Sociální sítě
Nahoru

Testujeme: Švýcarská kosmetika Fytofontana

Chanel, Dior, Estée Lauder … Nudí vás stále stejné kosmetické značky s podobnými účinky? Francie toho sice kosmetice dala hodně, ale pokud chcete změnu, vyzkoušejte Švýcarsko. Domácí scénu beauty značek obohatilo další eso z tamní provenience, Fytofontana. Po La Prairie nebo Codigenu tak Švýcaři opět dokazují, že to umí nejen s hodinkami, sýry a čokoládou, ale i s péčí o ženskou krásou. Fytofontana ovšem hraje na vysokém levelu, její produkty totiž spadají do nejvyšší kategorie kosmetické péče, cosmeceutical, která staví především na farmaceutických základech a za každým krémem nebo sérem stojí roky výzkumu v certifikovaných švýcarských laboratořích zaštítěných nejlepšími dermatology světa. To jsme samozřejmě museli vyzkoušet … Vybrali jsme tři top produkty od Fytofontany napříč spektrem potřeb pleti a nechali je otestovat naší beauty editorkou.

DSC_5782Hydratační gel Hydroceutical

Co říká výrobce: Bioltechnologické sérum s minerály z Mrtvého moře, zabezpečuje intenzivní hloubkovou hydrataci buněk, předchází vzniku vrásek a podporuje přirozenou tvorbu kolagenu..

Náš názor: „S gely nemívám nejlepší zkušenosti, a i když mám poměrně mastnou pleť, často raději sáhnu po krémové konzistenci, než abych zvolila nepochybně vhodnější gel. Většina produktů na vodní bázi u mě totiž vyvolává pocit ulepené tváře a masky. Zklamala mě i většina luxusních značek, takže jsem byla k Hydroceuticalu skeptická. První vyzkoušení mě ale přesvědčilo o tom, že jsem našla svatý grál hydratačních gelů. Pleť je už pár minut po použití doslova šťavnatá, přirozeně prozářená a svěží opravdu po celý den. Ideální společník pro jarní refresh unavené pleti –  a hodí se i pod make-up. Mléčný protein ve složení plní, co slíbil a reguluje tvorbu mazu.

Sérum proti mimickým vráskám Stem Cells Botu

Co říká výrobce: Anti-aging sérum s kmenovými buňkami proti mimickým vráskám. Obsažené peptidy eliminují stahování povrchových svalů obličeje, takže působí podobně jako botulotoxin.

Náš názor: „Perfektní konzistence, hladkostí mi připomíná báze na silikonovém základu a stejně jako ony má ten příjemný efekt, kdy cítíte, jak vyplňuje všechny drobné vrásky a záhyby pleti. Následuje lehký pocit pnutí, který provází okamžitý efekt vyhlazení, což oceníte především pod make-up. Účinek je opravdu viditelný, já osobně jej měřím na vrásce mezi obočím, která se po aplikaci vždy alespoň trochu vyhladí. Stem Cells Botu také patří mezi designově nejpovedenější produkty značky – ale to je subjektivní názor.“

fytofontana_2Dvojfázový čisticí roztok na stahování pórů Pureceutical

Co říká výrobce: Dvojfázový roztok, který proniká do pórů a redukuje jejich velikost. Rozpouští nečistoty a make-up, odstraňuje lesk pokožky, začervenání, infekce a akné. Zklidňuje, chrání pokožku a vyhlazuje povrch pleti.

Náš názor: „Tenhle přípravek mě překvapil z celé trojice nejvíc. Nejdřív bohužel nepříjemně a to konzistencí. Jsem zvyklá na gelové, pěnové a pastovité přípravky na čištění pleti, kterými se zároveň i odličuji – a Pureceutical je tekutina. Po prvním nezdaru v podobě nanesení masáží dlaněmi jsem sérum vyzkoušela nanést až po klasickém čištění za pomoci vatových polštářků jako tonikum. A přesně to je ta správný cesta k využití jeho potenciálu. Večer po použití byla pleť na dotek suchá, ale rozhodně ne vysušená a ráno jsem se probudila s o poznání méně mastnou pokožkou než obvykle. Možná předbíhám, ale už po třech dnech používání zaznamenávám redukci velikosti pórů, což se mi obvykle stává jen krátkodobě po aplikaci masky. Pureceutical už zaujal čestné místo na poličce pod zrcadlem a přistihla jsem se, že se na jeho použití těším.“

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.