Sociální sítě
Nahoru

Tradiční islandský SKYR má premiéru v ČR

Bohušovická mlékárna uvedla na trh jedinečnou novinku, celosvětově oblíbený proteinový výrobek SKYR, pro jehož prezentaci využila nejenom televizní kampaň, ale také tiskovou, jejíž součástí byl luxusní magazín Top Class. SKYR je fermentovaný mléčný produkt, který má již více než tisíciletou tradici v islandské kuchyni. Neobsahuje téměř žádný tuk a má vysoký obsah proteinů. I Češi tak nyní mají na dosah ruky zdravou svačinu z Islandu.

kleifarvatnTraduje se, že před více než 1100 lety přivezli SKYR na Island Vikingové. V průběhu staletí si ostrované tuto delikatesu velmi oblíbili. Ujala se v místní kuchyni a zmínky o ní jsou dokonce dochovány i v nejstarších islandských eposech. Podle známé etnoložky a kulinární historičky Hallgerður Gísladóttir byla receptura mimo Island zcela zapomenuta, a až na konci 20. století začal SKYR znovuobjevovat své fanoušky po celém severu Evropy či v Americe. V naší republice, konkrétně v Bohušovické mlékárně, se SKYR vyrábí z čerstvého českého mléka s použitím speciálních mléčných kultur.

SKYRMléčný SKYR s hedvábnou strukturou je pro svoji jemně mléčnou kyselost a zbytkový nádech sladkosti ideální svačinou v souladu se zdravým životním stylem. Kromě téměř nulového procenta tuku a vysokého podílu proteinu obsahuje SKYR vápník a vitamin D, tedy složky, jsou potřebné pro naše kosti a správné fungování imunitního systému.

Vedle neochucené varianty natur nabízí značka Kapucín na českém trhu i ovocné příchutě jahoda, brusinka a broskev s meruňkou. Můžete si tedy vybrat svoji oblíbenou ovocnou variaci nebo experimentovat: použít například SKYR bez ochucení se semínky a medem ke snídani, s česnekem a solí k pečenému masu, případně si připravit osvěžující zdravý nápoj. Kulinářské fantazii se meze nekladou.

Více z rubriky Gastro

  • Jaro volá po návštěvě hlavního města

    Na jarní Praze je něco čarovného. Nejen, že se venku konečně otepluje, od dubna otevírají brány všechny památky, kvůli kterým stojí...

    Jan Pešek23.1.2023
  • Babičky specialita

    Vyhlášená restaurace na okraji Prahy Babiččina zahrada je ikonickým místem, kam se sjíždějí lidé z širokého okolí, aby si užili prvotřídní...

    Marek Zelený23.1.2023
  • Islandský rybí večer

    Večer ve znamení islandských chutí se uskuteční 31.1.2023 od 18:00 v restauraci PRU58. Hosté se mohou těšit na degustaci a informace...

    Marek Zelený19.1.2023
  • Limitovaná edice Absolut Spirit of Togetherness

    Absolut představuje novinku ze své každoroční limitované edice lahví. Sběratelský kousek Absolut Spirit of Togetherness se svým proplétaným vzhledem je oslavou...

    Jan Pešek17.1.2023
  • Nové tasting menu v restauraci La Veranda

    Restaurace La Veranda již dvacet let vítá hosty z celého světa. Česká klientela se opakovaně vrací a přiváží s sebou své...

    Marek Zelený17.1.2023
  • Valentýn v kubánském stylu

    La Bodeguita del Medio je restaurace, bar a klub, kde to žije. Kubánský styl je zřejmý na první pohled i ochutnání....

    Jan Pešek13.1.2023
  • Hody v Babiččině zahradě

    V restauraci Babiččina zahrada se něco začátkem února chystá. Kdo tuší zabijačku, tak má pravdu. Hody vypuknou 3.2.2023 a skončí 5.2.2023...

    Marek Zelený11.1.2023
  • Nová restaurace Talíř na Václavském náměstí

    Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i...

    Jan Pešek10.1.2023
  • Jižní Čechy mají svou vlastní kontušovku a letos ve sběratelské lahvi

    Spolek Jíme Jih propojuje nejen putování Švejka po jižních Čechách, ale také snaha pracovat s lokálními produkty. I tak vznikla tato...

    Marek Zelený10.1.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.