Klasické, jednoduché recepty z bílého i zeleného chřestu budou 5. května od 19 hodin k ochutnání v oblíbené pražské gourmet restauraci Kalina cuisine & vins. K pokrmům připraveným týmem pod vedením šéfkuchaře Mirka Kaliny budou podávány lahodné aromatické Sauvignony z údolí řeky Loiry nebo burgundská Chardonnay. Chybět nebude ani Müller-Thurgau či Muškát z terasovitých vinic podél Labe.
Chřestové menu uvedou Amuse bouche, dalšími chody jsou: Salát z bílého a zeleného chřestu, Vařený chřest s přepuštěným máslem a praženou strouhankou, Dvoubarevný krém z chřestu, vejce 63oC, Chřestové rizoto z foie gras a sirupem z octa Jerez, Vařený chřest s dušenou šunkou, novými bramborami a holandskou omáčkou.
Vydat se na chřestové menu do restaurace Kalina cuisine & vins znamená dopřát si komplexní zážitek! Chřest totiž vyniká nejen lahodnou chutí, ale tuhle lehkou (100 g má jen 17 kcal), snadno stravitelnou zeleninu s vysokým obsahem vitamínu C, B, A, E, hořčíku a železa doporučují také dietologové a pro prokázaný diuretický účinek a příznivý vliv na funkci střev, díky obsažené vláknině, i lékaři. Za připomínku stojí i pověst tradičního afrodiziaka, která je s chřestem spojená.