Sociální sítě
Nahoru

VÍME, KDO BUDE předsedou poroty České ceny za architekturu

O držiteli České ceny za architekturu, která bude udělena historicky poprvé v listopadu letošního roku, rozhodne sedmičlenná mezinárodní odborná porota. Na post předsedy byl porotci zvolen Joe Morris, jeden z nejvýraznějších osobností současné britské i evropské architektury. Na vítězství v 1. ročníku prestižní soutěžní přehlídky, vyhlášené Českou komorou architektů (ČKA), aspiruje celkem 63 nominovaných děl.

argent-r7-model

Cílem České ceny za architekturu je podpora a propagace kvalitní architektury. První ročník provází enormní zájem architektů i odborné veřejnosti a z téměř pětistovky přihlášených prací odborná porota nakonec vybrala 63 realizací, které byly představeny na nominačním večeru 14. června v kulturním prostoru La Fabrika.

Charismatický předseda poroty Joe Morris

Sedmičlenná odborná porota, jejímiž dalšími členy mimojiné jsou Boris Bežan, Kees Kaan, Ivan Koleček, Miriam Lišková, Martin Rein-Cano či Jan De Vylder, se sejde v České republice na začátku září. Slavnostní galavečer, na němž vzejde přibližně deset finalistů, a z nichž se jeden stane prvním laureátem České ceny za architekturu, se uskuteční 7. listopadu v Místě pro nové umění – Jatka 78. Zároveň budou vyhlášeny výsledky výjimečného počinu i mimořádné ceny. Pro designové fajnšmekry pak bude probíhat tak výstava všech nominovaných děl a to v průběhu listopadu a prosince v Centru současného umění DOX.

Nominované projekty si prohlédněte na www.ceskacenazaarchitekturu.cz

 

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.