Sociální sítě
Nahoru

Ultimátní degustační chilli happening

Na letošním 8. ročníku festivalu Plechová Huba čeká každého odvážlivce, který smíchovský klub MeetFactory navštíví, pekelné klání. V něm bude soutěžit hned 20 odvážlivců. Připravené budou tradičně ochutnávky soutěžních (a nejen soutěžních) pokrmů i tombola. Nabízí se i možnost pořídit si chilli omáčky, čokolády, sušené papričky, semínka paprik a vůbec vše, nač si vzpomenete.

IMG_8582Plechová Huba je ultimátní degustační akce, která každý rok do Prahy láká stovky milovníků chilli papriček, pálivých omáček a jiných pikantních pochoutek. Jako první v republice jsme uspořádali akci, kde soutěžící mohli porovnávat svou výdrž, nad různými pokrmy s postupně zvětšující se pálivostí. Akce se stala natolik populární, že letos pořádáme již 8. ročník a lidé z různých koutů republiky se nemohou dočkat spuštění registrace, aby mohli porovnat svou výdrž. Plechová Huba ale není jen brutální soutěž – je to happening, kde je možné o chilli debatovat, radit se, vyměnit semínka, nakoupit speciální omáčky, a užít si příjemné odpoledne s chilli.“ říkají o Plechové hubě pořadatelé.

Mystique limetka x borůvkaHlavním maskotem soutěže se v roce 2014 stal robot Plecháček, který zkonstruoval stroj času, bloudil věčností a podroboval všechny Plechové huby dějin zkoušce. A vymazal ty, kteří neuspěli. Vymýtil darmožrouty, vygumoval mizery a smetl budižkničemy.“ dodávají. „To vše mu bylo málo… V galaxii Alfa Scorpio narazil na opuštěnou laboratoř, ve které rozhodl, že vytvoří ultimátní, nekonečně pálivou substanci… “

plechova hubaTroufnete si změřit síly i vy? 17. listopadu 2016 na vás budou pořadatelé čekat v MeetFactory.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.