Sociální sítě
Nahoru

Polární záře nad Hergetovou Cihelnou už tuto středu

O tom, že v Hergetově Cihelně bude hostovat michelinskou hvězdičkou oceněný šéfkuchař z restaurace Fauna v Oslu – Bjørn Svensson, jsme již informovali. Nyní však známe už termín. Tuto středu, tedy 26. října, se přijede podívat na to, jak si vede jeho žák, šéfkuchař Cihelny Vojtěch Václavík, ale při té příležitosti připraví pětichodové menu s využitím opravdu unikátních skandinávských produktů zpracovaných v jeho vlastním, neméně unikátním stylu.

Bjorn fauna-4460A jelikož je skandinávská kuchyně v gastronomii něčím podobným, jako “nová černá” v módě, určitě je na co se těšit. Po Amuse bouche, kterým jsou slávky s bramborovou omáčkou a libečkovým olejem a mušle sv. Jakuba s verbenou a špenátem bude následovat jemňoučký hovězí tatarák s estragonovou emulzí a tradičním tvrdým sýrem Västerbotten, který se vyznačuje plnou chutí s jemnými tóny koření.

fauna-4444Jako jeden z hlavních chodů bude dominovat pečený krab královský s karamelizovaným zelím a křenem, na jehož jemnou chuť plynule naváže kambala s kompotem z grilovaného pórku s křupavým kadeřávkem a omáčkou z nakládaného medvědího česneku. Jasnou tečkou, tedy ještě než příjde na řadu dezert, je samozřejmě ikonické sobí maso. V případě pětichodového menu to bude dokonce výrazný sobí hřbet s chipsy z topinamburu, grilovaným jablkem a tymiánovou šťávou. A zmíněný dezert? Zmrzlina ze sušených švestek s pralinkou z lískových oříšků.

fauna-4438Unikátní skandinávské menu připravené Svenssonovým stylem vyjde na 1 750 Kč, přičemž při párování s víny je potřeba připravit si o něco více, a to 3000 Kč. Tuto událost by si opravdoví labužníci neměli nechat ujít.

Rezervace

Email: kontakt@cihelna.com,

Tel.: 296 826 103

Pro více informací volejte generálního manažera Erika: 739 682 209

Více z rubriky Degustace

  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Sázka na dokonalou chuť bez kompromisů

    Ambiciózní restaurace Benjamin, která se od otevření zaměřuje výhradně na českou klientelu, nemusí měnit svou filozofii ani strategii. Zatímco ostatní fine...

    Jan Pešek18.6.2020
  • Návrat v krabičce

    Štěpán Návrat se současné situace nezalekl, a kromě svého letitého rozvozu Café Buddha Norská přichází s novinkami, které tu ještě nebyly....

    Jan Pešek22.4.2020
  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.