Sociální sítě
Nahoru

Originál na míru do každého šatníku

web_windors

Stále více úspěšných mužů se drží hesla, že originálu sluší zase jen originál, a své oděvy si nechávají šít na míru. Pokud stejně jako oni toužíte po perfektním výsledku, určitě vás bude zajímat, jak odlišit prestižní krejčovství od jeho průměrné a mnohdy i podprůměrné „konkurence.“ Několik užitečných rad prozrazuje Olga Kramperová z pražského salonu Windsors.

web_windosrs

Mezi znaky precizně ušitého obleku patří v první řadě promyšlený střih. Ten by měl být nejen komfortní k nošení, ale také lichotit vašemu typu postavy. „Sebedražší oblek vám nepřinese bezchybný vzhled ani pohodlí, nebude-li správně střižený a ušitý na míru vašim proporcím. Pokud mám upozornit na nejčastější nedostatky, okamžitě mě napadá například přetočený vlnitý rukáv. Správně má být hladký. Staromódně vypadají také příliš hranatá ramena,“ upozorňuje Olga Kramperová. 

web_Saslon Windsors 2

Klíčový je i zvolený materiál – k ideálním kandidátům patří 100% vlna nebo směs kašmíru. U kvalitního obleku na míru je samozřejmostí label výrobce a etiketa se symboly, složením a označením, kde byl ušitý. „Stěžejní je také správné umístění kapes a knoflíků vzhledem k proporcím postavy a saka. Vnější náprsní kapsa musí být zčásti vsunuta pod klopou. Typickým dokladem zručnosti krejčího jsou ´líbající se´ (jemně se překrývající) knoflíčky,“ vysvětluje zkušená profesionálka.

web_Foto Scabal 4

„K luxusním detailům a příkladům pečlivé řemeslné práce patří také ručně šité knoflíkové dírky a ručně sestavený a zkompletovaný límec. Kalhoty by měly mít v pase protiskluz, vypodšívkované přední díly a chránítko na dolní záložce. To šikovně drží formu končící nohavice a chrání látku před prodřením,“ uzavírá základní výčet důležitých poznávacích znaků Olga Kramperová.

web_Foto Scabal

Více o karlínském salonu Windsors najdete na: www.windsors.cz

 

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.