Sociální sítě
Nahoru

Veletrh SEW a jeho přidaná hodnota

Neoddělitelnou součástí Veletrhu hodinek SEW je doprovodný program přednášek a besed. Letos vskutku výjimečný, jak díky samostatné expozici historie značky Longines, tak silnou účastí českých značek a jednou českou premiérou – prvním českým věčným kalendářem v hodinkách, která je zároveň zřejmě i světovou, protože je v pouzdře z damaškové oceli.

DSC_3551_01Šéfredaktor časopisu Hodinky & Šperky Igor Sirota bude moderovat v Čechách naprosto ojedinělou sérii přednášek a besed jak o české hodinářské scéně: celkem tří značek, tak zahraničních. Nebudeme vše prozrazovat do detailu, ale například značka Prokop & Brož nechá nahlédnout do toho, jak vzniká design jejich hodinek a posluchači se budou moci na tomto procesu „podílet“. Nezávislý hodinář Ondřej Berkus zase nechá nahlédnout do své techniky a vzniku věčného kalendáře.

DSC_3402_01Přední český odborník a sběratel Libor Hovorka bude vyprávět o unikátní technice, kterou jsou bezesporu hodinky s mechanickými budíčky. Některé vzácné kusy uvidíte naživo. Podobně tomu bude i při přednášce Igora Siroty o moderním a náročném z technického pohledu trendu – neobvyklém pohybu na číselníku. Trojlístek českých odborníků doplní Jaromír Ondráček, pedagog jediné školy u nás vyučující hodinářství. Jeho přednáška odpoví na prostou a zároveň složitou otázku: co vlastně tiká v hodinkách? Tolik ve zkratce o „české scéně“.

Koho zajímá světové hodinářství, bude mít například možnost dozvědět se více o jedné z asi jen deseti manufaktur světa, která vyrábí sama kompletně celé mechanické hodinky. Řeč je o H. Moser & Cie. „Revolucionářem“ v hodinářství je zase značka ArtyA a její zakladatel Yvan Arpa. Označení inovátora si pak rozhodně vysloužilo Grand Seiko, o jehož převratném spojení mechaniky a elektroniky se rovněž dozdíte mnohem více.

Vítejte tedy na SEW, a ve svém programu návštěvy si zatrhněte časy přednášek, které vás rozhodně zaujmou i poučí. Doprovodný program se koná v přednáškovém sále v mezipatře Moravské galerie, kapacita je 100 míst.

 

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.