Sociální sítě
Nahoru

Kalina menu nejen v televizi a prémiových restauracích…

Pstruh

Nejen v těch nejluxusnějších restauracích můžete potkat kreace velkých mistrů české kuchyně. Fastfoodový řetězec Bageterie Boulevard spustil zcela nové podzimní Chef menu, které se s velkou pompou zrodilo „v kuchyni“ známého českého šéfkuchaře a porotce kuchařské show Miroslava Kaliny. Typické podzimní sezonní suroviny inspirované alsaskou kuchyní – houby, dýně, červená řepa, zelí, ale i ořechy a to vše připravované podle zásad zdravého stravování, vás překvapí neotřelými kombinacemi a svou vytříbenou chutí. Jako vždy je součástí menu také řada Fit Calories, na niž opět dohlížela výživová poradkyně Bageterie Boulevard Iva Veselá. Poprvé je ke všem menu nabízen i speciální nealkoholický nápoj – pravý francouzský cider.

MaslovaDyne

Na začátek Chef menu rozhodně ochutnejte polévku z červené čočky, která povzbudí nejenom tělo, ale i ducha. Výrazná je i bageta Koleno Munster s uzeným vepřovým kolenem, zelným salátem a pro Alsasko typickým aromatickým Munster sýrem. Podzimní „duo nabídku“ baget doplňuje Kuře Champignon provoněné houbami a pikantním chilli. Bageta s masem z kuřecích stehen na chilli, s nakládanými lesními hříbky, cibulkou, salátem z baby špenátu a přelitá parmazánovým bešamelem nejenom zasytí, ale díky chilli i prohřeje organismus zevnitř.

BagetyObe

Hledáte-li lehčí oběd či svačinu, osloví vás jistě fit menu s grahamová tortilla s medovou máslovou dýní, avokádem, salátem, exotickým koriandrem a tahini dresinkem. Ve zdravém podzimním menu nechybí ani ryba. Sendvič z dýňového chleba s uzeným pstruhem, salátem z červené řepy, jablek a vlašských ořechů uzavírá pestrobarevné podzimní menu francouzského nádechu pod taktovkou špičkového šéfkuchaře Miroslava Kaliny.

Více z rubriky Gastro

  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.