Sociální sítě
Nahoru

Steaky pro opravdové fajnšmekry

I Praha je už místem, kde si můžete užít jedinečnou chuť vynikajícího steaku. V George Prime Steak restaurantu v Platnéřské ulici 19 se jim věnují s neobvyklou bravurou. Dokladem je i nabídka pro Beef Experts. Jste-li skuteční labužníci, pak vás tato neobyčejná příprava vyzrálého hovězího provede rájem dokonalé chuti.

SPH_rest6202Majitel designové restaurace George Prime Steak, šéfkuchař a podnikatel, George Betak nabízí pro hosty svého labužnického stánku výběr toho nejlepšího hovězího ve standardu Black Angus USDA Prime Beef. Je to maso pouze z několika málo vybraných farem z amerického středozápadu, kde chov probíhá naprosto přirozeně s kvalitním krmivem, bez hormonů, antibiotik a podle zásad etického zacházení.

SPH_rest6272Skvělé maso ale není vše. Právě nabídka pro Beef Experts je dokladem, že se musí také vědět, jak s ním nejlépe naložit. Aby byl zážitek z každého sousta ještě chutnější, prochází zde hovězí tzv. stařením. Po dobu přesně určeného počtu dní se z masa vypařuje vlhkost. Dochází tak k zintenzivnění chuti a neuvěřitelnému zkřehnutí hovězího. Už samotná výsledná vůně masa blízká popcornu či praženým ořechům s lehkými tóny modrého sýra a lanýžů, vám napoví, že se můžete připravit na nebývalý zážitek pro všechny smysly.

SPH_rest6278Vyzrálé hovězí maso stáří 30 dnů je dostupné o víkendech jen v omezeném množství, proto je chytré si svou steakovou seanci zarezervovat. Pro skupinu 6 –12 osob si však můžete objednat staření části vysokého roštěnce dokonce na míru, a to v jednom ze salonků restaurantu určeném na suché zrání masa. Stáří 30 dní je doporučené, pro dobrodruhy je však k mání hovězí stařené 45 dní a pro vyložené nadšence dokonce 60 dní.

george 6Vynikající chuť podpoří ještě gril Montague Legend, který zde vlastnili jako první v ČR. Steak sežehne při 650° Celsia, čímž uvnitř masa uchová všechny přírodní šťávy a vytvoří nezaměnitelnou jemnou máslovou konzistenci.

A co víc! Báječné steaky zde můžete zapít výběrovým vínem ze zdejší bohaté enotéky odborně sestavené someliérem. Ten pochopitelně ochotně poradí s výběrem, aby se každý host mohl bez obav oddat fascinující kulinářské extázi.

Více z rubriky Gastro

  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
  • Do Špindlerova Mlýna přiletěla Soyka

    Sázka na kvalitu, špičkový design a parádní kuchyni. Takové jsou hlavní přednosti nového hotelu Soyka, který byl na začátku září otevřen...

    Marek Zelený29.9.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.