Sociální sítě
Nahoru

Mikulov Gourmet Festival již posedmé

Od 2. do 5. června 2016 se bude v malebném vinařském Mikulově konat již sedmý ročník Mikulov Gourmet Festivalu, který je oslavou kvalitní moravské kuchyně a jejího snoubení se skvělými moravskými víny.

hlavní chod- Jaroslav KozdělkaPodávané pokrmy 7. ročníku Mikulov Gourmet festivalu budou z epochy třetího vlastníka mikulovského panství knížete Maxmiliána II. Dietrichsteina (1596-1655), synovce kardinála Františka Dietrichsteina. Kníže Maxmilián, nositel řádu Zlatého rouna, hofmistr císařovny Eleonory (1598-1655), jakožto druhé manželky císaře Ferdinanda II. (1578-1637), zodpovídal i za skladbu jídel a výběr hostů k císařovnině stolu. Podávané pokrmy budou vzpomínkou na opulentní barokní hostiny. Ve vyhlášených restauracích magického vinařského města se budou opět servírovat lahůdky, které připraví špičkoví kuchaři z národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, a to Jan Horký, Radek David, Martin Svatek, Miroslav Husák, Jaroslav Kozdělka, Petr Vlásek a Patrik Bečvář.

hlavní chod- Miroslav HusákFestival si drží svou jedinečnost a představuje novou identitu jihomoravské tradiční kuchyně. Díky spolupráci s národním týmem kuchařů a cukrářů ČR je každý rok nastavena laťka gastronomické úrovně festivalu velmi vysoko. Sázka na kvalitu a čerstvé lokální suroviny představuje jedinou správnou cestu, jak gastronomicky pozvednout celý region.

předkrm - Martin SvatekNovinkou letošního ročníku je také rozšíření degustačních míst o restauraci Boutique Hotelu Tanzberg – Restaurant Marcela Ihnačáka, restauraci Vinařství Mikulov, restauraci hotelu Galant a romantickou restauraci v zámeckém sklepení. Festivalová menu budou vedle již zmíněných restaurací nabízet další mikulovské restaurace – Hotel Marcinčák, Hotel Maroli, restaurace na Kozím hrádku a Zámecká restaurace.

předkrm - Radek David

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.