Sociální sítě
Nahoru

Algiardino, italský venkov za Prahou

Algiardino patří do skupiny restaurací s počátečními písmeny „AL“ v názvu a přináší atmosféru italského venkova i mimo rušné centrum Prahy. Dvoupatrový interiér je vzdušný díky vysokému otevřenému prostoru, útulnost a patřičná rustikálnost sálá z neustále hořícího kamenného krbu, který tvoří srdce prostoru, ale i části kuchyně. Z druhé strany je totiž upraven na pravou kamennou pec sloužící k přípravě neodmyslitelné legendy – italské pizzy, její autentičnost a špičkovou úpravu zaručuje rodilý Ital.

interierVedle jednoduché pizzy si tu ale můžete vychutnat i speciality italské kuchyně jako krémová risotta s plody moře či s dýní a salsicciou, domácí těstoviny a saláty. Nezapomínají však ani na nejrůznější úpravy masa, zdejší ossobuco alla milanese se šafránovým rizotem potěší plnou a vyváženou chutí, z rybích mas je vynikající grilovaný platýs s kapary, cherry rajčaty a listovým špenátem na másle. Šéfkuchař Pavel Tomíšek dává důraz na čerstvost veškerých surovin, přičemž bylinky přidávané do většiny pokrmů si pěstuje přímo na přilehlé zahradě.

Algiardino_SIE_3775Dezerty jsou zastoupeny tradičním italským tiramisu, které je nadýchané a jemné jako samet, pokud volíte lehčí sladkou tečku, na výběr jsou různé druhy domácí italské zmrzliny, případně osvěžující kokosová panna cotta s karamelem.

tirAdresa: Na Ladech 414, Květnice

Více informací: Algiardino

Více z rubriky Gastro

  • Probudit se uprostřed vánoční pohádky ukryté v luxusním apartmá

    Advent je jedním z nejkouzelnějších období celého roku a Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague promění vánoční přání v nezapomenutelné zážitky....

    Jan Pešek17.9.2021
  • Kavárna Slavia opět ožívá

    Nejslavnější pražská kavárna na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu je znovu otevřena. Bohatá historie, skvělá atmosféra a nádherný výhled z...

    Marek Zelený16.9.2021
  • Kampa Park v nové podobě

    V novém kabátě a s novou energií. Stálice pražského fine diningu využila nucenou přestávku k odkládané rekonstrukci vnitřních interiérů a nyní...

    Jan Pešek15.9.2021
  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.