Sociální sítě
Nahoru

sběratelé umění pozor! draží se picasso…

Jedinečná příležitost vlastnit jedno z Picassových veleděl bude už brzy realitou. V londýnské aukční síni Sotheby’s proběhne totiž 21. června aukce jednoho z výjimečných picassových portrétů. Obraz, který vznikl v roce 1909 – Femme assise – byl inspirován krásou jeho milenky a oblíbené modelky Fernande Olivier. Kubistický masterpiece předběhl svou dobu, doceněn byl až o desítky let později. Zlaté, stříbrné, zelené a bronzové tvary, ve kterých se Fernande skládá i rozpadá, jsou považovány dodnes za průkopnickou techniku malby, která vedla právě k revolučnímu modernímu stylu dnes známému jako kubismus. Femme assise byla součástí soukromé sbírky od roku 1973, kdy byla poprvé vydražena v Sotheby’s za 340.000 £, což je přibližně 497.000 $ při dnešním kurzu. V současnosti se očekává, že cena obrazu naroste na více než 40 milionů $, což je zhruba 978 miliard korun. Obraz bude součástí aukce impresionistického a moderního umění. Prodej bude zahrnovat také výjimečná díla Renoira, Sisleyho, Gauguina, Giacomettiho či Kandinského. Femme assise si můžete prohlédnout v londýnské Sotheby’s od 10. do 21. června.

pablo-picasso-embed

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.