Sociální sítě
Nahoru

VYTŘÍBENÉ CHUTĚ RUSKA

 

Alenčin kvítek k nakousnutí

Jste milovníci dobrého jídla a ochotně cestujete za vybranou chutí? Pak přijměte naši pozvánku do Ruska, kam vás zavedeme hned do tří netradičních kuchyní velmi odvážných šéfkuchařů…

Zastávku chuti číslo jedna nasměrujeme přímo do centra Moskvy – následujte s námi bílého králíčka… První společný projekt restauratéra Borise Zarkova a šéfkuchaře Vladimíra Mukhina naleznete na 16. poschodí byznys centra pasáže Smolenskij v centru Moskvy. Zpod skleněné kupole restaurace White Rabbit se vám naskytne dechberoucí výhled na celou Moskva City či jeden ze stalinských mrakodrapů, hřejivý interiér vás naopak svými dekoracemi vtáhne do kraje divů, vyčarovaného z knihy Lewise Carrolla. Gastronomické skvosty šéfkuchaře originálně propojují tradiční ruskou kuchyni s nejnovějšími kulinářskými trendy, a tak není divu, že se tedy letos „bílý králíček“ umístil na 18. místě v prestižním žebříčku The World´s 50 Best Restaurants. Ochutnejte například kvakovou (tuřínovou) kaši s petrželkou a divokou kachnou na způsob „jerk“ či rozmazlete svůj mlsný jazýček přílivem sladké chuti Alenčina kvítku s jablky, medem a černou ředkví.. Za degustační menu tady zaplatíte v přepočtu 3020 Kč.

Kontakt: www.whiterabbitmoscow.ru

Interiér Write Rabbit je vážně dechberoucí

Hned dvakrát více chuti okusíte v Twins. Restaurace Twins dvojčat-šéfkuchařů Ivana a Sergeje Berezutských dýchá rodinnou atmosférou. Roztomilý dvorec s naskládanými poleny v luxusní čtvrti plné zeleně na Malej Bronnoj jen několik minut od Patriarchových rybníků vás doslova vtáhne do Bulgakovova románu „Mistr a Markétka“. Silné pouto mezi bratry ilustrují nejen jejich rodinné fotografie na stěnách, ale i znamenité kombinace chutí, které vytvářejí jako jeden muž. Moderní feeling z typických ruských produktů, myšlenka spojit tradiční s netradičním i um násobený dvakrát slibuje velmi nevšední gourmetský zážitek. Na hlavní chod si tady připravte cca od 650 Kč, a rozhodně doporučujeme nechat si připravit cokoli na grilu.

Kontakt: www.twinsmoscow.ru

Domácké prostředí v Twins upoutá netradičními dekoracemi

Zapečené ječmenné krupky s celerem v chlebové kůrce

A do třetice přijměte pozvánku do kuchyně, kde k vám budou maximálně upřímní. Šefkuchař Sergej Eroshenko se rozhodl ve své restauraci Chestnaya kuchnya (Upřímná kuchyně) vytvářet kulinářská díla podle pravidel „fair play“ (»честная игра«). Co to v praxi znamená? Nejen že dohlíží na proces přípravy jídel, ale také osobně vybírá všechny suroviny – výhradně nedovážené, přičemž cílí na domácí zeleninu ruských dvorů, lesní zvěř a severské ryby. I jejich příprava je zcela neotřelá a zajímavá, Eroshenko totiž využívá především pec. Svou osobní kontrolou nad vším v restauraci pak hostům garantuje nejen vysokou kvalitu pokrmů, ale i tu správnou domáckou atmosféru.

Kontakt: www.chestnayakuhnya.ru

Chestnaya kuhnya v plné kráse

Je ibo ochutnat kotletu Iz Kabana?

Více z rubriky Gastro

  • Italské bombóny Leone v Čechách

    Tradiční bonbóny Leone s opravdovou chutí pravé Itálie jsou nově dostání exkluzivně v síti FAnn parfumerií a na jejich e-shopu. „Jako...

    Marek Zelený8.12.2020
  • Sněhový kopeček ze sítě Lagarto

    Zasněžený sladký kopeček se nemusí sjíždět na lyžích, ale také s vidličkou. První takový kopec je na severu Čech a jede...

    Marek Zelený1.12.2020
  • Italská módní značka Retrosuperfuture ve světě rumů

    Značka Havana Club se spojila s předním italským výrobcem Retrosuperfuture, známým zejména pro svoje barevné acetátové brýle, aby oslavily Havanu jakožto...

    Jan Pešek28.11.2020
  • Havana Club Tributo 2020 pro sběratele

    Havana Club, přední značka kubánského rumu jak na Kubě, tak po celém světě, přichází se zajímavou novinkou v limitované edici, kterou...

    Jan Pešek27.11.2020
  • Známe všechny nejlepší restaurace Česka pro rok 2021

    Nejprestižnější knižní průvodce po zážitkových restauracích celé České republiky se jmenuje Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2021. Letos vychází v tištěné...

    Marek Zelený23.11.2020
  • Horké novinky v pekařství PAUL

    Když zima klepe na dveře, není lepší způsob jak se zahřát, než šálkem voňavého horkého nápoje. Hned tři teplé nápoje, které...

    Jan Pešek18.11.2020
  • Poklad ze španělské La Riojy

    Španělská vína jsou symbolem dovolené, malebného západu slunce se skleničkou v ruce u stolu přetékajícího tapas. Kdo nezažil, jen těžko pochopí....

    Marek Zelený17.11.2020
  • Diplomático potěší vánočním setem

    „Existují jen dva druhy lidí – ti, kteří milují rum Diplomático, a ti, kteří ho ještě neochutnali,“ říká s úsměvem Tito...

    Jan Pešek13.11.2020
  • Unikátní láhve prémiového alkoholu šité na míru

    Láhev prémiového alkoholu jako dárek je většinou sázkou na jistotu, která vždy potěší obdarovaného. K tomu, aby se z ní stal...

    Jan Pešek12.11.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.