Sociální sítě
Nahoru

Prezident Mezinárodní automobilové federace navštívil Česko

Krumlov

FOTO: Petr Skřivánek

Prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA) Jean Todt, který byl dlouhá léta výkonným ředitelem závodní stáje Scuderia Ferrari, včera odstartoval Rallye Český Krumlov 2016. Zároveň vystoupil na tiskové konferenci v luxusním krumlovském hotelu Růže, jenž je součástí světového kulturního dědictví UNESCO.

Jean Todt je známý především svým působením ve funkci výkonného ředitele závodní stáje Scuderia Ferrari. Od roku 2009 je prezidentem FIA, kde se mimo jiné snaží o zlepšení bezpečnosti silničního provozu po celém světě. Díky FIA Road Safety v rámci světové kampaně OSN organizuje Todt akce, na nichž si děti mohou vyzkoušet silniční provoz na speciálně upravených dopravních hřištích.

Letošního ročníku Rallye Český Krumlov, kterou Todt odstartoval, se účastní nejvíc vozů v historii. Na trati bylo možné vidět 39 historických aut a 93 soudobých vozidel. Loni se pořadatelé dočkali 116 týmů a tento rok jejich počet vzrostl na 130.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.