Ferdinand’s Saar Dry Gin se vyrábí na jihozápadě Německa, konkrétně ve spolkové zemi Sársko a je horkou novinkou na českém trhu. Svou premiéru si odbyl příznačně na prezentaci německých hodinek Union Glashütte v hodinářství Koscom, a to na akci, kterou zaštiťoval magazín Top Class. Na Českém trhu tak doplňuje unikátní portfolio ginů distribuční společnosti Premier Wines & Spirits. „Ferdinand’s Saar Dry Gin kombinuje to nejlepší z oblasti svého vzniku, která je známá pro skvělá vína. Mistr destilatér gin při výrobě infuzuje vínem odrůdy Ryzlink Rýnský, což mu dává specificky jemnou chuť. A právě proto jsem moc rád, že takto autentický produkt posílil naše portfolio destilátů,“ říká Alexander Suja, marketingový ředitel tuzemské distribuční společnosti Premier Wines & Spirits.
Gin nese jméno osobnosti a někdejšího lesníka Pruského království Ferdinanda Geltze, který mimochodem spoluzakládal i významné společenství vinařů VDP Mosel-Saar-Ruwer. A právě víno sehrává v případě tohoto ginu klíčovou roli na jeho chuti.
Za ojedinělou recepturou sárského ginu stojí mistr destilatér Andreas Vallendar. Do obilného destilátů přidává více než 30 ručně sbíraných rostlin, bylinek i ovoce z oblasti tamních vinic. Nechybí mezi nimi sladké malvice, aromatická levandule a tymián či tradiční ingredience jako jalovec, šípek a růže. „Všechny tyto takzvané botanicals pocházejí z okolí tamní destilérky a některé se sbírají přímo u řeky Saar. Kromě toho, že v ginu zanechávají nádech místa vzniku, tak mu především dodávají svěží květinové aroma,“ doplňuje Suja. Rodina Vallendarových předává receptury autentických destilátů z generace na generaci, destilovat začala v Sársku už roku 1824.
Na rodinnou historii, ale i odkaz Ferdinanda Geltze, navazuje gin mimo jiné nostalgickou vinnou lahví, kterou uzavírá přírodní korek zalepený včelím voskem. Ferdinand’s vystihuje styl a reputaci ginů domovského Německa a zároveň Lucemburska a Francie, se kterými Sársko geograficky sousedí.