Sociální sítě
Nahoru

PŘIJMĚTE POZVÁNÍ NA CESTU ZA PODZIMNÍ CHUTÍ…

Máte neuvěřitelně mlsný jazýček a milujete chuť delikátních surovin, která se vám rozplyne v ústech? Pak vás bezpochyby naše gourtmetská cesta doslova nadchne. Pozveme vás nejen za humna, ale i mnohem dál.

Selečí žebírka v tempuře s omáčkou Master Stock

KOKO HONG KONG: KOŘENĚNO JAPONSKEM

Kee Club nedávno uvedl novou hongkongskou restauraci Koko s izakaya konceptem, který představuje místo, jež kombinuje skvělé jídlo s barovým typem pití. Koko v překladu znamená „tady“, což dokonale odráží smysl izakayi s důrazem na interiérové detaily, skvělou hudbu a signaturní jídlo. Restaurace překvapí širokým výběrem rare a vintage saké, sestaveného podle Japan Craft saké společnosti. Nejpozoruhodnějším je bezpochyby „N“ saké, vyrobené z nejkvalitnějších Yamadanishki rýže. Menu je pak sestaveno tak, aby dokonale doprovázelo signaturní nápoje a odkazovalo na japonskou tradici v pravém slova smyslu. Nechybí tradiční pikantní rybí polévky, chi-toro tataráky s ponzu a wasabi či krevetové tempury.

Kontakt: www.kokohk.com

Typický japonský interiér se zvýšeným pultem k sezení

TEXTURE: ISLANDSKÁ INSPIRACE

Příběh michelinské londýnské restaurace Texture se začal psát už v roce 2007, kdy ohromila konzervativní Angličany svým severským pojetím fine dining kuchyně. Šéfkuchař Agnar Sverrisson přinesl do Anglie tehdy ne tak známou tradici islandské kuchyně, jež je velmi nápaditá, inteligentní a její pokrmy vynikají velkým kontrastem používaných surovin. Nově se Texture zaměřila na sezonní potraviny, jako je wye valley chřest podávaný s olivami, tvarohem a sněhem z hluboce zmraženého kozího sýra či zvěřinu ve všech podobách. Dopřát si můžete i speciální vánoční menu o šesti chodech za 3000 Kč, jehož zlatým hřebem je srnec na červeném zelí a růžičkové kapustě s čokoládovou redukcí. Na vinné párování si připravte 2400 Kč.

Kontakt: www.­texture-restaurant.co.uk

Lehce osolená islandská treska s pikantním chorizem a avokádovou pěnou

Industriálně řešený salonek restaurace Texture

KAMPA PARK: ROMANTIKA U VLTAVY

Užijte si tu pravou atmosféru setmělé Prahy při výjimečné večeři v Kampa Parku ve stylově zařízené restauraci nebo na intimnější kryté a vytápěné terase na břehu řeky s výhledem na Karlův most. Vyhlášený šéfkuchař Marek Raditsch, který se nově stal přítelem značky Breitling a jehož zápěstí zdobí model Breitling Chronomat, obměnil nejen stálé menu, kam přibyly hned dva hlavní chody a jeden předkrm, ale připravil také sezonní tematické novinky v podobě dýňové polévky, zapečeného kozího sýra se sušeným ovocem či pomalu pečeného jehněčího lýtka s růžičkovou kapustou. My jsme si nejvíce užili jeho kachní foie gras v nové úpravě – prudce opečená, servírovaná na briošce s rebarborovým kompotem a ibiškovou redukcí.

Kontakt: Na Kampě 8b, Praha 1, www.kampagroup.com

Grilovaná chobotnice s hříbkovým rizotem

Výhled ze zasklené terasy je opravdu dechberoucí

Více z rubriky Gastro

  • Jaro volá po návštěvě hlavního města

    Na jarní Praze je něco čarovného. Nejen, že se venku konečně otepluje, od dubna otevírají brány všechny památky, kvůli kterým stojí...

    Jan Pešek23.1.2023
  • Babičky specialita

    Vyhlášená restaurace na okraji Prahy Babiččina zahrada je ikonickým místem, kam se sjíždějí lidé z širokého okolí, aby si užili prvotřídní...

    Marek Zelený23.1.2023
  • Islandský rybí večer

    Večer ve znamení islandských chutí se uskuteční 31.1.2023 od 18:00 v restauraci PRU58. Hosté se mohou těšit na degustaci a informace...

    Marek Zelený19.1.2023
  • Limitovaná edice Absolut Spirit of Togetherness

    Absolut představuje novinku ze své každoroční limitované edice lahví. Sběratelský kousek Absolut Spirit of Togetherness se svým proplétaným vzhledem je oslavou...

    Jan Pešek17.1.2023
  • Nové tasting menu v restauraci La Veranda

    Restaurace La Veranda již dvacet let vítá hosty z celého světa. Česká klientela se opakovaně vrací a přiváží s sebou své...

    Marek Zelený17.1.2023
  • Valentýn v kubánském stylu

    La Bodeguita del Medio je restaurace, bar a klub, kde to žije. Kubánský styl je zřejmý na první pohled i ochutnání....

    Jan Pešek13.1.2023
  • Hody v Babiččině zahradě

    V restauraci Babiččina zahrada se něco začátkem února chystá. Kdo tuší zabijačku, tak má pravdu. Hody vypuknou 3.2.2023 a skončí 5.2.2023...

    Marek Zelený11.1.2023
  • Nová restaurace Talíř na Václavském náměstí

    Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i...

    Jan Pešek10.1.2023
  • Jižní Čechy mají svou vlastní kontušovku a letos ve sběratelské lahvi

    Spolek Jíme Jih propojuje nejen putování Švejka po jižních Čechách, ale také snaha pracovat s lokálními produkty. I tak vznikla tato...

    Marek Zelený10.1.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.