Sociální sítě
Nahoru

JE LIBO DEGUSTOVAT PORTSKÉ?

Se stále klesající venkovní teplotou vyměňujeme lehká bílá vína za těžší varianty prémiových lihovin. Co takhle vychutnat si lahodné portské? Je už jen na vás jestli zvolíte tradiční degustaci samotného portského při pokojové teplotě, nebo se necháte inspirovat dvěma výtečnými koktejly, které jsme pro vás vybrali. Portská vína Sandeman a jejich varianty obsahují 19,5–20 % alkoholu, čímž se pro přípravu vynikajících lehce alkoholických míchaných drinků opravdu hodí.

Sandeman_4

Doporučujeme například Sandeman Porto Tawny Imperial Reserve – prémiové, jantarově zbarvené portské víno, vyrobené mísením unikátních vín z rezerv Vila Nova de Gaia, které pozvolna vyzrává v malých dubových sudech. Tento druh patří do prémiového segmentu portských vín. Koktejl Imperial on the Rocks připravíte tak, že do whiskové skleničky nasypete led a přelijete ho Porto Imperial Reserve. Promícháte barovou lžící a pro efekt dozdobte plátkem pomeranče.

Sandeman Imperial Reserve

Zakoupíte-li si Porto Ruby, sladké portské víno rubínové barvy se zvláštní hloubkou a odstínem chuti, jež se vyrábí stále tradičním způsobem, připravte si koktejl Ruby Sparkler. Do vysoké skleničky na led či ledovou tříšť nalijte 3 díly Sandeman Porto Ruby, 2 díly suchého sektu a dolijte bezinkovým likérem. Vše lehce promíchejte a dozdobte lesním ovocem. I přes svůj bohatý a robustní charakter pak zůstane Porto Ruby jemné, jeho čistá vůně červeného ovoce, švestek, jahod a čokolády pak umožňuje skvělé párování s pokrmy. Tak se posaďte ke krbu a užívejte si!

 

 

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.