Sociální sítě
Nahoru

Premier Mercato: nové bistro a prodejna delikates v srdci Karlína

Pestrou gastronomickou scénu pražského Karlína rozšířil v březnu nový podnik. Za jeho vznikem stojí podnikatel Martin Nejedlý, jeden ze zakladatelů finančně poradenské společnosti Fincentrum. Po fine diningové restauraci Grand Cru a španělském gastrobaru Monarch jde o třetí gastro provozovnu pražského podnikatele v hlavním městě. 2016 PHOTOONE - 001„Už dlouho jsem chtěl otevřít bistro v italském stylu. Tedy místo, kde se můžete posadit na oběd, snídani, popít sklenku vína, ale také si nakoupit prémiové produkty. Když se v loňském roce objevil volný prostor na Praze 8, neváhal jsem. Karlín je skvělé místo přesně pro takový koncept,“ komentuje Martin Nejedlý, spolumajitel společnosti Premier Wines & Spirits, kretá je majoritním vlastníkem všech tří gastro provozů. 2016 PHOTOONE - 062Premier Mercato je originální bistro a zároveň prodejna delikates s širokou nabídkou vín, destilátů i nealko nápojů na Pobřežní ulici. Mercato_prostor01„Mercato je neokoukaný prostor, který se svým konceptem liší od ostatních bister a restaurací. V Mercatu si mohou hosté dát snídani, oběd i večeři a ochutnat denně čerstvé pečivo nebo si vybrat z pestré nabídky kvalitních sýrů, uzenin či olivových olejů, které jinde v Česku neseženou,“ vysvětluje Karel Višinský, provozní manažer Premier Mercata. 2016 PHOTOONE - 005Nové karlínské bistro láká především na kuchyň šéfkuchaře Petra Finna Boštíka, který v minulosti působil v restauraci Le Terroir pod vedením Jana Punčocháře. 2016 PHOTOONE - 053Kromě každodenně obměňovaného obědového menu se můžete těšit na Boštíkovu populární domácí paštiku, nakládané olivy, artyčoky nebo sušená rajčata, ale i pochoutky z vlastní pekárny a cukrárny. „Nepoužíváme žádné polotovary, vše připravujeme z čerstvých kvalitních surovin. Veškeré delikatesy a jídla včetně skvělých sandwichů je možné vychutnat si na místě nebo odnést domů. Navíc jídla a snacky, u kterých je to možné, zabalíme do obalů z recyklovaného papíru,“ doplňuje Višinský. 2016 PHOTOONE - 013Premier Mercato je otevřeno každý všední den od 7:30 do 20:30. Nabízí tedy nejen obědová menu přizpůsobena sezónním potravinám, ale i pestré snídaně a večeře. Panenka, houby a medvedi cesnek„Máme otevřeno až do večera, aby se u nás mohli zastavit lidé po cestě z práce. Ať už na skleničku něčeho dobrého, na kávu doplněnou třeba bezlepkovým čokoládovým dortíkem nebo si nakoupit s sebou domů na večeři,“ upřesňuje provozní manažer. 2016 PHOTOONE - 004Majoritním majitelem bistra Premier Mercato je distribuční společnost Premier Wines & Spirits, jejíž portfolio v čele s krásnými víny ze všechn koutů světa, jihočeskými destiláty Baron Hildprandt, Altfernet a dalšími prémiovými destiláty nebo veganskými limonádami fritz-kola lze zakoupit přímo v prostorách bistra.

Více z rubriky Gastro

  • Probudit se uprostřed vánoční pohádky ukryté v luxusním apartmá

    Advent je jedním z nejkouzelnějších období celého roku a Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague promění vánoční přání v nezapomenutelné zážitky....

    Jan Pešek17.9.2021
  • Kavárna Slavia opět ožívá

    Nejslavnější pražská kavárna na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu je znovu otevřena. Bohatá historie, skvělá atmosféra a nádherný výhled z...

    Marek Zelený16.9.2021
  • Kampa Park v nové podobě

    V novém kabátě a s novou energií. Stálice pražského fine diningu využila nucenou přestávku k odkládané rekonstrukci vnitřních interiérů a nyní...

    Jan Pešek15.9.2021
  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.