Sociální sítě
Nahoru

Menu laděné podle historie: Pálffy Palác

Na místo toho, aby šéfkuchař Saravanan Kandadu lákal příznivce jedinečné gastronomie na netradiční kuchyni, rozhodl se rozšířit obzory své i návštěvníků restaurace Pálffy Palác o špetku historie. Ne, že by jim zde přednášel, ale střípky příběhů Rakouska-Uherska vštěpil do svého unikátního degustačního menu. To vytvořil zcela záměrně v duchu narozeninových oslav restaurace, která letos slaví krásných 22 let. Blahopřejeme! Od roku 1994 se ji totiž daří překvapovat a stále si drží svůj neotřelý interiér, za což i děkujeme…

IMGP3698Na historickém menu potěší středoevropský talíř tvořený několika chody. V nabídce je paštika z husích jater s opékanými jablky a redukce z Tokajského vína, dále budapešťský salám s fíky, pražská šunka s nakládanou okurkou a opravdu skvělý dušený hovězí jazyk s višněmi a křenem. Opravdové degustační menu, která vyjde bez vinného párování na 990 Kč, však otevírá dvojitý hovězí vývar s tyrolskými šunkovými knedlíčky, na který navazuje tradiční kapr načerno s rozinkovým džemem, mandlovou redukcí a houskovým knedlíkem. Pravda, už je to dlouho, co luxusní restaurace využívaly tyto kombinace chutí, nicméně už po přečtení se každému z Jižních Čech vybaví jedinečná chuť kapra na černo a tak trochu Vánoce v ústech… Co by byla stará Třeboň, ovlivněná Schwarzenberky, bez kapra na černo, že?

IMGP3718Druhou polovinu historického menu tvoří pečený vepřový bok Mangalica, podávaný s perkeltem a haluškami, jenž tvoří jakýsi přechod mezi rybou a pokladem jihočeských lesů. Následovat bude totiž bažantí roláda se slaninou a červeným zelím. Sladkou tečku netvoří žádný sorbet ani čokoládové dortíky, ale tradiční škubánky s mákem a máslem. Co vy na to? Necháte se zlákat? Možnost máte jen do 6. května. Rezervace je možná na tel.: 257 530 522.

IMGP3732

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.