Sociální sítě
Nahoru

Premier Mercato: nové bistro a prodejna delikates v srdci Karlína

Pestrou gastronomickou scénu pražského Karlína rozšířil v březnu nový podnik. Za jeho vznikem stojí podnikatel Martin Nejedlý, jeden ze zakladatelů finančně poradenské společnosti Fincentrum. Po fine diningové restauraci Grand Cru a španělském gastrobaru Monarch jde o třetí gastro provozovnu pražského podnikatele v hlavním městě. 2016 PHOTOONE - 001„Už dlouho jsem chtěl otevřít bistro v italském stylu. Tedy místo, kde se můžete posadit na oběd, snídani, popít sklenku vína, ale také si nakoupit prémiové produkty. Když se v loňském roce objevil volný prostor na Praze 8, neváhal jsem. Karlín je skvělé místo přesně pro takový koncept,“ komentuje Martin Nejedlý, spolumajitel společnosti Premier Wines & Spirits, kretá je majoritním vlastníkem všech tří gastro provozů. 2016 PHOTOONE - 062Premier Mercato je originální bistro a zároveň prodejna delikates s širokou nabídkou vín, destilátů i nealko nápojů na Pobřežní ulici. Mercato_prostor01„Mercato je neokoukaný prostor, který se svým konceptem liší od ostatních bister a restaurací. V Mercatu si mohou hosté dát snídani, oběd i večeři a ochutnat denně čerstvé pečivo nebo si vybrat z pestré nabídky kvalitních sýrů, uzenin či olivových olejů, které jinde v Česku neseženou,“ vysvětluje Karel Višinský, provozní manažer Premier Mercata. 2016 PHOTOONE - 005Nové karlínské bistro láká především na kuchyň šéfkuchaře Petra Finna Boštíka, který v minulosti působil v restauraci Le Terroir pod vedením Jana Punčocháře. 2016 PHOTOONE - 053Kromě každodenně obměňovaného obědového menu se můžete těšit na Boštíkovu populární domácí paštiku, nakládané olivy, artyčoky nebo sušená rajčata, ale i pochoutky z vlastní pekárny a cukrárny. „Nepoužíváme žádné polotovary, vše připravujeme z čerstvých kvalitních surovin. Veškeré delikatesy a jídla včetně skvělých sandwichů je možné vychutnat si na místě nebo odnést domů. Navíc jídla a snacky, u kterých je to možné, zabalíme do obalů z recyklovaného papíru,“ doplňuje Višinský. 2016 PHOTOONE - 013Premier Mercato je otevřeno každý všední den od 7:30 do 20:30. Nabízí tedy nejen obědová menu přizpůsobena sezónním potravinám, ale i pestré snídaně a večeře. Panenka, houby a medvedi cesnek„Máme otevřeno až do večera, aby se u nás mohli zastavit lidé po cestě z práce. Ať už na skleničku něčeho dobrého, na kávu doplněnou třeba bezlepkovým čokoládovým dortíkem nebo si nakoupit s sebou domů na večeři,“ upřesňuje provozní manažer. 2016 PHOTOONE - 004Majoritním majitelem bistra Premier Mercato je distribuční společnost Premier Wines & Spirits, jejíž portfolio v čele s krásnými víny ze všechn koutů světa, jihočeskými destiláty Baron Hildprandt, Altfernet a dalšími prémiovými destiláty nebo veganskými limonádami fritz-kola lze zakoupit přímo v prostorách bistra.

Více z rubriky Gastro

  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.