Sociální sítě
Nahoru

Šéfkuchař Jan Punčochář je českou tváří švýcarských hodinek Oris

Šéfkuchař oceňované Grand Cru Restaurant & Bar Jan Punčochář zahájil spolupráci se značkou luxusních hodinek Oris. Produkty švýcarské společnosti se dají v České republice zakoupit v prodejně Koscom, která nabízí nejširší sortiment hodinek ve střední Evropě. „Hodinky jsou mojí vášní, a proto jsem u nabídky prodejny Koscom neváhal ani minutu. Těší mě, že jsem dostal příležitost stát se jednou z tváří švýcarských hodinek Oris pro Českou republiku. Ty pilotní chronografy mě fakt hodně baví, “ vysvětluje Jan Punčochář.

Jan PuncocharZ nabídky privátně vlastněné značky si Punčochář vybral „pilotky“ Oris Aviation Big Crown Pro Pilot Chronograph GMT, který se prodává za 107 990 korun českých. Jedná se o luxusní, elegantním stylem reprezentující a aviatikou ovlivněné hodinky, které definuje specifický číselník, z jehož plochy lze odečíst nejenom aktuální a duální čas, ale také využívat integrované stopky. V kuchyni se tak hodí nejenom po stránce funkční, ale i skutečností, že disponují safírovým sklíčkem, jehož plochu nelze poškrabat. Ocelové 44 mm pouzdro je navíc vodotěsné a na zápěstí jej drží stylový vysoce kvalitní kožený řemínek z teletiny. „U hodinek jsem vždy preferoval především ty lehce masivnější. Zásadní roli ovšem při výběru sehrává, jestli nevadí při vaření. V případě tohoto modelu si s tím nemusím lámat hlavu,“ dodává šéfkuchař Grand Cru. V zahraničí jsou spolupráce mezi věhlasnými šéfkuchaři a špičkovými hodinářskými společnostmi zcela běžné. Mezi známé osobnosti světa gastronomie, které propojily svou tvář se značkou hodinek, patří Gordon Ramsay, Wolfgang Puck, Mario Batalli, Nobu Matsuhisa nebo Thierry Marx.

Jan PunčohcářJan Punčochář se vyučil v hotelu Ambassador, své zkušenosti dále sbíral v zahraničí a vařil například v přední švýcarské restauraci Häberli’s Schützenhaus. Po návratu do Prahy se stal šéfkuchařem restaurace Le Terroir, kde strávil deset let. Od loňského roku působí jako šéfkuchař v Grand Cru Restaurant & Bar. Díky Punčochářově autentické moderní gastronomii je Grand Cru uvedeno v prestižním michelinském průvodci, umístilo se na druhém místě v loňském ročníků prestižního žebříčku Top restaurace týdeníku Euro a získalo například Czech Bar Award za nejlepší vinný bar v České republice. Grand Cru Restaurant & Bar provozuje distribuční společnost Premier Wines & Spirits, kterou spoluvlastní podnikatel Martin Nejedlý.

Více z rubriky Gastro

  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.