Sociální sítě
Nahoru

VYPLOUT & ZAKOTVIT: dvě NEJLEPŠÍ JACHTY PRO LÉTO 2016!

Je to tady! Léto plné vzrušujících zážitků s vůní mořského vzduchu se závratně blíží a my vás na něj dokonale připravíme…

1. Bavaria Virtess 420 Coupe: Jedinečný výhled

Motorové čluny z dílen Bavaria Yachts patří k velmi populárním prakticky po celém světě. Nejpřitažlivějším modelem v nabídce této německé společnosti je bezpochyby Virtess 420 Coupe.

virtess420coupe2

Bavaria Virtess 420 Coupe na první pohled zaujme svým vzhledem s krytou horní palubou. Ten je výsledkem spolupráce s italskými designéry ze společnosti Too Design. Trup lodi s délkou přes 12 metrů ukrývá ve své přídi velkou kajutu s vlastní koupelnou. Ve střední části najdete dvě menší kajuty se společnou koupelnou. Poměrně velká okna v bocích prostory příjemně prosvětlují a luxusní materiály v  interiérech podtrhují velmi příjemnou atmosféru. Záď je vyhrazena pro dvojici pohonných jednotek, z nichž každá může disponovat výkonem od 272 do 320 kW.

Společenské kupé

Hlavní pozornost ovšem nepřitahuje exteriér modelu Bavaria Virtess 420 Coupe nebo jeho podpalubí, ale salon poskytující posádce dokonalý komfort. Rozměrné čelní okno, velké posuvné střešní okno spolu s bohatým zasklením bočních stěn, kopírujícím tento prostor po celé jeho délce, stojí za jedinečným panoramatickým výhledem z lodi. V salonu je vedle řízení lodi umístěn i kuchyňský kout se sklokeramickou varnou deskou, mikrovlnnou troubou a řadou chytře řešených úložných prostor. Rohová sedací souprava s jídelním stolem nabízí posezení pro šest osob. Nechybí ani výkonný multimediální systém.

Bavaria Virtess 420 Coupe

Cena: od 302 000 EUR (bez DPH)

Motor: 2x Volvo Penta Diesel D6-370 EVC

Výkon: 2x 272  kW (2x 370  k)

Rozměry (d/š): 12 390/4210 mm

Hmotnost: 11 000 kg

2. Fountaine Pajot Queensland 55: Nekonvenční Francouz

Ve francouzském Aigrefeuille-d’Aunis sídlící společnost Fountaine Pajot se od druhé poloviny 70. let 20. století věnuje vývoji a výrobě katamaránů. V současnosti nabízí širokou paletu plachetnic a motorových člunů.

bateau_fountaine-pajot-queensland-55_3755282

Příznivci katamaránů vyzdvihují svou oblíbenou koncepci pro její schopnost dosahovat vyšší rychlosti, za což vděčí dvojici úzkých trupů, a rovněž pro nižší spotřebu paliva nebo vyšší stabilitu a větší plochu hlavní paluby. Samotná společnost Fountaine Pajot většinu z těchto výhod zmiňuje v souvislosti se svou největší motorovou jachtou v podobě modelu Queensland 55, u níž uvádí až o 40 % nižší spotřebu paliva ve srovnání se stejně výkonnou konvenční lodí. A protože je širší, má i opravdu velkou flybridge (nejhornější paluba) s plochou 40 m².

Interiéry na přání

Dva trupy katamaránu Queensland 55 spolu s prostorným a rozlehlým flybridge nabízejí široké možnosti pro individuální rozvržení vnitřních prostor přesně podle přání majitele. Pevně dáno je proto vlastně jen umístění motorů v zádích trupů a rozmístění ovládacích prvků. Samotná společnost Fountaine Pajot nabízí tři základní konfigurace kajut, umístěných v trupech tohoto katamaránu, v nichž může být ubytováno od šesti do deseti osob. V jednom trupu totiž může být umístěna jedna velkoryse pojatá kajuta s veškerým příslušenstvím, ale stejný prostor může být rovněž rozdělen na tři oddělené kajuty, z nichž každá může mít vlastní sociální zařízení. Hlavní paluba i flybridge pak podobně jako u konvenčních lodí představují společenské prostory s řadou pohovek a lehátek, které ovšem díky výrazně větší šířce katamaránu nabízejí i více prostoru.

Fountaine Pajot Queensland 55

Cena: od 1 655 000 EUR (bez DPH)       

Motor: 2x Volvo Penta Diesel D6-435 EVC

Výkon: 2x 320  kW (2x 435  k)        

Rozměry (d/š): 16 750/7800 mm

Hmotnost: 22 200 kg

Více si přečtete v Top Class 04/2016 s Miss Earth Karolínou Mališovou na titulce.

Více z rubriky Jachty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.