Sociální sítě
Nahoru

Zázračná síla přírody pro zdraví dětí

Lázně Smrdáky disponují unikátními léčivými přírodními zdroji, které prospívají zdraví nejen dospělých, ale zejména dětí. Jen pár kilometrů za našimi hranicemi se nachází malé slovenské městečko, kde lze díky minerální vodě s největším obsahem sirovodíku v Evropě úspěšně léčit nemoci kůže a jedinečným sirným bahnem napomáhat zmírnit neduhy pohybového aparátu.

Smrdaky-Central_centalni_hotel_recepcePro léčbu každého z onemocnění je stěžejní začít s ní co nejdříve. Ve Smrdákách proto věnují vydatnou péči právě dětem. Díky koncentraci minerální sirovodíkové vody 670 mg/l, nejvyšší v Evropě, a dlouholetým zkušenostem s péčí o malé pacienty jsou zde špičkově vybaveni pro léčbu mnoha kožních onemocnění, jako jsou všechny formy Psoriázy (lupénky), atopických dermatitid (ekzémů), Pruriga a chronických dermatóz.

DSC_0259Úspěchy malých slovenských lázní však stojí nejen na využívání unikátního léčivého zdroje, špičkovém vybavení a používání vlastních přípravků se speciální recepturou, ale také na propracovaném systému péče o malé pacienty. V dětském balneocentru jsou denně schopni postarat se o 60–70 dětí.

IMG_7208Přivítá je zde nově zrekonstruovaná vanová část, kde najdeme nejen nové ruční a nožní vany, ale také vířivé vany, šlapací koupele atd. Vybavení této části balneocentra umožňuje obstarat kompletně všechny procedury, u nichž je využívána mineralizovaná voda. Zajímavou součástí léčby je rovněž fototerapie, která urychluje hojení některých kožních onemocnění, pomáhá snižovat množství mastí a léků a zabraňuje opakovanému vzniku nemoci.

Smrdaky_vanyProtože pozitivní výsledky léčby můžeme pozorovat až po delším pobytu v lázních (nejméně cca 14 dnů), je zde zabezpečena řádná školní výuka dětí stejně jako zajímavá náplň jejich volného času v Klubu volnočasových aktivit. Stranou nezůstanou ani rodiče. Ve Smrdákách se snaží svou edukační činností vzdělávat dospělé v polázeňské péči o své potomky a podávat potřebné informace, například i v oblasti stravování dětí.

V lázních Smrdáky mohou zájemci zakusit také ambulantní, jednorázové využití procedur. Po konzultaci s lékařem a odsouhlasení procedur, je lze podat ještě ten samý den. Příznivý dopad léčby však závisí na delším využívání léčivých zdrojů a dobrému výsledku napomáhá mnoho dalších faktorů: stravou a denním režimem počínaje a konče podmínkami prostředí, v němž se dítě nachází.

V lázních Smrdáky jsou na léčbu dětí komplexně připraveni už dlouhá léta a kromě v Evropě unikátně mineralizované vody nabízejí v péči o malé pacienty bohaté zkušenosti a tradici, která prospěla už mnoha dětem nejen z Evropy, ale i z jiných koutů světa.

Více z rubriky Hotely

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.