Sociální sítě
Nahoru

TULLAMORE D.E.W. 14 LET SINGLE MALT na trhu

TULLAMORE D.E.W. je v České republice dlouhodobě nejprodávanější whisky – s to každá pátá. Právě tato značka oblíbené whiskey má ve svém portfoliu naprostou novinku v podobě TULLAMORE D.E.W. 14 let Single Malt, na které se podílely hned dvě ikony světa whisk(e)y – Brian Kinsman, celosvětově oceňovaný Malt Master společnosti William Grant and Sons, a John Quinn, Global Ambassador palírny Tullamore D.E.W., který je řazen mezi deset nejvlivnějších lidí v irském whiskey průmyslu. Poznávacím znamením této jedinečné whiskey je stáří minimálně 14 let. Výjimečná je svojí sladkostí, komplexností a jemností. Vyráběna trojí destilací dozrává postupně ve čtyřech druzích sudů – od bourbonu, sherry, madeiry a portského. Každý sud je jiný, každý se na výsledné single malt whiskey projeví jinou ze svých vlastností, což ji dodává na hloubce a harmonii.

14 YEAR OLD SINGLE MALT ASSETS - PHOTOGRAPHY (1)A jak se o novince na trhu vyjádřil přední český odborník a Rémy Cointreau Whisky Ambassador Václav Rout?

Jaká tedy je? Jedním slovem? Vitamínová bomba (hlavně pro ty, kdo mají rádi ovoce, sice bez vitamínů, ale zato s chutí snad všech druhů ovoce, na které si vzpomenete). Nadechnete-li se nad sklenkou, otevře se před vámi sad plný ovocných stromů (zejména pak jablka a hrušky, ale i na téměř přezrálé peckoviny dojde). Jelikož jsme v sadu, i lehký náznak příjemné dubovité suchosti (Pravda – moc dubů v sadu není, ale od toho máte představitost, abyste si je tam, třeba s roztomilou dětskou houpačkou představili). Ale nejenom, že sedíte na příjemném trávníku v ovocném sadě, vy si k tomu dopřáváte i svačinku skládající se z ovocného salátu (opět hlavně hrušky, jablka, broskve, ale i trocha toho exotického ovoce se tam najde) s vanilkově medovým dipem a lehkým přelivem z mléčné karamelky. No a i trocha toho ovocného deště na vás spadne (prostě ovoce, kam se podíváte)”, řekl Václav Rout.

Dále dodává: “Napijete-li se, vaše chuťové buňky se s nápojem mazlí, aby ucítily zejména výraznější chuť exotického ovoce (hlavně pak banánů, kokosu, ananasu), ale opět též jablek a hrušek s lehkým nádechem anýzu. Slastně necháte tekutinu sklouznout do krku. Charakter se postupně lehce mění. Výraznou ovocnou chuť postupně nahrazuje lehká kořenitá suchost s nádechem limetky. A celkový dojem? Vychutnávejte si pocit nevtíravé líbivosti a příjemné harmonie všech chutí této novinky v portfoliu palírny Tullamore D.E.W.”.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.