Sociální sítě
Nahoru

Nekonečno Jana Kaplického „pohltí“ prostory Tančícího domu

V Galerii Tančící dům budete mít již brzy možnost zhlédnout novou výstavu s názvem „JKOK“ Nekonečno Jana Kaplického, která se koná k příležitosti 80. výročí narození významného českého architekta a vizionáře Jana Kaplického. Od listopadu do března představí expozice to nejlepší z Kaplického celoživotní tvorby i některé dosud nevystavené předměty a projekty z depozitáře jeho pozůstalosti. Retrospektivní výstavu realizuje architektka Eva Jiřičná se studiem AI-DESIGN a nadací KAPLICKY CENTRE.

web_Kaplicky 1

Plánovaná expozice bude rozdělena do tří tematických celků. V její první části si budete moci připomenout autorova ikonická díla či návrhy, mezi nimiž nebude chybět například model Národní knihovny známý jako Blob či Chobotnice. Druhá část bude věnována Kaplického kořenům a jeho inspiračním zdrojům. Třetí sekce se bude zabývat umělcovým realizačním procesem a jeho jednotlivými fázemi a ukáže vizionářské momenty v Kaplického díle. Mezi exponáty tak nebudou chybět například návrhy futuristických dopravních prostředků včetně vesmírných lodí.

web_Kaplicky

Výstava „JKOK“ Nekonečno Jana Kaplického bude v Galerii Tančící dům otevřena od 8. 11. 2016 do 12. 3. 2017 každý den mezi 09:00 a 20:00. Další informace o výstavě naleznete na www.galerietancicidum.cz.

web_Kaplicky 3

Více z rubriky Výstavy a Premiéry

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.