Sociální sítě
Nahoru

Menu laděné podle historie: Pálffy Palác

Na místo toho, aby šéfkuchař Saravanan Kandadu lákal příznivce jedinečné gastronomie na netradiční kuchyni, rozhodl se rozšířit obzory své i návštěvníků restaurace Pálffy Palác o špetku historie. Ne, že by jim zde přednášel, ale střípky příběhů Rakouska-Uherska vštěpil do svého unikátního degustačního menu. To vytvořil zcela záměrně v duchu narozeninových oslav restaurace, která letos slaví krásných 22 let. Blahopřejeme! Od roku 1994 se ji totiž daří překvapovat a stále si drží svůj neotřelý interiér, za což i děkujeme…

IMGP3698Na historickém menu potěší středoevropský talíř tvořený několika chody. V nabídce je paštika z husích jater s opékanými jablky a redukce z Tokajského vína, dále budapešťský salám s fíky, pražská šunka s nakládanou okurkou a opravdu skvělý dušený hovězí jazyk s višněmi a křenem. Opravdové degustační menu, která vyjde bez vinného párování na 990 Kč, však otevírá dvojitý hovězí vývar s tyrolskými šunkovými knedlíčky, na který navazuje tradiční kapr načerno s rozinkovým džemem, mandlovou redukcí a houskovým knedlíkem. Pravda, už je to dlouho, co luxusní restaurace využívaly tyto kombinace chutí, nicméně už po přečtení se každému z Jižních Čech vybaví jedinečná chuť kapra na černo a tak trochu Vánoce v ústech… Co by byla stará Třeboň, ovlivněná Schwarzenberky, bez kapra na černo, že?

IMGP3718Druhou polovinu historického menu tvoří pečený vepřový bok Mangalica, podávaný s perkeltem a haluškami, jenž tvoří jakýsi přechod mezi rybou a pokladem jihočeských lesů. Následovat bude totiž bažantí roláda se slaninou a červeným zelím. Sladkou tečku netvoří žádný sorbet ani čokoládové dortíky, ale tradiční škubánky s mákem a máslem. Co vy na to? Necháte se zlákat? Možnost máte jen do 6. května. Rezervace je možná na tel.: 257 530 522.

IMGP3732

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.