Ať zvolíte...

    Jan Pešek12.12.2018
  • Restaurace, která vás povznese blahem

    Levitate. Jak příznačné pro toto místo. Při degustatci tamní kuchyně se totiž budete vznášet blažeností, jak se dají propojit tři různé...

    Martin Macourek7.12.2018
  • Originální oslavy konce roku: Bar and Books

    Přelom podzimu a zimy možná svádí k hibernaci, ti, kteří však prahnou po tom být v centru dění, jsou zde dva...

    Jan Pešek7.12.2018
  • Dárková balení před Vánocemi lákají

    Vánoce jsou tu za pár dní a velká část z nás nemá stále vymyšleno, čím potěší své blízké. U partnerek je...

    Jan Pešek6.12.2018
  • Ryba je Ryba, a to hlavně o Vánocích

    Výtečná polévka z mořských plodů, bezchybné ústřice, humří rolky, ale především čerstvé ryby, které se pár hodin po výlovu dostanou k...

    Libka Safr5.12.2018
  • Křupavé rohlíky od Antonína až do domu

    Antonínovo pekařství v Praze platí již od svého vzniku v roce 2014, kdy na Vinohradech otevřelo první pobočku, za synonymum toho...

    Jan Pešek16.11.2018
  • Metaxa: nejvzácnější řecký destilát

    Celý letošek slaví řecký destilát Metaxa 130. narozeniny. Vyvrcholením oslav bylo uvedení vzácného destilátu Metaxy AEN Despina z původního sudu, kterým...

    Jan Pešek14.11.2018
  • Fusion menu v Bistro Provocateur

    Wine & Tapas Restaurant Bistro Provocateur najdete v samotném centru Prahy, v Petrské ulici, a nesmíte ho minout. Provokuje v tom...

    Jan Pešek8.11.2018
  • Skvělá pekárna rozšířila café Nostress

    Nostress cafe restaurant, restaurace s mezinárodní kuchyní v srdci Prahy, se od října 2018 rozšířila o novou pekárnu Nostress bakery ve...

    Jan Pešek6.11.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.