Sociální sítě
Nahoru

VZHŮRU DO VIRTUÁLNÍ REALITY

Výrobce smartphonů Alcatel se pustil na pole neorané. Čínský gigant s francouzskými kořeny vyrazil do světa virtuální reality. S vlajkovými modely IDOL 4 a IDOL 4S, které už v základním balení nabízejí speciální brýle pro průnik do „jiných galaxií“, vhodil konkurentům pomyslnou rukavici. Je totiž jedním z mála, jenž takové kombo nabízí.

IDOL 4_VR IN-THE-BOX_1Za pozornost stojí už samotné smartphony. Těla obou IDOLů stavějí na precizním zpracování a kvalitě materiálu. Tenký profil, zaoblené odolné dotykové sklo Dragontrail a skleněná záda s efektem odlesků jim dodávají nádech luxusu. V prodeji jsou dvě barevná provedení (zlaté či tmavě šedé), která se liší barvou kovového rámečku.

IDOL 4_ACCESSORIES_1V útrobách prémiového modelu IDOL 4S bije osmijádrové srdce Qualcomm Snapdragon 652, podporované 3GB operační pamětí. Do dvojice slotů jde umístit buď pár SIM karet, nebo lze jeden z nich nadopovat MicroSD kartou o kapacitě až 512 GB. Mobil disponuje 5,5‘‘ AMOLED displejem s 2K rozlišením. Hlavní 16Mpx kamera s rychlým autoostřením, výbornými snímači a optikou zajistí parádní snímky či Full HD videa.

IDOL 4_IDOL 4SIDOLy sází na různé vychytávky, jimiž se odlišují od okoukané konkurence. Třeba na speciální tlačítko BOOM, jež zlepší multimediální funkce od zvuku přes fotoaparát až po herní výkon. Či na kouzlo, které ocení hlavně ženy – obraz na displeji se umí otočit vzhůru nohama a spolu s párem mikrofonů i reproduktorů vepředu a vzadu umožní volat tak, jak mobil právě držíte. Preciznímu stereozvuku pomohla spolupráce s Waves Audio (repro) a JBL (sluchátka).

IDOL4_BOOMKEYNejvětším bonusem ale stejně zůstávají brýle na virtuální realitu. Stačí do nich telefon vložit, pohodlně je usadit pomocí chytrého upínání na obličej a – vzhůru do říše snění!

Alcatel IDOL 4S pořídíte za 11 999 Kč, model IDOL 4 vyjde na 7 499 Kč.

Více z rubriky Mobily

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.