Sociální sítě
Nahoru

Monarch: Pravé Španělsko v historickém centru Prahy

Monarch zahajuje novou éru své existence, tentokrát jako první pražský gastrobar. Od začátku února 2016 mohou hosté vyzkoušet to nejlepší ze španělské gastronomie v autentické atmosféře živého středomoří. „Chtěli jsme v Praze vytvořit místo s temperamentem a chutí Španělska. Podnik se středomořskou duší, kam budou lidé chodit nejen na skvělé tapas, dobré víno nebo trendy drinky, ale i za zážitkem, proto gastrobar,“ vysvětluje Martin Nejedlý, spolumajitel společností Premier Wines & Spirits a Vinodirect, které Monarch provozují. Kromě tradičních tapas a kuchyně šéfkuchaře Miguela Innelly nabízí Monarch také katalánské šumivé víno Cava nebo řadu osvěžujících španělských koktejlů. Podnik najdete v ulici Na Perštýně u Národní třídy v Praze.
2016 PHOTOONE - 004Gastrobar je pojmenování pro bar, kde se snoubí dobré jídlo a skvělé pití se zážitkem. Na rozdíl od fine diningových restaurací tu ale gastro-zážitek dostanete za poloviční cenu. V Monarchu najdete klasické pochoutky, mezi nimiž nechybí mořské plody, plněné bramborové lahůdky jako populární krokety ze sušené šunky s domácí tatarskou majonézou.
2016 PHOTOONE - 003Bar se také může pochlubit širokou nabídkou mas, která šéfkuchař připravuje na Josper grillu. „V Monarchu se snažíme vařit oblíbená španělská jídla a zároveň je propojovat s prvotřídním vínem. Středomořská gastronomie jde totiž ruku v ruce s kvalitním pitím,“ dodává šéfkuchař Miguel Innella, který působil jako souschef michelinské restaurace La Costa. Interiér restaurace má na svědomí architekt Oto Bláha a disponuje polootevřenou kuchyní, do které lze nahlédnout. Z nápojového lístku si hosté mohou vybrat vína populárních španělských, ale i dalších světových vinařství, jako jsou Codorníu, Marqués de Murrieta, Viña Real nebo Leyda a špičkové španělské pivo Isleña. S výběrem nápojů pomůže sommelier Karel Baštinec, vítěz letošního ročníku soutěže Premier prix de sommelier.
2016 PHOTOONE - 001Atmosféru španělského pobřeží dokresluje také pestrá nabídka osvěžujících drinků v čele s prověřenou kombinací pobřežního Gin Mare a luxusního toniku 1724 s trsem bazalky či rozmarýnu. „V nabídce jídla i pití najdete hlavně typické španělské produkty. Jde nám o to, aby u nás mohl každý nasát uvolněnou atmosféru pravého tapas baru s tím nejkvalitnějším sortimentem a servisem, “ míní Martin Nejedlý. Monarch je otevřen každý den kromě neděle, a to od 17 hodin až do půlnoci.
2016 PHOTOONE - 0011

Více z rubriky Gastro

  • Nejsou bublinky, jako bublinky

    Chystáte se na velkou oslavu Silvestra, nebo jen chcete komorně přivítat příchod nového roku s nejbližšími přáteli a rodinou? Ať zvolíte...

    Jan Pešek12.12.2018
  • Restaurace, která vás povznese blahem

    Levitate. Jak příznačné pro toto místo. Při degustatci tamní kuchyně se totiž budete vznášet blažeností, jak se dají propojit tři různé...

    Martin Macourek7.12.2018
  • Originální oslavy konce roku: Bar and Books

    Přelom podzimu a zimy možná svádí k hibernaci, ti, kteří však prahnou po tom být v centru dění, jsou zde dva...

    Jan Pešek7.12.2018
  • Dárková balení před Vánocemi lákají

    Vánoce jsou tu za pár dní a velká část z nás nemá stále vymyšleno, čím potěší své blízké. U partnerek je...

    Jan Pešek6.12.2018
  • Ryba je Ryba, a to hlavně o Vánocích

    Výtečná polévka z mořských plodů, bezchybné ústřice, humří rolky, ale především čerstvé ryby, které se pár hodin po výlovu dostanou k...

    Libka Safr5.12.2018
  • Křupavé rohlíky od Antonína až do domu

    Antonínovo pekařství v Praze platí již od svého vzniku v roce 2014, kdy na Vinohradech otevřelo první pobočku, za synonymum toho...

    Jan Pešek16.11.2018
  • Metaxa: nejvzácnější řecký destilát

    Celý letošek slaví řecký destilát Metaxa 130. narozeniny. Vyvrcholením oslav bylo uvedení vzácného destilátu Metaxy AEN Despina z původního sudu, kterým...

    Jan Pešek14.11.2018
  • Fusion menu v Bistro Provocateur

    Wine & Tapas Restaurant Bistro Provocateur najdete v samotném centru Prahy, v Petrské ulici, a nesmíte ho minout. Provokuje v tom...

    Jan Pešek8.11.2018
  • Skvělá pekárna rozšířila café Nostress

    Nostress cafe restaurant, restaurace s mezinárodní kuchyní v srdci Prahy, se od října 2018 rozšířila o novou pekárnu Nostress bakery ve...

    Jan Pešek6.11.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.