Sociální sítě
Nahoru

Monarch: Pravé Španělsko v historickém centru Prahy

Monarch zahajuje novou éru své existence, tentokrát jako první pražský gastrobar. Od začátku února 2016 mohou hosté vyzkoušet to nejlepší ze španělské gastronomie v autentické atmosféře živého středomoří. „Chtěli jsme v Praze vytvořit místo s temperamentem a chutí Španělska. Podnik se středomořskou duší, kam budou lidé chodit nejen na skvělé tapas, dobré víno nebo trendy drinky, ale i za zážitkem, proto gastrobar,“ vysvětluje Martin Nejedlý, spolumajitel společností Premier Wines & Spirits a Vinodirect, které Monarch provozují. Kromě tradičních tapas a kuchyně šéfkuchaře Miguela Innelly nabízí Monarch také katalánské šumivé víno Cava nebo řadu osvěžujících španělských koktejlů. Podnik najdete v ulici Na Perštýně u Národní třídy v Praze.

2016 PHOTOONE - 004Gastrobar je pojmenování pro bar, kde se snoubí dobré jídlo a skvělé pití se zážitkem. Na rozdíl od fine diningových restaurací tu ale gastro-zážitek dostanete za poloviční cenu. V Monarchu najdete klasické pochoutky, mezi nimiž nechybí mořské plody, plněné bramborové lahůdky jako populární krokety ze sušené šunky s domácí tatarskou majonézou.

2016 PHOTOONE - 003Bar se také může pochlubit širokou nabídkou mas, která šéfkuchař připravuje na Josper grillu. „V Monarchu se snažíme vařit oblíbená španělská jídla a zároveň je propojovat s prvotřídním vínem. Středomořská gastronomie jde totiž ruku v ruce s kvalitním pitím,“ dodává šéfkuchař Miguel Innella, který působil jako souschef michelinské restaurace La Costa. Interiér restaurace má na svědomí architekt Oto Bláha a disponuje polootevřenou kuchyní, do které lze nahlédnout. Z nápojového lístku si hosté mohou vybrat vína populárních španělských, ale i dalších světových vinařství, jako jsou Codorníu, Marqués de Murrieta, Viña Real nebo Leyda a špičkové španělské pivo Isleña. S výběrem nápojů pomůže sommelier Karel Baštinec, vítěz letošního ročníku soutěže Premier prix de sommelier.

2016 PHOTOONE - 001Atmosféru španělského pobřeží dokresluje také pestrá nabídka osvěžujících drinků v čele s prověřenou kombinací pobřežního Gin Mare a luxusního toniku 1724 s trsem bazalky či rozmarýnu. „V nabídce jídla i pití najdete hlavně typické španělské produkty. Jde nám o to, aby u nás mohl každý nasát uvolněnou atmosféru pravého tapas baru s tím nejkvalitnějším sortimentem a servisem, “ míní Martin Nejedlý. Monarch je otevřen každý den kromě neděle, a to od 17 hodin až do půlnoci.

2016 PHOTOONE - 0011

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.