Sociální sítě
Nahoru

WHISKY CHIVAS REGAL ULTIS – ESENCE PRAVÝCH MUŽŮ

Nová whisky Chivas Regal Ultis je vůbec první míchanou sladovou whisky této legendární značky propojující pět vzácných single malt whisky z palíren Chivas Brothers. Luxusní blended malt s komplexní chutí, zářivě zlatým odstínem, plným bohatým aroma a exkluzivním balením, ztělesňuje filozofii a víru značky v úspěch, který teprve sdílený s ostatními přináší to pravé uspokojení. Chivas Regal Ultis je dokonalým způsobem, jak oslavit úspěch se svými přáteli a nejbližšími.

Chivas Regal UltisV historii značky Chivas Regal se na pozici hlavního Master Blendera, mistra v míchání whisky, vystřídalo od roku 1909, kdy byla vytvořena první whisky Chivas Regal, pět výjimečných mužů. Vznik Chivas Regal Ultis za použití pěti jednosladových whisky z palíren Allt A’Bhainne, Braeval, Longmorn, Strathisla a Tormore, je uctěním jejich vášně a oddanosti řemeslu. Pro její zrání bylo z milionů sudů v inventáři palírny Strathisla vybráno současným Master Blenderem Collinem Scottem a jeho týmem méně než 1 % z nich. Tradiční ruční metoda výběru jednotlivých sudů, tzv. handpicking, zajišťuje směsi mimořádnou kvalitu. Pomalý proces periodické neboli frakční destilace, který probíhá výlučně v měděných kotlích, zachycuje srdce spiritu vyznačující se jemností a velkorysostí, jež je pro značku typická. Název Ultis je pak propojením slov „ultimate“ pro výtažek toho nejlepšího z Chivas Regal a latinského „fortis“, tedy síla či intenzita.

003_Gen.reditel JB_PR_M.Beuve-Mery s whisky ambassadorem Zdenkem KortisemColin Scott o vzniku whisky říká: „Pečlivým výběrem pěti unikátních single malt whisky z regionu Speyside jsme společnou prací vytvořili výjimečnou směs, která je opravdovou esencí Chivas Regal. Každá sladová whisky nese odkaz jednotlivých  Master Blenderů, jež dodali finálnímu produktu svůj podíl odborné znalosti. Právě tato expertíza činí Chivas Regal Ultis exklusivní a zajišťuje jí dokonalé ztělesnění sdíleného úspěchu.“

Každou z pěti single malt whisky ukrytých v Chivas Regal Ultis spojuje jemnost a štědrost v chuti. Whisky z palírny v Tormore je bohatá na citrusové a pomerančové tóny. Whisky z Longmorn má krémovou jemnost s vanilkovo – karamelovým charakterem. Strathisla zaujme sladově ovocnou chutí s lehkou sladkostí. Chuť koření a sladu whisky z palírny Allt A’Bhainne je v závěru vyrovnaná a delikátní. Whisky z Braevalu, uzavírající pětici, je pak komplexní, s květinovou chutí s tóny medu.

Chivas Regal Ultis_70cl bottle & box closed whiteCHUŤOVÝ PROFIL

Chivas Regal Ultis má tmavě zlatavou barvu s jantarovými odlesky. Aroma whisky v sobě ukrývá zralé broskve doplněné o tóny skořice, karamelek a medu. V chuti se na patře rozvíjí jemná vanilková textura s náznakem svěží ovocnosti po mandarinkách a meruňkách, aby následně uvolnila prostor pro mléčný karamel, hřejivý hřebíček a lehce pikantní zázvor. Výrazný závěr je dlouhý a bohatý s náznakem vřesu, zanechávající plný a uspokojující zážitek.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.