Sociální sítě
Nahoru

Rado představuje hodinky pro dobrodruhy: HyperChrome 1616

Švýcarský výrobce hodinek Rado rozšiřuje svou kolekci o model HyperChrome 1616, velké mužné hodinky pro opravdové objevitele. Reinterpretace původního náramkového modelu Cape Horn z 60. let přichází na svět v roce, kdy se slaví 400 let od objevení jihoamerického mysu.

PR-Hyperchrome_CapHorn_Vintage_A5-1200V roce 1616 dva dánští obchodníci posunuli hranice na mapách. V zákeřných vodách Jižní Ameriky, kde se Atlantik střetává s Pacifikem, objevili mys Cape Horn. Nyní, o čtyři sta let později od této události, představuje Rado hodinky odrážející neutuchající úsilí po objevení nových designů a materiálů.

RADOHyperChrome8HyperChrome 1616 jsou nejnovějším příkladem touhy Rado posouvat hranice. Pokud jde o formu a funkce, jsou to neohrožené hodinky. Jejich nepřehlédnutelné hranaté pouzdro měří 46 mm a je dostupné ve dvou barvách – černé a metalické, každá s extra širokým koženým řemínkem. A kde Rado doopravdy zazářilo, je použití lehkých a ultra odolných materiálů – charakteristické hightech keramiky a titanu s exkluzívní tvrzenou úpravou.

Navzdory statnému vzhledu jsou hodinky překvapivě lehké. Vděčí za to použitému materiálu. High-tech keramika je tvrdá a současně lehčí než ocel, a stejně tak titan, který je ještě lehčí a s tvrzenou úpravou jdoucí hluboko do struktury materiálu dosahuje tvrdosti 1.000 Vickersů. Nový proces povrchové úpravy ho dělá pětkrát tvrdší než hodinářská ocel, zatímco váha zůstává poloviční. Drsný vzhled a nízká hmotnost – nové Rado HyperChrome 1616 jsou výraznou a pohodlnou variantou pro ty, kdo se odváží vydat do neprobádaných končin.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.