Sociální sítě
Nahoru

Max Warner: muž milující luxus a Chivas Regal

Max Warner patří mezi nejslavnější barmany světa. Jako ambassador skotské ikony Chivas Regal jezdí pravidelně i do Čech, kde jsme jej spolu s magazínem Top Class vyzpovídali. Právě u nás si řídí i lokální barmanskou soutěž Chivas Masters, v které letos zvítězil Tomáš Melzer z Hemingway Baru a právě značku reprezentuje v rámci hlavního kola v Šanghaji.

Chivas The Icon launch at The Connaught London on 16th February 2016.Bary se mění. Jak to vnímáte vy?

Ano, mění se neuvěřitelně. Jenom v posledních sedmi letech se v Londýně neuvěřitelně zvýšila poptávka po ginu. Stále roste koktejlová kultura, jsou žádané kombinace různých alkoholů, které by ještě před nedávnem nikdo nekombinoval. Mění se tak i chutě, nicméně klasické koktejly stále zůstávají trendy. To je dáno také dostupností alkoholu. Vždyť například skotská whisky Chivas Regal je dostupná ve více než 150 zemích a tak je zřejmě, že je vždy po ruce a pro mixologii koktejlů využívána hojně.

A jak je to s barmany?

Mojí prací je seznamovat barmany se světovými trendy, ukázat jim jednotlivé koktejly a následně nechat vyniknout jejich umění. Propojit jej se znalostí svých zákazníků. Jen málokdo si uvědomuje, že většina nejlepší světových barmanů pochází právě z Čech – ať už je to Pavel Tvaroh sídlící dnes v Londýně, Alex Kratěna v Americe nebo třeba oceňovaný Zdeněk Kaštánek, který patří mezi desítku nejlepších barmanů planety. Právě oni jsou důkazem toho, že barmanství není jen nějaká vedlejší práce, jako tomu bylo kdysi, ale opravdové poslání. Barmani, stejně jako sommeliéři, musí dokázat párovat a odhadnout náladu hosta a samozřejmě odhadnout i jeho chutě.

Chivas49A za co utrácíte, když jste na cestách?

Můj táta mi kdysi řekl: měl bys utrácet jen za dvě věci v životě. Za dobrou postel a za boty. Protože když nechodíš, tak spíš… Proto jsem začal sbírat na zakázku vyráběné boty. Mé asi nejoblíbenější vyrábí Jeffery West, v mé sbírce ale nechybí exempláře, která má na svědomí Tim Little nebo Justin Deakin. Sbírám samozřejmě také whisky a obdivuji hodinky. Díky našemu programu „Made for gentleman“ jem měl možnost úzce spolupracovat například s luxusní značkou Globe-Trotters, se kterou mám i osobní kontrakt – stejně jako například Daniel Craig. A kdo by nechtěl být po boku Jamese Bonda, co? Na cesty však využívám kufry Rimowa. Po mém současném kufru jsem sáhnul nejenom kvůli kvalitě, ale hlavně z toho důvodu, že se nabízí maximální možnou velikost, kterou si sebou ještě mohu vzít na palubu letadla. Vážně jsem s ním moc spokojený. Cestuje se mnou prakticky neustále.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.