Degustace | 11.2.2016 | Jan Pešek

Káva jako jedna z ingrediencí moderní špičkové gastronomie

Univerzita kávy v pražském Karlíně se rozhodla opět posunout hranice toho, co vše se ohledně kávy můžete naučit. Díky spolupráci italské kávy illy a jednoho z nejlepších českých kuchařů Tomáše Stehlíka vznikl speciální kurz pro ty, kteří se s kávou chtějí naučit doslova kouzlit.
DSC_3174-xxxŠéfkuchař, který má bohaté zkušenosti z vyhlášených pětihvězdičkových restaurací a otevíral i proslulý Buddha Bar hotel připravil speciální pětichodové menu, které si účastníci kurzu sami zkusí pod jeho dohledem připravit. Jak je u Tomáše Stehlíka zvykem, vyladil pokrmy do asijských tónů, přičemž inspirací mu mohly být jak zkušenosti s vedením kurzů thajské kuchyně na Pražském kulinářském institutu, tak vedení Karlínské restaurace Woker.
DSC03439-xxxPrvní kurz Vaření s kávou se uskuteční 23. února v sídle Univerzity kávy (Pernerova 55) od 17:30, cena kurzu je 2 900 Kč. Přihlásit se můžete na www.unicaffe.cz

V průběhu čtyř hodin se účastníci kurzu naučí připravit následující pokrmy:
Hovězí satay s arašídovo-kávovým dipem
Krevetové cappuccino
Kuřecí supreme s kávovým teriyaki glazé
Sezamové soba nudle s wakame by „woker“
Poisson fruit raviola s chilli a kávovo-kokosovou pěnou

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz