Sociální sítě
Nahoru

Monarch: Pravé Španělsko v historickém centru Prahy

Monarch zahajuje novou éru své existence, tentokrát jako první pražský gastrobar. Od začátku února 2016 mohou hosté vyzkoušet to nejlepší ze španělské gastronomie v autentické atmosféře živého středomoří. „Chtěli jsme v Praze vytvořit místo s temperamentem a chutí Španělska. Podnik se středomořskou duší, kam budou lidé chodit nejen na skvělé tapas, dobré víno nebo trendy drinky, ale i za zážitkem, proto gastrobar,“ vysvětluje Martin Nejedlý, spolumajitel společností Premier Wines & Spirits a Vinodirect, které Monarch provozují. Kromě tradičních tapas a kuchyně šéfkuchaře Miguela Innelly nabízí Monarch také katalánské šumivé víno Cava nebo řadu osvěžujících španělských koktejlů. Podnik najdete v ulici Na Perštýně u Národní třídy v Praze.

2016 PHOTOONE - 004Gastrobar je pojmenování pro bar, kde se snoubí dobré jídlo a skvělé pití se zážitkem. Na rozdíl od fine diningových restaurací tu ale gastro-zážitek dostanete za poloviční cenu. V Monarchu najdete klasické pochoutky, mezi nimiž nechybí mořské plody, plněné bramborové lahůdky jako populární krokety ze sušené šunky s domácí tatarskou majonézou.

2016 PHOTOONE - 003Bar se také může pochlubit širokou nabídkou mas, která šéfkuchař připravuje na Josper grillu. „V Monarchu se snažíme vařit oblíbená španělská jídla a zároveň je propojovat s prvotřídním vínem. Středomořská gastronomie jde totiž ruku v ruce s kvalitním pitím,“ dodává šéfkuchař Miguel Innella, který působil jako souschef michelinské restaurace La Costa. Interiér restaurace má na svědomí architekt Oto Bláha a disponuje polootevřenou kuchyní, do které lze nahlédnout. Z nápojového lístku si hosté mohou vybrat vína populárních španělských, ale i dalších světových vinařství, jako jsou Codorníu, Marqués de Murrieta, Viña Real nebo Leyda a špičkové španělské pivo Isleña. S výběrem nápojů pomůže sommelier Karel Baštinec, vítěz letošního ročníku soutěže Premier prix de sommelier.

2016 PHOTOONE - 001Atmosféru španělského pobřeží dokresluje také pestrá nabídka osvěžujících drinků v čele s prověřenou kombinací pobřežního Gin Mare a luxusního toniku 1724 s trsem bazalky či rozmarýnu. „V nabídce jídla i pití najdete hlavně typické španělské produkty. Jde nám o to, aby u nás mohl každý nasát uvolněnou atmosféru pravého tapas baru s tím nejkvalitnějším sortimentem a servisem, “ míní Martin Nejedlý. Monarch je otevřen každý den kromě neděle, a to od 17 hodin až do půlnoci.

2016 PHOTOONE - 0011

Více z rubriky Gastro

  • Probudit se uprostřed vánoční pohádky ukryté v luxusním apartmá

    Advent je jedním z nejkouzelnějších období celého roku a Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague promění vánoční přání v nezapomenutelné zážitky....

    Jan Pešek17.9.2021
  • Kavárna Slavia opět ožívá

    Nejslavnější pražská kavárna na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu je znovu otevřena. Bohatá historie, skvělá atmosféra a nádherný výhled z...

    Marek Zelený16.9.2021
  • Kampa Park v nové podobě

    V novém kabátě a s novou energií. Stálice pražského fine diningu využila nucenou přestávku k odkládané rekonstrukci vnitřních interiérů a nyní...

    Jan Pešek15.9.2021
  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.