Menu Zdenek’s Oyster baru, který byl otevřen v dubnu roku 2011 na Starém Městě, dominují, jak už asi podle jména odhadnete, ústřice, čerstvé i upravované v konceptu „fusion“. Ochutnáte zde ale i pestrou nabídku dalších mořských plodů a nově pak i pokrmy z lokálních surovin. Místní farmáři dodávají šéfkuchaři Jiřímu Noskovi čerstvou zeleninu, bylinky, mléčné produkty, houby, jedlé květy i maso. K exkluzivním surovinám v rámci menu patří mořský lanýž, bouchot mušle, plankton, ježci, kaviár, razor mušle i další delikatesy.
Nové pokrmy jsou plné aktuálních surovin, pestrých barev, vůní i chutí. Zajímavým lákadlem je bezpochyby otevřená kuchyně, takže každý host může sledovat samotnou přípravu jídel i aplikaci moderních technik při jejich aranžování na talíř. Doporučujeme ochutnat například Ústřici Bloody Mary s mořským ježkem či Ceviche z parmice. Vaše chuťové pohárky pak velmi mile překvapí i Kohout na víně. Lahůdky doporučujeme vychutnávat na zahrádce baru, kde se den postupně přelomí v letní podvečer a vy si budte moci dopřát pod otevřeným nebem champagne Cristal či jiné. Zdenek’s Oyster Bar totiž mimojiné disponuje největší selekcí champagne Cristal v Čechách od roku 1966 až po současnost, unikátní sbírkou champagne domu Henri Giraud Enneade i kompletní řadou champagne domu Krug.
Ještě pro vás máme i jednu negastronomickou novinku. Nově totiž šéfkuchař zahrnul do svého tradičního konceptu ústřic a šampaňského i spolupráci s předními značkami českého designu. Značka Gravelli vytvořila pro Zdenek’s Oyster Bar speciální kolekci talířů a originální návrhářská dvojice Chatty pak zajímavé uniformy pro personál. Aktuálně se také připravuje i propojení Oyster baru s typickým českým sklem. Jak sám Jiří Nosek, šéfkuchař Zdenek’s Oyster Bar uvádí: „Snoubení tradice, avantgardy, designu a hudby a hlavně velký důraz na propojení lokálních surovin s mořem – to je „nový“ Zdenek’s Oyster Bar.
Přejeme příjemnou návštěvu!
Kontakt: www.oysterbar.cz
.