Sociální sítě
Nahoru

V Praze se udílely ceny Sapphire Pegasus

V pražském hotelu Boscolo na Senovážném náměstí uskutečnil 1. ročník slavnostního předávání cen Sapphire Pegasus Awards. Soutěž měla za cíl objevit a ocenit ty nejlepší jednotlivce i společnosti poskytující služby v oblasti individuální letecké dopravy business jety.

Sapphire Pegasus 2015V úvodu večera proběhla ve foyer hotelu Boscolo slavnostní recepce se šampaňským Veuve Clicquot. Během následující vynikající večeře měli hosté možnost sledovat dechberoucí představení s názvem WINGED Thoughts on Flying světoznámé tanečnice a gymnastky Crystalle. Formální část programu pak zahájil úvodním slovem Fabio Gamba z EBAA a večerem provázel známý londýnský moderátor a toastmaster Richard Birtchnell. Krásná safírová křídla navržená uměleckým ředitelem sklárny Moser předávali oceněným členové odborné poroty.

1.row Vladimir Petak, Zuzana Vaclavova, Antonia Lukacinova, Peter Figel, Michaela Lukacinova,2row M.Patlevic,Marek Lukacin, Peter Ivan„V soutěži se sešlo ve 12 kategoriích celkem 87 nominací a zájem o ni byl po celém světě. Je to pro nás skvělá příležitost, jak ocenit oddané a vynikající profesionály z business aviation a vyjádřit výhercům, ale i všem nominovaným naši velkou vděčnost za to, co dělají pro toto odvětví i pro jeho klienty,“ vyjádřila se iniciátorka projektu a CEO společnosti Media Tribune Antónia Lukačínová, která nedávno vydala unikátní 250stránkovou publikaci Jetbook pro všechny fanoušky i budoucí majitele privátních letadel a helikoptér.

Liz Moscorp, Dagmar Grossmann, Vladimir Petak, Anna Serejkina, Antonia Lukacinova-founder Sapphire Pegasus AwardCeny si odnesli například nejlepší operátoři business jetů, letečtí brokeři, údržbová střediska, letiště, poskytovatelé služeb, ale i novináři či podporovatelé charitativních projektů. Speciální ocenění „Outstanding Achievement” za svou celoživotní oddanost a práci v oboru business aviation ve střední Evropě získala ředitelka společnosti G-Jet Dagmar Grossmann, jež je považovaná za průkopnici soukromé letecké přepravy u nás.

Winner Lifetime achievement_Brian Humphries from EBAA with Antonia Lukacinova, Founder of Sapphire PegasusVzhledem k velkému počtu kandidátů i celosvětovému zájmu, který soutěž vyvolala, jsem přesvědčen, že se Sapphire Pegasus Awards stanou každoroční radostně očekávanou událostí, a již dnes se těším na její další ročník, který se uskuteční v dubnu 2017, uvedl předseda odborné poroty a generální ředitel společnosti ABS Jets Vladimír Peták.

Výherci v jednotlivých kategoriích:

  1. Business Jet Operator: Meridian Air Company
  2. Broker – Aircraft Broker: Colibri Aircraft
  • MRO Facility: Jet Aviation
  1. Handler/Service Provider/FBO: FBO Riga
  2. Business Aviation Airport: London Farnborough Airport
  3. Innovation in Business Aviation: Vertis Aviation
  • Lifetime Achievement: Brian Humphries
  • Business Aviation Journalist / Topic Coverage: Charles Alcock
  1. Outstanding Business Aviation Performance in Russia: Vnukovo 3
  2. Woman in Aviation: Erica Da Veiga
  3. Charity Effort – UAS International Flight Support: Dubai, UAE
  • Outstanding Integration of Social Media: BAA Training – Vilnius, Lithuania
  • Outstanding performance in CEE: Dagmar Grossmann

Sapphire Pegasus Business Aviation Awards jsou zastřešeny také významnými oborovými leteckými asociacemi: EBAA (European Business Aviation Award), RUBAA (Russian Business Aviation Association) a neziskovou organizací CEPA (Central European Private Aviation). V odborné porotě zasedal kromě předsedy Vladimíra Petáka například také Anna Serejkina, Fabio Gamba nebo letecký žurnalista a ředitel Aerospace Media Dinner Peter Bradfield.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.