Sociální sítě
Nahoru

Hamburská fritz-kola nakopne a potěší netradiční chutí

Už od roku 2002 se v Hamburku vyrábí osobitá fritz-kola. Jejímu vzniku předcházelo přátelství dvou německých studentů Mirca a Lorenze, jejichž obličeje jsou součástí loga fritz-koly, kteří chtěli stvořit kolu bez zbytečné chemie s menším množstvím cukru a s podstatně větším obsahem kofeinu. „Svou vizi naplňují dodnes. Od té doby původní fritz-kolu doplnily ochucené limonády fritz-limo a organické fritz-spritz. Všechny nápoje ale stále drží status veganské limonády. Momentálně platí fritz-kola za druhou nejprodávanější kolu v Německu, “ vysvětluje Alexander Suja, marketingový ředitel společnosti Premier Wines & Spirits, která produkty fritz-koly distribuuje do České republiky.

56_IMGP7561_BLahev fritz-koly 0,33 l obsahuje přes 80 mg kofeinu a řadí se tak mezi kofeinem nejnabitější nápoje na světě. Mezi ingrediencemi figurují kromě přírodního kofeinu také kolové ořechy. Na fritz-kolu se používají skleněné recyklovatelné lahve, které udržují její svěží chuť i bublinky. „Používáním energie výhradně z obnovitelných zdrojů, je výroba fritz-koly mnohem přátelštější k životnímu prostředí. Značka i majitelé bojují za ochranu životního prostředí a například velmi podporují cyklistiku ve městech. Ostatně tímto směrem se chceme vydat i u nás v Praze, “ dodává Suja. Koly i limonády se vyrábějí pouze z přírodních ingrediencí. Místo koncentrátů a chemických přísad proto používají pravé ovoce.

fritz kola portfolioOriginální fritz-kolu doplňuje verze bez cukru, nízkokalorická varianta se stévií a také jedinečná kola s příchutí kávy a karamelu. Mezi svými ovocnými limonádami fritz-limo firma nabízí příchutě pomeranč, meloun, třešeň a mix jablka, třešní a bezinky. Portfolio uzavírají organické bio nápoje fritz-spritz, které se vyrábí v  příchutích rebarbora, hroznové víno a čerstvé jablko. „Ustavičně experimentují s novými chutěmi. V roce 2012 například do své nabídky přidali takzvaný mischmash, kombinaci koly a pomerančové limonády. Neustále hledají nové způsoby, jak učinit své produkty ještě ekologičtějšími a kvalitnějšími,“ uzavírá Alexander Suja z Premier Wines & Spirits.

IMGP1201B

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.