Sociální sítě
Nahoru

Káva jako jedna z ingrediencí moderní špičkové gastronomie

Univerzita kávy v pražském Karlíně se rozhodla opět posunout hranice toho, co vše se ohledně kávy můžete naučit. Díky spolupráci italské kávy illy a jednoho z nejlepších českých kuchařů Tomáše Stehlíka vznikl speciální kurz pro ty, kteří se s kávou chtějí naučit doslova kouzlit.

DSC_3174-xxxŠéfkuchař, který má bohaté zkušenosti z vyhlášených pětihvězdičkových restaurací a otevíral i proslulý Buddha Bar hotel připravil speciální pětichodové menu, které si účastníci kurzu sami zkusí pod jeho dohledem připravit. Jak je u Tomáše Stehlíka zvykem, vyladil pokrmy do asijských tónů, přičemž inspirací mu mohly být jak zkušenosti s vedením kurzů thajské kuchyně na Pražském kulinářském institutu, tak vedení Karlínské restaurace Woker.

DSC03439-xxxPrvní kurz Vaření s kávou se uskuteční 23. února v sídle Univerzity kávy (Pernerova 55) od 17:30, cena kurzu je 2 900 Kč. Přihlásit se můžete na www.unicaffe.cz

V průběhu čtyř hodin se účastníci kurzu naučí připravit následující pokrmy:

Hovězí satay s arašídovo-kávovým dipem

Krevetové cappuccino

Kuřecí supreme s kávovým teriyaki glazé

Sezamové soba nudle s wakame by „woker“

Poisson fruit raviola s chilli a kávovo-kokosovou pěnou

Více z rubriky Degustace

  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Sázka na dokonalou chuť bez kompromisů

    Ambiciózní restaurace Benjamin, která se od otevření zaměřuje výhradně na českou klientelu, nemusí měnit svou filozofii ani strategii. Zatímco ostatní fine...

    Jan Pešek18.6.2020
  • Návrat v krabičce

    Štěpán Návrat se současné situace nezalekl, a kromě svého letitého rozvozu Café Buddha Norská přichází s novinkami, které tu ještě nebyly....

    Jan Pešek22.4.2020
  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.