Sociální sítě
Nahoru

Parodie dobrého servisu jménem Restaurant Gourmet

Poměrně zajímavých restaurací v okolí Prahy začíná být čím dál tím víc. Popovičky mají svůj Park Hotel, kde vaří velmi zkušený Petr Hajný, v Hrnčířích se hrdě hlásí o slovo temperamentní El Asador, v Průhonicích Hliněná Bašta a ve Velkých Popovicích Kamenný Kříž, který pod taktovkou Václava Pavlíka opětovně ožil. O podobné místo, jehož renomé by se šířilo prostřednictvím nadšených bonvivánů, se pokusili také v Radotíně. Ale… DSC_0069Pojmenovat svou restauraci jménem Restaurant Gourmet je samozřejmě poněkud troufalé. Za takovým označením by měla stát stoprocentní odhodlanost uspokojit chutě náročných návštěvníků, stejně jako snaha dostát svého příslibu, který ve jméně obsažen bezpochyby je. To se ovšem nedaří. Od prvního okamžiku naší návštěvy nám byl totiž dokazován pravý opak (a nutno podotknout, že návštěva trvala sotva pár minut). Obsluha totiž vůbec nepochopila svou úlohu a na místo vítání nových zákazníků působí skvělým odpuzovacím dojmem a zajímavým slovníkem… Zde totiž evidentně jen tak nikdo nepovečeří.

Veselka-11Vývěsní tabule a internetové stránky hlásají otevírací dobu do 23 hodin, přičemž v pátek a v sobotu až do půlnoci. To by bylo skvělé. My, redakce portálu iLuxus.cz spolu s obchodními partnery, jsme dorazili navnaděni na chutnou večeři spojenou s touhou po recenzi nové restaurace, mírně po osmé večerní. Už u dveří nám bylo jasné, že v liduprázdné restauraci není něco v pořádku a že letáky rozházené po Radotíně, hlásající „Pokud máte rádi českou kuchyni, dobrá vína, plzeňské pivo, čisté nekuřácké prostředí, přijďte nás navštívit do nově otevřené restaurace Gourmet (dříve u Kestřánků), kde pro Vás připravujeme polední nabídky, víkendové menu, speciální akce i ochutnávky vín. Máme otevřeno každý den.“ zřejmě nezabraly. A vrchní? Na místo přivítání desítky nových hostů lačnících poznání umu jeho kuchaře suše odvětil, že už je unavený, kuchař odešel a že se vařit nebude….

DSC_0060Není potřeba vysvětlovat, že pokud Restaurant Gourmet tímto způsobem přivítal i další místní, tak zřejmě prosperovat nebude. Sliby v podobě víkendových menu, speciálních akcí a ochutnávek vín tedy zřejmě nikdy nebudou naplněny. A místní speciality zřejmě nikdo neochutná – a asi zůstanou zapovězeny i nám. Že by první luxusní restaurace, kam ani iLuxus.cz nesmí? Kdo ví… V místech kde je vrchní bodyguardem, který vychytrale střeží svou prázdnou restauraci, však asi být už nemusíme… Každopádně slovo „gourmet“ začíná být znásilňováno stejně jako „luxus“.

Více z rubriky Restaurace

  • U Prince sází na řemeslo a kvalitu

    Žádné průmyslové produkty, vše poctivé a domácí, řemeslně připravené. Taková je filozofie restaurace U Prince, která díky fantastické lokaci patří k...

    Jan Pešek26.8.2020
  • Burger s velkým severským B

    Teplice jsou čím dál více navštěvovanějším lázeňským městem severních Čech. Aspektů je několik. Zelenající se příroda, díky snížené těžbě, renovující se...

    Marek Zelený11.8.2020
  • Čaník bez čekání

    Snídani si nech pro sebe, oběd si rozděl se svým přítelem, večeři dej nepříteli. Kdo by to dělal? Každá část dne...

    Marek Zelený5.8.2020
  • Všeumělové na Pavláku

    Nota Bene na Pavláku není jen restaurací, ale místem, kde se lidé baví a vždy se dobře nají. Přirozenost a poctivost...

    Jan Pešek3.8.2020
  • Menu pro druhou polovinu léta v Buddha Bar Restaurant Praha

    Mezinárodní koncept restaurace Buddha Bar kombinuje vytříbený styl panasijského kulinářského umění, hudební zážitky s rezidentním life dj, perfektní servis a unikátní...

    Marek Zelený1.8.2020
  • Středomořská atmosféra v Hliněné Baště

    Jedna z nejpříjemnějších restaurací v okolí Prahy boduje hlavně v létě, kdy naplno vynikne její středomořská atmosféra. Prostorná terasa u rybníčku...

    Marek Zelený29.7.2020
  • Na Plovárně otevírá Molo, gastro a kulturní pop-up pod širým nebem

    V zahradách Občanské plovárny otevírá gastro a kulturní pop-up stan Molo. Bistro bar s mezinárodní kuchyní, která se bude pravidelně obměňovat...

    Jan Pešek16.6.2020
  • Staročeská Panna cotta září ve Zlaté hvězdě

    Unikátní dezert, který představuje most mezi starodávnou a moderní českou gastronomií. A který současně ukazuje, jak také může chutnat a vypadat...

    Jan Pešek3.6.2020
  • Ven z kuchyně

    S létem přichází novinka v teplickém J&J Lagartu. Hosté si již navykli na jedinečnou otevřenou kuchyni v interiéru restaurace, ale nyní...

    Marek Zelený18.5.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.