Sociální sítě
Nahoru

VYTŘÍBENÉ CHUTĚ RUSKA

 

Alenčin kvítek k nakousnutí

Jste milovníci dobrého jídla a ochotně cestujete za vybranou chutí? Pak přijměte naši pozvánku do Ruska, kam vás zavedeme hned do tří netradičních kuchyní velmi odvážných šéfkuchařů…

Zastávku chuti číslo jedna nasměrujeme přímo do centra Moskvy – následujte s námi bílého králíčka… První společný projekt restauratéra Borise Zarkova a šéfkuchaře Vladimíra Mukhina naleznete na 16. poschodí byznys centra pasáže Smolenskij v centru Moskvy. Zpod skleněné kupole restaurace White Rabbit se vám naskytne dechberoucí výhled na celou Moskva City či jeden ze stalinských mrakodrapů, hřejivý interiér vás naopak svými dekoracemi vtáhne do kraje divů, vyčarovaného z knihy Lewise Carrolla. Gastronomické skvosty šéfkuchaře originálně propojují tradiční ruskou kuchyni s nejnovějšími kulinářskými trendy, a tak není divu, že se tedy letos „bílý králíček“ umístil na 18. místě v prestižním žebříčku The World´s 50 Best Restaurants. Ochutnejte například kvakovou (tuřínovou) kaši s petrželkou a divokou kachnou na způsob „jerk“ či rozmazlete svůj mlsný jazýček přílivem sladké chuti Alenčina kvítku s jablky, medem a černou ředkví.. Za degustační menu tady zaplatíte v přepočtu 3020 Kč.

Kontakt: www.whiterabbitmoscow.ru

Interiér Write Rabbit je vážně dechberoucí

Hned dvakrát více chuti okusíte v Twins. Restaurace Twins dvojčat-šéfkuchařů Ivana a Sergeje Berezutských dýchá rodinnou atmosférou. Roztomilý dvorec s naskládanými poleny v luxusní čtvrti plné zeleně na Malej Bronnoj jen několik minut od Patriarchových rybníků vás doslova vtáhne do Bulgakovova románu „Mistr a Markétka“. Silné pouto mezi bratry ilustrují nejen jejich rodinné fotografie na stěnách, ale i znamenité kombinace chutí, které vytvářejí jako jeden muž. Moderní feeling z typických ruských produktů, myšlenka spojit tradiční s netradičním i um násobený dvakrát slibuje velmi nevšední gourmetský zážitek. Na hlavní chod si tady připravte cca od 650 Kč, a rozhodně doporučujeme nechat si připravit cokoli na grilu.

Kontakt: www.twinsmoscow.ru

Domácké prostředí v Twins upoutá netradičními dekoracemi

Zapečené ječmenné krupky s celerem v chlebové kůrce

A do třetice přijměte pozvánku do kuchyně, kde k vám budou maximálně upřímní. Šefkuchař Sergej Eroshenko se rozhodl ve své restauraci Chestnaya kuchnya (Upřímná kuchyně) vytvářet kulinářská díla podle pravidel „fair play“ (»честная игра«). Co to v praxi znamená? Nejen že dohlíží na proces přípravy jídel, ale také osobně vybírá všechny suroviny – výhradně nedovážené, přičemž cílí na domácí zeleninu ruských dvorů, lesní zvěř a severské ryby. I jejich příprava je zcela neotřelá a zajímavá, Eroshenko totiž využívá především pec. Svou osobní kontrolou nad vším v restauraci pak hostům garantuje nejen vysokou kvalitu pokrmů, ale i tu správnou domáckou atmosféru.

Kontakt: www.chestnayakuhnya.ru

Chestnaya kuhnya v plné kráse

Je ibo ochutnat kotletu Iz Kabana?

Více z rubriky Gastro

  • Řemeslná Bean to bar čokoláda od Herůfků z Moravy

    Na vysoké škole ekonomické viděla Jitka svou budoucnost v bance nebo účetní firmě. Všechno ale změnila svatební cesta na Havaj. Dnes...

    Marek Zelený24.1.2023
  • Jaro volá po návštěvě hlavního města

    Na jarní Praze je něco čarovného. Nejen, že se venku konečně otepluje, od dubna otevírají brány všechny památky, kvůli kterým stojí...

    Jan Pešek23.1.2023
  • Babičky specialita

    Vyhlášená restaurace na okraji Prahy Babiččina zahrada je ikonickým místem, kam se sjíždějí lidé z širokého okolí, aby si užili prvotřídní...

    Marek Zelený23.1.2023
  • Islandský rybí večer

    Večer ve znamení islandských chutí se uskuteční 31.1.2023 od 18:00 v restauraci PRU58. Hosté se mohou těšit na degustaci a informace...

    Marek Zelený19.1.2023
  • Limitovaná edice Absolut Spirit of Togetherness

    Absolut představuje novinku ze své každoroční limitované edice lahví. Sběratelský kousek Absolut Spirit of Togetherness se svým proplétaným vzhledem je oslavou...

    Jan Pešek17.1.2023
  • Nové tasting menu v restauraci La Veranda

    Restaurace La Veranda již dvacet let vítá hosty z celého světa. Česká klientela se opakovaně vrací a přiváží s sebou své...

    Marek Zelený17.1.2023
  • Valentýn v kubánském stylu

    La Bodeguita del Medio je restaurace, bar a klub, kde to žije. Kubánský styl je zřejmý na první pohled i ochutnání....

    Jan Pešek13.1.2023
  • Hody v Babiččině zahradě

    V restauraci Babiččina zahrada se něco začátkem února chystá. Kdo tuší zabijačku, tak má pravdu. Hody vypuknou 3.2.2023 a skončí 5.2.2023...

    Marek Zelený11.1.2023
  • Nová restaurace Talíř na Václavském náměstí

    Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i...

    Jan Pešek10.1.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.