Sociální sítě
Nahoru

Káva jako jedna z ingrediencí moderní špičkové gastronomie

Univerzita kávy v pražském Karlíně se rozhodla opět posunout hranice toho, co vše se ohledně kávy můžete naučit. Díky spolupráci italské kávy illy a jednoho z nejlepších českých kuchařů Tomáše Stehlíka vznikl speciální kurz pro ty, kteří se s kávou chtějí naučit doslova kouzlit.
DSC_3174-xxxŠéfkuchař, který má bohaté zkušenosti z vyhlášených pětihvězdičkových restaurací a otevíral i proslulý Buddha Bar hotel připravil speciální pětichodové menu, které si účastníci kurzu sami zkusí pod jeho dohledem připravit. Jak je u Tomáše Stehlíka zvykem, vyladil pokrmy do asijských tónů, přičemž inspirací mu mohly být jak zkušenosti s vedením kurzů thajské kuchyně na Pražském kulinářském institutu, tak vedení Karlínské restaurace Woker.
DSC03439-xxxPrvní kurz Vaření s kávou se uskuteční 23. února v sídle Univerzity kávy (Pernerova 55) od 17:30, cena kurzu je 2 900 Kč. Přihlásit se můžete na www.unicaffe.cz

V průběhu čtyř hodin se účastníci kurzu naučí připravit následující pokrmy:
Hovězí satay s arašídovo-kávovým dipem
Krevetové cappuccino
Kuřecí supreme s kávovým teriyaki glazé
Sezamové soba nudle s wakame by „woker“
Poisson fruit raviola s chilli a kávovo-kokosovou pěnou

Více z rubriky Degustace

  • Chivas 18 má svůj stroj

    Ve světě přímo posedlém rychlostí, hledáním zkratek a okamžitým požitkem našel skotský výrobce luxusní whisky Chivas způsob, jak lidem připomenout, že...

    Jan Pešek1.11.2018
  • Grand Jour de Champagne ve znamení růstu

    Zájem o letošní XII. ročník prestižního festivalu šampaňského Grand Jour de Champagne 2018 je enormní a bez nadsázky lze říci, že...

    Jan Pešek27.10.2018
  • Hříšné chutě v klášteře: Kalina Anežka

    Oblíbený ateliér kuchařské alchymie Miroslava Kaliny změnil svou adresu. Po několika letech, kdy lákal svými téměř kultovními recepty na glazovaný telecí...

    Jan Lidmaňský24.9.2018
  • Degustační menu v Bistro Kaprova

    Oblíbené Bistro Kaprova, které najdete v nedaleko Staroměstského náměstí v Praze, připravilo pro své hosty speciální degustační večeři, jež bude průřezem...

    Libka Safr10.9.2018
  • Chřestová sezóna v Mlýnci vypukla

    Pokud jde o nejlahodnější a nejoblíbenější jarní zeleninu, určitě vítězí chřest. Jeho sezona je však bohužel krátká, začíná v dubnu a...

    Jan Pešek7.5.2018
  • Vzácná návštěva v Hergetově Cihelně

    Už příští týden, a to v úterý 10. dubna od 19 hodine, se promění prostory Hergetovy Cihelny v centrum milovníků vína....

    Jan Pešek3.4.2018
  • Kampa Park a menu vyhlížející jaro

    Oblíbený televizní MasterChef Marek Raditsch připravil ve své „domovské“ restauraci Kampa Park nové menu, které dokonale ilustruje jeho kuchařskou filozofii. Zkušený...

    Jan Pešek20.3.2018
  • Metropole České republiky ožije v květnu festivalem Praha pije víno

    I v letošním roce bude Praha opět pít víno, a to už popáté. Od 18. do 19. května 2018 se v prostorách...

    Jan Pešek13.3.2018
  • Restaurant Ungelt plánuje večeři s unikátním hostem

    Na sobotu 24.3.2018 naplánoval svatostánek chutí Ungelt v samotném srdci Prahy speciální degustační večer s vinařem Jeanem Gardiesem, jehož návštěvu lze...

    Jan Pešek4.3.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.