Sociální sítě
Nahoru

VYTŘÍBENÉ CHUTĚ RUSKA

 

Alenčin kvítek k nakousnutí

Jste milovníci dobrého jídla a ochotně cestujete za vybranou chutí? Pak přijměte naši pozvánku do Ruska, kam vás zavedeme hned do tří netradičních kuchyní velmi odvážných šéfkuchařů…

Zastávku chuti číslo jedna nasměrujeme přímo do centra Moskvy – následujte s námi bílého králíčka… První společný projekt restauratéra Borise Zarkova a šéfkuchaře Vladimíra Mukhina naleznete na 16. poschodí byznys centra pasáže Smolenskij v centru Moskvy. Zpod skleněné kupole restaurace White Rabbit se vám naskytne dechberoucí výhled na celou Moskva City či jeden ze stalinských mrakodrapů, hřejivý interiér vás naopak svými dekoracemi vtáhne do kraje divů, vyčarovaného z knihy Lewise Carrolla. Gastronomické skvosty šéfkuchaře originálně propojují tradiční ruskou kuchyni s nejnovějšími kulinářskými trendy, a tak není divu, že se tedy letos „bílý králíček“ umístil na 18. místě v prestižním žebříčku The World´s 50 Best Restaurants. Ochutnejte například kvakovou (tuřínovou) kaši s petrželkou a divokou kachnou na způsob „jerk“ či rozmazlete svůj mlsný jazýček přílivem sladké chuti Alenčina kvítku s jablky, medem a černou ředkví.. Za degustační menu tady zaplatíte v přepočtu 3020 Kč.

Kontakt: www.whiterabbitmoscow.ru

Interiér Write Rabbit je vážně dechberoucí

Hned dvakrát více chuti okusíte v Twins. Restaurace Twins dvojčat-šéfkuchařů Ivana a Sergeje Berezutských dýchá rodinnou atmosférou. Roztomilý dvorec s naskládanými poleny v luxusní čtvrti plné zeleně na Malej Bronnoj jen několik minut od Patriarchových rybníků vás doslova vtáhne do Bulgakovova románu „Mistr a Markétka“. Silné pouto mezi bratry ilustrují nejen jejich rodinné fotografie na stěnách, ale i znamenité kombinace chutí, které vytvářejí jako jeden muž. Moderní feeling z typických ruských produktů, myšlenka spojit tradiční s netradičním i um násobený dvakrát slibuje velmi nevšední gourmetský zážitek. Na hlavní chod si tady připravte cca od 650 Kč, a rozhodně doporučujeme nechat si připravit cokoli na grilu.

Kontakt: www.twinsmoscow.ru

Domácké prostředí v Twins upoutá netradičními dekoracemi

Zapečené ječmenné krupky s celerem v chlebové kůrce

A do třetice přijměte pozvánku do kuchyně, kde k vám budou maximálně upřímní. Šefkuchař Sergej Eroshenko se rozhodl ve své restauraci Chestnaya kuchnya (Upřímná kuchyně) vytvářet kulinářská díla podle pravidel „fair play“ (»честная игра«). Co to v praxi znamená? Nejen že dohlíží na proces přípravy jídel, ale také osobně vybírá všechny suroviny – výhradně nedovážené, přičemž cílí na domácí zeleninu ruských dvorů, lesní zvěř a severské ryby. I jejich příprava je zcela neotřelá a zajímavá, Eroshenko totiž využívá především pec. Svou osobní kontrolou nad vším v restauraci pak hostům garantuje nejen vysokou kvalitu pokrmů, ale i tu správnou domáckou atmosféru.

Kontakt: www.chestnayakuhnya.ru

Chestnaya kuhnya v plné kráse

Je ibo ochutnat kotletu Iz Kabana?

Více z rubriky Gastro

  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.