Sociální sítě
Nahoru

PÁROVÁNÍ PRÉMIOVÝCH RUMŮ S DOUTNÍKY

Pan Asbel Morales, Maestro Ronero neboli mistr výroby ikonických rumů značky Havana Club navštívil Prahu, aby v rámci jedinečného setkání v kubánském baru La Casa de la Havana vieja představil nejenom prestižní rumy z kolekce Havana Club Icónica, ale také jejich snoubení s  doutníky, které stejně jako rum neodmyslitelně patří ke kubánské kultuře.

HAVANA CLUB ICONICA A JEJI PAROVANI S DOUTNIKYTak jako nejlepší doutníky světa pocházejí z Kuby, také kubánský rum je národní ikonou s dlouhou tradicí výroby. Propojení značky Havana Club, předního výrobce prémiových rumů, spolu se slavnými kubánskými doutníky ztělesňuje výjimečnost tamní řemeslné dovednosti a zručnosti. Snoubení jejich chutí a výrazného aroma představuje opravdovou chuť Kuby a je skutečným zážitkem pro každého znalce. Tabákové listy pro výrobu doutníků mají různé vlastnosti a jsou různého stáří. Nejinak tomu je u rumů Havana Club, za jejichž vznikem stojí expertíza kubánských Maestros Roneros. Mistři jsou zodpovědní za každý krok v procesu výroby rumu, od výběru cukrové třtiny až po konečné stáčení. Jakožto nositelé tajemství největšího z kubánských pokladů dohlížejí na zrání a míchání rumů s vášní, trpělivostí a přesností, jakož i s oddaností kubánské tradici výroby rumu.

Asbel Morales Maestro Ronero Havana Club_IIMaestro Ronero Asbel Morales, který do Prahy přijel již potřetí, je jedním z několika nejdůležitějších mistrů značky Havana Club. Pro získání tohoto titulu je třeba téměř 15 let tréninku, což je proces ve kterém nejzkušenější Maestros Roneros předávají své znalosti svým nástupcům. Po studiích výroby rumu na prestižní škole v Manacas započal Asbel svoje učňovská léta v místní palírně, kde byl objeven jeho cit a skutečný talent pro výrobu rumu. Titul Maestro Ronero značky Havana Club získal před více než patnácti lety a od roku 2007 působí v palírně v San José. Jak sám říká: „Člověk nevyrůstá s tím, že se stane Maestrem Ronerem. Možnost stát se jím získáte pouze pokud ve vás někdo tyto schopnosti objeví a dá vám možnost ukázat svůj potenciál.“

Rumy z kolekce Havana Club IconicaPřítomní, kteří se během příjemného večera v Casa de La Havana vieja pomocí prožitku přenesli na vzdálenou Kubu, zasvětil do tajů popíjení prémiových rumů tak, aby maximálně vynikla jejich chuť, vůně i barva. Zaměřil se na nejvyšší řadu rumů Havana Club Icónica, zejména na trojici Havana Club Selección de Maestros, Havana Club Añejo 15 Años Gran Reserva a Havana Club Unión. Důležitou část svojí prezentace pak věnoval doutníkům a důležitosti jejich správného párování s daným rumem pro absolutní umocnění prožitku.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.