Sociální sítě
Nahoru

Olomouc bude dějištěm parkurové události roku

V olomouckém jezdeckém areálu Equine Sport Center se ve dnech 23. – 26. června 2016 uskuteční Světový pohár v parkurovém skákání J&T Banka CSI3*W. Jedná se o nejvýznamnějších parkurovou událost v České republice, kterou doplní doprovodný program pro rodiny s dětmi.

ANDR5383Už teď se můžete těšit na jedinečnou akci plnou elegance a noblesy. Své umění předvede téměř tři sta koní a mezi jezdci zazáří světová špička, včetně české parkurové hvězdy Aleše Opatrného. O luxusní zázemí se navíc postarají také partneři, mezi kterými nechybí sklárny Moser, Mercedes-Benz a nebo Hodinářství Bechyně zastupující legendární značku Longines.

ANDR5397Olomoucký pohár, mezi jehož partnery patří i obchod s luxusními hodinkami Hodinářství Bechyně, se už tradičně řadí mezi nejvýznamnější akce Mezinárodní jezdecké federace. Loni se v olomouckém areálu bojovalo o olympijskou nominaci, letošní ročník je zase kvalifikací na mistrovství Evropy v roce 2017. Na programu je celkem dvacet soutěží s nedělním vrcholem, závodem Diamond Tour. Celkově si jednotliví jezdci rozdělí na odměnách 140 000 eur (přibližně 3 800 000 korun).

Všechny překážky v Olomouci postaví světoznámý stavitel Olaf Peterson. Na svém kontě má například parkury na olympijských hrách v Soulu (1988) a Aténách (2004), na sedmi mistrovstvích Evropy nebo na finále Světového poháru.

ANDR9372Equine Sport Center nabízí také tzv. odpočinkovou zónu pro rodiny s dětmi. „Kromě různých atrakcí a dětského koutku budou mít možnost svézt se na ponících, ale také občerstvit nebo koupit nějaký pěkný suvenýr, případně i praktické věci pro jezdecký sport,“ uvedla Barbora Valštýnová, majitelka areálu. V rámci doprovodného programu mohou děti navštívit i minizoo.

Parkurové skákání je mladý sport, jehož počátky se datují do roku 1865. Jako v každém sportu i v parkurovém skákání existuje několik stupňů obtížnosti. Ty určují výšku překážek, délku a počet skoků, tempo. Parkurové soutěže se rozdělují také podle kategorií jezdců a stáří koní. Pro diváky jsou pak atraktivní štafety, zrcadlové skákání či mini-maxi. Jezdec na koni má v tomto sportu jasný cíl – v co nejkratším čase a s co nejmenším počtem chyb projet trasu s překážkami. Hodnotí se zde i styl.

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.