Sociální sítě
Nahoru

Podzimní útočiště jménem Hergetova Cihelna

Podzimní sezóna jako předzvěst konce roku bývá nabitá akcemi a nabídkami. Nejinak je tomu i v restauraci Hergetova Cihelna náležící do Kampa Group. Nová sezónní menu, byznys obědy, svatomartinské hody a večeře připravená michelinským šéfkuchařem… A to ještě zdaleka není všechno. Asi největší novinkou, s níž nyní Hergetova Cihelna přichází, jsou byznys obědy a denní speciální nabídky. Hosté mají možnost objednat si dvou- nebo tříchodové obědové menu za 465 Kč, respektive za 555 Kč. Menu je výhodné nejen cenově, ale též časově. Oběd je ideální pro neformální jednání nebo třeba jako příjemné zakončení pracovní schůzky. Nabídka se obměňuje každých 14 dní a najdete na ní jak jídla z běžného jídelního lístku, tak speciality. Aktuální informace jsou k dispozici na webu http://www.kampagroup.com/ v sekci novinky.

IMG_1686Koncem října bude v restauraci Hergetova Cihelna hostovat michelinskou hvězdičkou oceněný šéfkuchař z restaurace Fauna v Oslu – Bjørn Svensson. Přijede se nejen podívat na to, jak si vede jeho žák, šéfkuchař Cihelny Vojtěch Václavík, ale při té příležitosti též připraví pětichodové menu. Těšit se mohou na unikátní skandinávské suroviny připravené neméně unikátním Svenssonovým stylem. Večeře vyjde na 1750 Kč, při párování s víny na 3000 Kč.

IMG_1848Listopad je již tradičně zasvěcen svatomartinským hodům a oslavám mladého vína. Svatomartinskou husu budete moci ve speciálním menu přijít do Hergetovy Cihelny ochutnat v době od 8. do 15. listopadu. A ve čtvrtek 17. listopadu večer otevřeme první láhve Beaujolais. Na středu 23. listopadu připravila restaurace Hergetova Cihelna ochutnávkovou večeři s víny, na němž se představí moravské VINO HORT. To nejlepší z produkce přijede představit sám Jiří Hort a vína spáruje se speciálním čtyřchodovým menu, které u této příležitosti navrhne šéfkuchař Cihelny Vojtěch Václavík. Tento večer je prvním ze série podobných akcí, které se budou pravidelně opakovat a zvát jak české a moravské, tak i zahraniční vinaře.

IMG_1908Od konce září se navíc hosté Hergetovy Cihelny mohou také těšit z návratu pravidelných týdenních akcí: pátečních ochutnávek vín a nedělních brunchů. Neformální ochutnávky probíhají vždy od 18 do 20 hodin a vždy se představuje jedno konkrétní téma – ať již vinařství, oblast nebo odrůda. Cena ochutnávky je 395 Kč za osobu a zahrnuje i lehké občerstvení. V případě, že hosté zůstávají po ochutnávce na večeři, cena ochutnávky je pouhých 250 Kč.

IMG_1881Nedělní brunche od 11 do 15 hodin probíhají vždy v Café Cihelna a jsou vhodné i pro rodiny s dětmi. Brunch probíhá formou teplého a studeného bufetu, nabídka jídel se obměňuje podle momentální nabídky. Pro děti je zajištěn program s vystoupením jako třeba kouzelník Roberto, Halloween s upírem či malování na tvář. V dětském koutku se o ně také postarají chůvy. Cena brunche je 595 Kč na osobu bez nápojů, děti za 295 Kč (malé děti do výšky 1 metru zdarma).

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.